Успех, Бари!
mammita2012, avallon, аз съм от гр. Русе и правя изследванията си в Лаборатория "Здраве". Както вече писах, микробиологията на влагалищен секрет и еякулат са абсолютно задължителни изследвания при започване на инвитро процедури в клиниката в гр. Тутракан, която работи в пряко сътрудничество с Клиника Малинов и в която до скоро провеждах лечение. Всъщност моят лекуващ лекар ме насочи за консултация и продължаване на лечението при д-р Стаменов, като успоредно с това и той ме наблюдава. Що се отнася до изследването за Хламидия, Уреаплазми и Микоплазми, тях пуснах допълнително по съвет на момичета във форума на клиниката. Първоначално и аз бях скептично настроена към тях и на няколко пъти ги отлагах, защото нямах никакви физиологични признаци. Когато започнахме подготовка за ЕЦ в началото на тази година, реших да ги направя, за да съм сигурна, че всичко е наред. Но имаше изненада с уреаплазмите. След като коментирах резултатите с лекуващия ме лекар и с микробиоложката на Лаборатория "Здраве", както и след като прочетох информацията за тях в Интернет, установих, че съм постъпила правилно. Да не говорим, че д-р Стаменов категорично отказа ЕТ, въпреки, че стартирахме лечение с антибиотик за тях. Изследването на влагалищния секрет се поема от Здравна каса, но останалите изследвания - не. Мисля, че общо излезе около 50 лева. Но трябва да се пуснат съответните изследвания и за партньора, защото може да се окаже, че при него е на лице някое от заболяванията. Това е мое мнение, но след поредицата неуспешни опити, напразни надежди и куп разходи, мисля, че преди да се пристъпи към инвитро процедура, която е скъпоструваща и натоварваща организма на жената, би трябвало да се изследват всички фактори, които биха повлияли на резултата.