0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тем
« Отговор #500 -: Февруари 28, 2012, 17:28:38 pm »
Да споделя,ако може :lol:
Ще ставам леля на два сладура.
Първи опит стартирал при д-р Димов в Шумен и финиширал при  д-р Персенска и екип.
Дано вси4ко мине леко и безпроблемно и на есен  съм първа помощница:)))

Супер Вале!О ти не си сама,че бъдете 4 помощника :D

Днес бях в клиниката.Имам един доминантен фоликул 20мм,лигавица 10.5 М.Тази вечер Прегнил  и на 1.03-пункция.Само не разбрах ако всичко е наред дали ще правим трансфер или ще замразяваме.То това май от ембриолозите зависи.

Изписаха ми капки КА-ВИТ за днес 10 и за утре 10.Някой може ли да ми обясни те за какво са?Ошашавих се и забравих да попитам.
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 17:30:40 pm от pimi »
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #501 -: Февруари 28, 2012, 17:31:40 pm »
Много ви моля момичетааааааа ПРЕСТАНЕТЕ!!!! Стига сте пълни ли страниците с излишни интриги! Всеки си казал мнението и до там. Какви са тия постове, ако някои хора не им издържат нервите да не пишат, да се поразходят, да се успокоят и да обмислят добре делата си!!! Всички сме тук за да си помага, а не да се нападаме и да създадем някакви конфликти! Някой ви предизвика и се скри, а вие правите кефа на тези хора и се заяждате!!! СПРЕТЕЕЕЕ
*
« Отговор #502 -: Февруари 28, 2012, 18:02:26 pm »
Някой правил ли е скоро генетични в майчин дом /на 6 я етаж/ ?Искат някакъв зелен талон сега . Дали може да се вземе от личен лекар и какво да пише на него?Иначе и тоя месец празен фоликул ,не знам вече какво да правя /5,6 пунции и само една замразена яйцеклетка/,освен ако извадя нещо по-натам да връщаме пък каквото ще да става.
*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тем
« Отговор #503 -: Февруари 28, 2012, 18:08:22 pm »
Изписаха ми капки КА-ВИТ за днес 10 и за утре 10.Някой може ли да ми обясни те за какво са?Ошашавих се и забравих да попитам.

изписват ги на всички, свързани са с кръвосъсирването - предвид пункцията
« Отговор #504 -: Февруари 28, 2012, 18:18:42 pm »
Bogi, Iva  :balk_21:
Не губете надежда борбени момичета, Слава Богу, че имаме прекрасни лекари, които ще се борят с нас ...
Ух, дано да се борят с нас, само на тази подкрепа разчитам. Ако при мен стане, ще пробвам само с преснички ембриончета. По замразен ембриотрансфер (ЗЕТ) не си падам, понеже е стрес за клетките (работила съм със замразени клетки). ЗЕТ го възприемам като екстрено решение, само когато по медицински причини се налага замразяване на ембриона - сериозно заболяване на жената, изчерпване на пресните ембриони и др. Едно момиче беше писало, че в чужди страни трансферират само по 1-2 ембриона (май е по закон), но със сигурност няма да ходя в чужбина. При мен многото ембриони при имплантацията предизвикват силно кървене и МЦ. Затова съм склонна към трансфер само на 1-2 пресни ембриона.
Провокатора е Doci само , че аз не я разбрах, чисто от женска гледна точка, та мисля ,че може би е мъж...Еи, дано не му се налага да успее на 7 трансфер като мен, защото не само на трансфер с замразени ембриони ще се съгласи, а може и да се съгласи да ядее една кофа с л–––а, ако доктора му каже ,че ще забременее по естествен път и без трансфер :lol:
А и не разбрах по какво се познват децата от замразени ембриони? Може би Doci и Синода не знам си кои ще ни обясни :lol:...или я викнете Людмила Филипова да ни разясни дискусията :lol:
Всеки има право на мнение, само , че не всяко мнение си тежи на мястото :lol:, тъй , че мнението на Doci ще важи когато ще го демонстрира, а не само аргументира с някакви си идеи от книгите на Л.ф :lol:
Айде Doci,успех от мене и дано скоро се похвалиш с естествено забременяване :wink:
*
« Отговор #505 -: Февруари 28, 2012, 18:56:02 pm »
Аз приключих участието си в конкретната дискусия със становището за възможен артефакт при статистическите резултати. Средно интелигентния пост на Ваня няма да коментирам - няма нищо вярно в обвиненията й, нека да адресира препоръките към себе си.   
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 18:57:44 pm от doci »
*
« Отговор #506 -: Февруари 28, 2012, 19:18:39 pm »
Ох, много негативизъм! Уморителна е тази „флатулентна перфидност”!
За мен, форумът е място за споделяне, а не за провеждане на емпирични изследвания и статистически проучвания.
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 19:20:31 pm от Bogi »
*
« Отговор #507 -: Февруари 28, 2012, 19:20:43 pm »
флатулентна перфидност  :ask: :ask: :ask:

:D
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #508 -: Февруари 28, 2012, 19:26:31 pm »
В спора няма нищо лошо, стига да не преминава в обиди. Doci, стига с тези квалификации "средно ителигентен" и т.н. Това, че не използваме думата "атрефакт", не значи, че не сме образовани и ителигентни. А и не мисля, че тук е мястото да си мерим интелекта. Не сме събирани тук по този критерий, а би трябвало да сме обединени тук от общ проблем и голяма болка, с която всяка от нас се опитва да се справя, както може. И за да подкрепя Тара, ще дам точния ти цитат: "ЗЕТ (Замразен ЕмбриоТрансфер)е модерна работа, но аз си предпочитам класиката. Едно прясно ембрионче, върнато и ЧХГ нагоре. Хем със Светия синод и горния шеф (Господ) да не влизаме в колизия."
На което аз ти отговорих: "doci, аз пък си мисля, че за Господ или Светия синод няма някакво значение дали детето е от "пресен" или "замразен" ембрион, при положение че вече така или иначе има човешка намеса и бебето не е заченато по естествен път. Бебето си е бебе и независимо как е станало, щом е заченото, значи се е случило с Божията воля."
Мисля, че бях достатъчно дипломатична, предвид факта, че аз, Боги и други момичета бяхме след ЗЕТ и не мен лично не ми стана никак приятно от коментара ти.
Така че няма нужда да обиждаш, а ни остави да си вярваме в нащите змаразени ембриони, дори и без да ти покажем "възможен артефакт при статистическите резултати".
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 19:28:46 pm от iva17 »
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #509 -: Февруари 28, 2012, 20:02:21 pm »
флатулентна перфидност  :ask: :ask: :ask:

:D
Това беше закачка от моя страна, поради използваната неподходяща за форума стилистика и лексика  :D
*
« Отговор #510 -: Февруари 28, 2012, 20:09:38 pm »
А иначе имах предвид - надута злъчност.
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 20:48:48 pm от Bogi »
*
« Отговор #511 -: Февруари 28, 2012, 20:36:58 pm »
В спора няма нищо лошо, стига да не преминава в обиди.
Боги и други момичета бяхме след ЗЕТ.
Именно. Тара започна с обидите и ни провокира с нейното неразбиране и изопачаване.
Аз не обиждам, както правят Bogi, Тара, Ваня. На Ваня и Bogi постовете станаха арогантни. По-добре тях помоли, да не обиждат. Аз няма да подражавам на тона им.

Що се отнася до ЗЕТ - не е изключен и при мен.

Време е да смените темата за дискусия, понеже вече я изчерпахме.
Аз вече я приключих.
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 20:41:53 pm от doci »
*
« Отговор #512 -: Февруари 28, 2012, 20:56:02 pm »
Ива17, пиши като минеш на коментар при Док. Моят ще е на 11 март.
Момичета, като спирате медрола или преднизолона след неуспешен опит колко дни го пиете през ден - два или три дни?
*
« Отговор #513 -: Февруари 28, 2012, 21:00:05 pm »
хайде, още един виц - един от любимите ми :)

Английски лорд печели на комар. Въодушевен решава да се обади на жена си.
Вдига иконома и лорда пита:
- Чарлс, къде е милейди?
-  Ивинете, сър, тя си легна.
- Така ли, кога?
- Извинете, сър, преди малко с Вас.
- Чарлс, вземи пушката и застреляй мен и милейди. 
След малко иконома се връща при чакащия на телефона лорд:
- Готово, сър.
- Но Чарлс, защо вместо два изстрела чух три.
- Извинете, сър, толкова бързо бягахте, че се наложи да ви гоня през зимната градина.
- Но Чарлс, ние нямаме зимна градина!
- Извинете сър, вие на кой номер звъните?
*

iva17

• 915
« Отговор #514 -: Февруари 28, 2012, 21:24:38 pm »
Тара, супер виц :)
Иначе абсолютно съм съгласна, че трябва да я приключим. Дискусията напълно се изроди и отдавна мина границита на първоначалната идея за обяна на идеи и опит. А и всички сме с един и същи проблем се борим, трябва да сме толерантни една към друга.
Боги, утре ще пиша като се върна от док. Иначе за медрола си спомням, че последния път д-р Шефкетова ми каза да го пия още една седмица през ден. Сега на този опит док каза, че нямам нужда от медрол и бях много щастлива. Не ми понася добре, подувам се, лицето ми става топчесто. И без това вече съм станала толкова много кг за последните няколко години, че не ми се мисли :(
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 22:57:41 pm от iva17 »
*
« Отговор #515 -: Февруари 28, 2012, 22:01:16 pm »
Аз приключих участието си в конкретната дискусия със становището за възможен артефакт при статистическите резултати.    

Doci не ще да обясни артефакта, нито да използва българската дума, затова ето я: грешка.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #516 -: Февруари 28, 2012, 22:57:11 pm »
Аз приключих участието си в конкретната дискусия със становището за възможен артефакт при статистическите резултати.    

Doci не ще да обясни артефакта, нито да използва българската дума, затова ето я: грешка.

което, съотнесено към изказванията му/й:

някои клиники ... а разни проучвания ...
... по-конкретно? ... артефакт има ли? ...

ги прави пълен нонсенс :)
аз знам значенията на думата артефакт и използването й в конкретния текст звучеше безумно и безсмислено. затова, за всеки случай проверих отново, да не би да има и друго, скрито значение, което да пролива светлина върху вкопчването на doci в израза, но не намерих друго обяснение, освен едно - желание за наукообразност на речта.

та в тази връзка, отговорът на питането на doci е следният:

"Тцъ, нема артефакт!"  :lol:
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 22:59:55 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #517 -: Февруари 28, 2012, 23:55:37 pm »
Благодаря за инфото за медрола. Междувременно успях да си намеря и записките от неделя и като изчислих по схемата, която ми е казал д-р Стаменов, се падат пак толкова 6-7 дни.
И айде, Иве, ще разказваш след срещата с Док.
Аз мислех, че при мен ще иска пак да правим биопсия, заради липсата на имплантация. Но поиска часът ми за коментар да е след поне две седмици, за да има време да обмисли внимателно нещата.
*

iva17

• 915
« Отговор #518 -: Февруари 29, 2012, 00:24:19 am »
Ще видим какво ще каже док, аз искам март и април да почина малко. От септември до края на януари правих четири биопсии и само като си помисля за още една и ми призлява. Последните две много ме боляха, първите две почти не ги усетих, а всичките ми ги е правил д-р Стаменов. Явно защото са една след друга няколко месеца подред ли, не знам и аз. И сега последната ми беше супер, каза док, всичко беше перфектно, но....явно това не е достатъчно. 
*
« Отговор #519 -: Февруари 29, 2012, 09:29:59 am »
Аз съм правила само една. Малко след неуспешния ни стимулиран опит миналата година. Тогава доктора ми обясни, че въпреки че нивото на някакви клетки било леко занижено, нямало нищо обезпокоително. Въпреки това, сега при ЗЕТ правихме и РВМС, но явно не помогна. Мисля да го питам дали следващия път да не приложим и излюпване, за да се повиши шанса за имплантация.