0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда - тема12
« Отговор #120 -: Февруари 01, 2012, 10:34:11 am »
И моята препоръка е за X-prep, аз пих от Фортранса, на опаковката пише, че се пият в зависимост от теглото, прочети, но е супер ужасно не само на вкус, а и защото за 40 мин трябва да изпиеш разтвореното в 1.5литра май беше саше.Е три сашета за 120 мин или 3 литра, разказа ми се играта.

« Отговор #121 -: Февруари 01, 2012, 12:32:13 pm »
Здравейте  :), понеже никой не ми отговори, аз пак да попитам  :oops:
Д-р Персенска ме прегледа и ми предложи или една последна стимулирана инсеменация /която аз отказах, стигат ми две преди това и една на естествен цикъл/ и варианти за инвитро - на естествен или на стимулиран цикъл. Озадачи ме, че каза следващият месец да си запиша час за 3-4 ден ако решим за стимулиран цикъл, а доколкото чета навсякъде при късият протокол стимулацията започва от 2-ри ден. Разбрах и, че ще трябва да стоя в София, защото прегледите са през ден, а инжекциите всеки ден. Моля, някой да ме светне като отида за първият преглед трябва ли да имам запазен хотел и за колко дни горе долу и какъв депозит ще трябва да внеса за началото на процедурата?  :ask:
И още нещо се сетих - лекарят ли решава дали да е инвитро или икси или пациента? Ако решат да пробват първо инвитро, правят ли опит първо с една яйцеклетка инвитро и ако не се оплоди - другите икси или всички инвитро и ако не стане се брои за неуспешно инвитро:ask: Извинявам се, че задавам такива объркани въпроси, но въобще не съм наясно.
« Отговор #122 -: Февруари 01, 2012, 12:38:34 pm »
didoni, не съм много наясно, така че не искам да те обърквам и дано не казвам голяма глупост, но когато правих инвитрото на ЕЦ, Персенска ми каза, че Я. се е оплодила инвитро, което ме наведе на мисълта, че може би изчакват и ако не се случи, правят ИКСИ.
Не мисля, че ако започнеш процедура и Я. не се оплодят инвитро, ще прекратят опита, ще ги оплодят ИКСИ (според мен).
За другото питане, може да е имала предвид да правите стимулиран ЕЦ, не по протокол. Аз правих стимулирана инсеминация в Щерев, с цел да се образуват повече от един фоликула, както и стана.
*
« Отговор #123 -: Февруари 01, 2012, 12:40:30 pm »
Аз ще помоля, някой заинтересован от ИМСИ ако вече знае подробности или в близките дни ще ходи и разпита ембриолозите да пише подробности.
Интересуваме при какви точно случаи смятат да приложат ИМСИ и колко ще е оскъпяването.

Тара, при нас приложиха имси през януари и нямаше оскъпяване. Обясниха ми, че не се прилага по избор на пациента, а по тяхна преценка (защото аз предварително настоявах да ни се приложи). Но останах с впечатлението, че всеки подбор за ИКСИ се извършва вече с имси. Специално нашият случай беше ИКСИ поради тежък мъжки фактор. Дано да съм била полезна.
« Отговор #124 -: Февруари 01, 2012, 12:41:53 pm »
Мисля, че определящото е дали да е ин витро или икси е тежеста на мъжкия фактор.
Ако е лоша морфологията няма смисъл да се чака и да се губи време с ин витро.
*
« Отговор #125 -: Февруари 01, 2012, 12:54:51 pm »
Момичета, може ли някоя от вас да сподели опита си с новия метод за селекция на сперматозоиди - MACS,който обикновено се препоръчва при пациенти с недобра ДНК фрагментация на сперматозоидите. Втора година съм пациентка на клиниката, но едва  днес ми препоръчаха използвам този метод за подбор на сперматозоиди при ICSI на естестен цикъл.

Emilia Maria , ако не ти отговарям прекалено късно, при нас беше приложен MACS при ICSI на ЕЦ и струва 200 лв. Наистина се прилага за "отсяване" на сперматозоиди с "лоша" ДНК, но трябва да се има предвид, че е необходима и определена налична бройка, за да се приложи. Тъй като ние имаме проблем и с бройката, бяхме на ръба да не можем да го приложим. Все пак го направихме - имахме 1 млн. - млн. и нещо общ брой. Ембрионът спря да се развива и предположиха, че най-вероятната причина е лош сперматозоид, въпреки извършените тестове (с уговорката, че всичко е в рамките на предположенията, разбира се).
*
« Отговор #126 -: Февруари 01, 2012, 13:50:17 pm »
Здравейте момичета,
Писах един път, къде отиде поста ми не знам, както и да е - не съм много веща.
Записвам се в темата защото след едногодишно чакане дойде и моят ред - на 01.03. живот и здраве имам час за първичен преглед при д-р Стаменов. Имам въпроси и моля за съвет. Зачудила съм се дали да си пусна някакви изследвания предварително . Имаме желанието да самофинансираме една процедура ин витро, докато чакаме фонда. Имам три инсеминации, за жалост неуспешни. Имам и доста изследвания , но някои са  старички - инхибин Б и антимюлеровия ми са от преди 11 месеца. Останалите хормони, вкл. и на щитовидната даже съм ги и повтаряла. ЛХ, ФСХ, естрадиол и пролактин са на няма и месец. Цветна снимка си имам (макар, че това за ин витро не се търси). Спермограмите не ги броя. За сега при мен нещата са в ред, спермограмите не са много добри.
Питам, защото ми се иска по-бързичко да задействаме процедура. До сега в клиниките където сме ходили доста мудно ми се струва.
Не знам - посъветвайте ме.
Хем си мисля, че не ми е много работа да разсъждавам, хем една година доста се повъртяхме.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #127 -: Февруари 01, 2012, 14:01:04 pm »
авалон, аз донесох изследванията, които имах от Щерев, не ме е карал да правя други. Цветната ми снимка е на две години, каза, че не му трябва нова. Инхибин Б и антимюлеров въобще не съм правила.
*
« Отговор #128 -: Февруари 01, 2012, 14:08:38 pm »
avallon, мен пък ме накараха да повторя всички изслледвания, но аз бях при д-р Персенска. Въпреки това, успяхме да направим всичко в рамките на месец, вкл. цветна снимка, всички хормони на 2 пъти и втори преглед. И от следващия месец започнахме самофинансираната процедурата. При всички положения аз не бих избързвала с изследвания, ако бях на твое място. Успех!
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
« Отговор #129 -: Февруари 01, 2012, 14:34:30 pm »
avallon, аз също те съветвам да не бързаш с изследванията. Като гледам имаш доста неща направени, лекарите ще преценят дали и кои ще трябва да повториш. Цветна снимка е необходима и за ин витро, не само за инсеминация. Успех ти пожелавам!
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
« Отговор #130 -: Февруари 01, 2012, 14:57:33 pm »
Благодаря много.
А ....... не знам дали е удобно но все пак ще попитам за приблизително колко мога да очаквам да ми излезе процедурата, всичко  - включително със стимулацииите. Знам че варира според случая, но все пак.  :oops:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #131 -: Февруари 01, 2012, 20:26:02 pm »
Момичета, при последния ни разговор с д-р Стаменов, той каза че ще размразим и 4-те снежинки, за да върнем на 5-ти ден бластоцити. Някоя от вас дали има опит с размразяването и обикновено колко са оцелели при криоконсервацията  :balk_159:

Ако някоя е правила РВСМ в Малинов, нека опише как точно протича. Иска ми се да знам какво ходене до клиниката и кога ми се очертава, та да знам да си пусна отпуск за тези дни.
Докторът ми обясни нещо, ама бях нещо разсеяна и не съм сигурна дали го разбрах правилно. Моите спомени са, че трябва да отида деня преди трансфера да дам кръв, те нещо да я обработят и че същия ден се прави. Споделете инфо! Моля-я-я-!
*
« Отговор #132 -: Февруари 01, 2012, 20:29:42 pm »
Благодаря много.
А ....... не знам дали е удобно но все пак ще попитам за приблизително колко мога да очаквам да ми излезе процедурата, всичко  - включително със стимулацииите. Знам че варира според случая, но все пак.  :oops:
Авалон, наистина си е строго индивидуално. На някои момичета им е достатъчна съвсем лека стимулация, на други - не. Това лекарите преценяват. Знам за момичета, на които им е излизало около 2500 лв. и други 6000лв. На мен лично икси процедурите винаги са ми излизали между 4500-4800лв. всичко
Но отделно съм си плащала за вливанията с киовиг за 10 гр. - 1050лв., а сега за 7.5 гр. беше 853лв. На едни им трябват вливания, на други момичета - не им се налага.
Така че наистина няма как предварително да ти кажат.
« Отговор #133 -: Февруари 01, 2012, 20:34:53 pm »
Момичета, при последния ни разговор с д-р Стаменов, той каза че ще размразим и 4-те снежинки, за да върнем на 5-ти ден бластоцити. Някоя от вас дали има опит с размразяването и обикновено колко са оцелели при криоконсервацията  :balk_159:

Ако някоя е правила РВСМ в Малинов, нека опише как точно протича. Иска ми се да знам какво ходене до клиниката и кога ми се очертава, та да знам да си пусна отпуск за тези дни.
Докторът ми обясни нещо, ама бях нещо разсеяна и не съм сигурна дали го разбрах правилно. Моите спомени са, че трябва да отида деня преди трансфера да дам кръв, те нещо да я обработят и че същия ден се прави. Споделете инфо! Моля-я-я-!
Боги,  най добре е да питаш имунолозите как да си  запишеш часа да се съобрази с даването на кръв. Например, ако предния път си дала кръв към 12 и половина е хубаво пак в толкова да дадеш. Часа да ти е за  14:30 примерно./За два часа обработват кръвта/ Аз като съм ходила съм си откарвала и по цял следобяд. Като се прибави,че може да има и закъснение и да почакаш докато ти го сложат. Предния път отидох в 12 без нещо и си почаках до към 15 часа и после докато го сложат и всичко. Към 16 си тръгнах. Питай по точно, кога ще правят РВМС-то, при мен бе 3 дни преди трансфера.
« Последна редакция: Февруари 01, 2012, 20:43:45 pm от bluerose »
*
« Отговор #134 -: Февруари 01, 2012, 20:49:28 pm »
Момичета, при последния ни разговор с д-р Стаменов, той каза че ще размразим и 4-те снежинки, за да върнем на 5-ти ден бластоцити. Някоя от вас дали има опит с размразяването и обикновено колко са оцелели при криоконсервацията  :balk_159:

Боги,  най добре е да питаш имунолозите как да си  запишеш часа да се съобрази с даването на кръв. Например, ако предния път си дала кръв към 12 и половина е хубаво пак в толкова да дадеш. Часа да ти е за  14:30 примерно./За два часа обработват кръвта/ Аз като съм ходила съм си откарвала и по цял следобяд. Като се прибави,че може да има и закъснение и да почакаш докато ти го сложат. Предния път отидох в 12 без нещо и си почаках до към 15 часа и после докато го сложат и всичко. Към 16 си тръгнах. Питай по точно, кога ще правят РВМС-то, при мен бе 3 дни преди трансфера.
Много ти благодаря за информацията! Ще питам допълнително д-р Стаменов, като отида на преглед в петък. Срам, не срам - ще го питам пак! И ще мина през доц. Балтаджиева и д-р Пенкова след това, за да се разбера с тях по организацията. Струва ми се, че ако няма да правим пункция сега (ако нещо фоликулът не е ОК, респ. Е2 и LH), докторът още в петък след изследванията, ще каже кога прогнозно ще правим трансфера. Аз вече съм си направила някакви мои изчисления, че трябва да е следващия четвъртък-петък евентуално. Този понеделник вече вляхме киовига и да не се надява човек 7.5 гр. за 2ч. и 30мин.!
« Отговор #135 -: Февруари 01, 2012, 21:00:12 pm »
И аз бях вливала киовиг точно толкова!! Стискам ти палци за успешна процедура  :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17
*
« Отговор #136 -: Февруари 01, 2012, 21:54:23 pm »
И аз бях вливала киовиг точно толкова!! Стискам ти палци за успешна процедура  :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17
Благодаря!!!

*
« Отговор #137 -: Февруари 01, 2012, 23:17:33 pm »
didoni2109, не е задължително късия протокол да започне от 1-ден на цикъла, индивидуално е. При мен стимулацията по къс протокол започна от 4-ти ден на цикъла. Не си спомям дали беше така при късия протокол, но при дългия, прегледите започват от 5-ти ден на стимулацията, т.е. можеш да си вземеш инжекциите за 5 дни напред и да си ги поставяш сама. При идването в клиниката на 5-ти ден за преглед, вече ще трябва да останеш в София.

Продължителността на стимулацията е различна. На някои жени са достатъчно 8-9 дни, при други 10-14 дни.

На въпроса за депозита не мога да отговоря.

Дали яйцеклетките ще ги оплодят ин витро и/или икси го обсъди с лекаря си. Важен фактор за метода на оплождане е и мъжкия фактор.

Съветвам те каквито въпроси имаш към д-р Персенкса, предварително да си ги напишеш на листче и да й ги зададеш - тя винаги ще ти отговори обстойно.

Успех!
*
« Отговор #138 -: Февруари 01, 2012, 23:21:51 pm »
Боги, при две от стимулациите имах замразени ембриони. При размразяването всички оцеляха и се развиваха добре. При последния опит направихме комбиниран трансфер ЗЕТ + ЕЦ. От него се роди моето момче. Но дали е сладоледче, не знам  :)
« Последна редакция: Февруари 01, 2012, 23:23:44 pm от Мецани »
*
« Отговор #139 -: Февруари 02, 2012, 06:51:51 am »
Боги, при две от стимулациите имах замразени ембриони. При размразяването всички оцеляха и се развиваха добре. При последния опит направихме комбиниран трансфер ЗЕТ + ЕЦ. От него се роди моето момче. Но дали е сладоледче, не знам  :)
Благодаря за информацията! Да ти е жив и здрав юнака!