0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Зная, че това изследване не е много популярно, но преди да попитам лекаря ми бих желала да чуя и вашите коментари. Правено е при доцент Конова.

Inhibin B - 95.3 (N>45 pg/ml) - нормална стойност на изследвания показател.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Inhibin B - моля за коментар на резултата
« Отговор #1 -: Юни 14, 2006, 09:06:22 am »
Отличен резултат.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Юни 14, 2006, 09:51:59 am »
Хайде, срам не срам  :oops: , че не ми се рови, да попитам. Какво налага изследването на Инхибин Б, възрастта или проблем с ФСХ, или нещо друго? Дали може всичко да ти е нормално на вид, а да имаш изчерпване на яйчниковия резерв? И последно, къде другаде освен в Плевен може да се прави, например някъде в Пловдив :roll: ?
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #3 -: Юни 14, 2006, 09:56:57 am »
Мели, благодаря за бързият и хубав отговор.
Малко съм притеснена от "отличен резултат" като се има предвид, че съм над 40.
Би ли го разшифровала малко по-подробно, какво точно означава.
Сама си предписах това изследване на базата на прочетеното в сайта за да разбера какъв е яйчниковият ми резерв. Но отличният резултат малко ме стряска, дали пък нещо не е сбъркато с анализа?
« Отговор #4 -: Юни 14, 2006, 09:59:11 am »
Цитат на: wassilena
Хайде, срам не срам  :oops: , че не ми се рови, да попитам. Какво налага изследването на Инхибин Б, възрастта или проблем с ФСХ, или нещо друго? Дали може всичко да ти е нормално на вид, а да имаш изчерпване на яйчниковия резерв? И последно, къде другаде освен в Плевен може да се прави, например някъде в Пловдив :roll: ?

Васи, проверих в няколко лаборатории в Пловдив, не се прави. Само в Бодимед взимат серум и го пращат в Германия. Цената е 56 лева, докато в Плевен излиза не повече от 25 за анализа и 5-6 за куриер.
*
« Отговор #5 -: Юни 14, 2006, 10:03:06 am »
Стеф, за какво точно е показател инхибинът, в смисъл има ли отношение и към качеството на яйцеклетките, или само към количеството? Доц. Конова коментира ли нещо по този въпрос?
А иначе, изобщо не мисля, че резултатът е стряскащ  :D Напротив, трябва да се радваш, какво като си над 40  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #6 -: Юни 14, 2006, 10:15:01 am »
Цитат на: Grace
Стеф, за какво точно е показател инхибинът, в смисъл има ли отношение и към качеството на яйцеклетките, или само към количеството? Доц. Конова коментира ли нещо по този въпрос?
А иначе, изобщо не мисля, че резултатът е стряскащ  :D Напротив, трябва да се радваш, какво като си над 40  :D

Помолих доц. Конова за коментар, но още не съм го получила. Ще кажа ако има такъв. Това което знам е че инхибин Б определя яйчниковият резерв, не знам дали говори за качеството на яйцеклетките. Ще говоря за това и с док.
И това: цитат -
"Инхибин В хормон (Inhibin B)
Синтезира се в яйчника и носи информация за яйчниковия резерв. Участвува в регулацията на Фоликулостимулиращия хормон."
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #7 -: Юни 14, 2006, 10:50:51 am »
Цитат на: stefani
Мели, благодаря за бързият и хубав отговор.
Малко съм притеснена от "отличен резултат" като се има предвид, че съм над 40.

Никаква възраст не е над 40 години, още си млада и нивото на инхибин В го потвърждава.  :)

Това е показател за яйчников резерв, тъй като се отделя от малките развиващи се антрални форикули. С други думи, схематично - повече фоликули водят до по - високи нива на инхибин В. С възрастта ще спада броя на фоликулите и съответно нивата на инхибин В (или това е процесът на намаляване на яйчниковия резерв). Съответно ще се качва нивото на ФСХ, тъй като инхибин В има регулираща (подтискаща) функция спрямо ФСХ.

По същата логика нивата на инхибин В могат да се проследяват в хода на една стимулация, за да се прецени яйчниковия отговор и да се прогнозира и избегне развитието на ОХСС.

Обясних ли го горе-долу?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #8 -: Юни 14, 2006, 11:03:55 am »
Само да допълня в събота си пускахме в Плевен на място Инхибин на Никчо- 20 лева е изследването. Ако пускате по куриер не трябва да е кръв, а серум- т.е от лабораторията в която ви вземат кръв трябва да центрофугират пробата. И друго- в нашия случай, за сега не се налага изследване на Инхибин за мен, ще го правя едва преди пристъпване към АР, за да се види каква стимулация да се приложи.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #9 -: Юни 14, 2006, 11:44:54 am »
Цитат на: Meli
Никаква възраст не е над 40 години, още си млада и нивото на инхибин В го потвърждава.  :)

Това е показател за яйчников резерв, тъй като се отделя от малките развиващи се антрални форикули. С други думи, схематично - повече фоликули водят до по - високи нива на инхибин В. С възрастта ще спада броя на фоликулите и съответно нивата на инхибин В (или това е процесът на намаляване на яйчниковия резерв). Съответно ще се качва нивото на ФСХ, тъй като инхибин В има регулираща (подтискаща) функция спрямо ФСХ.

По същата логика нивата на инхибин В могат да се проследяват в хода на една стимулация, за да се прецени яйчниковия отговор и да се прогнозира и избегне развитието на ОХСС.

Обясних ли го горе-долу?

Супер добре обяснено и супер ободряващо за мен :)
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: Inhibin B - моля за коментар на резултата
« Отговор #10 -: Юли 24, 2006, 13:12:08 pm »
Аз съм на 28 години.Инхибина В - 41,23 (N>45 pg/ml),FSH - 12.5 ( до 12 mIU/ml ).Резултатите не са добри.Притеснена съм! :( :( :(
« Отговор #11 -: Юли 24, 2006, 13:59:46 pm »
Аз съм на 28 години.Инхибина В - 41,23 (N>45 pg/ml),FSH - 12.5 ( до 12 mIU/ml ).Резултатите не са добри.Притеснена съм! :( :( :(
Аз вече, когато видя резултат извън норма го изследвам повторно, за да съм сигурна, че не се е получила някаква грешка и тогава вземам мерки.
Съветът ми е, пусни една контрола.
Дано да се окаже фалшива тревога.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #12 -: Юли 24, 2006, 14:12:58 pm »
Така и ще направя.Това е и съвета на самата доц.Конова.