nunu, курса по френски съвсем начално ниво ли е, или опреснителен? Колко часа и какъв обем материал включва?
Ако е начален - член, род ,число, местоимения - лични и притежателни, глаголите "съм", "имам" и някой друг в презант от трите групи, императиви, някоя и друга ситуация - дом, семейство, време....или на какво се набляга?
Аз от доста време се самонавивам да се заема с френски език и все отлагам
В училище имах страхотен учител - филолог /български и френски/ - нямаше мърдане, писане и четене до откат, за четири години ни изведе до ниво, да ни бъде интересно и разбираемо в разказните уроци за хора, събития, преразкази на книги......
След това дойде нова учителка, явно с някакви курсове /преподаваше основно география/ и уби всякакъв ентусиазъм да продължа, защото в изречение написано от нея на дъската не минаваше без правописна грешка, сричаше непознати думи - забавлявахме се да я поправяме
и до там с френския....
После английски започнах в школа, но академичното поднасяне на граматика го няма никъде. Наблягане на основни изрази, слушане с цел бързо проговаряне и се получава едно папагалстване без логика, отделно че всеки чува и разбира по различен начин, събират се хора с различна мотивация и в крайна сметка получавах насоки как да се самоподготвям
Отделно като се паднеше някой младок дето не е наясно с българската граматика, а аз почна да го питам "защо и кога е така" и се почнат обяснения с едни примери
, вместо да се назовават нещата кратко и ясно.