васи, аз храня по малко по-различна "схема" - тоест тя яде всеки път, когато ние хапваме, колкото иска и каквото поиска. по същият начин и се кърмим - колкото иска и когато поиска. не й броя яденето и в този смисъл не "замествам". идеята на заместените хранения е да спреш кърменето, аз не смятам да го спирам, така че си продължаваме така. ако ти е интересно гугълни baby led weaning и виж, ако нещо ти е интересно винаги можеш да питаш. един от плюсовете на това захранване е тъкмо, че не измества кърменето, защото те имат нужда от мляко. дори и да даваш пюрета ще видиш, че децата си искат, понякога почти парадоксално след "обилно" хранене искат да сучат, някой казват, за да подпомогнат храносмилането, аз казвам, за да са сигурни, че не им е заменена гърдата.
това, обаче ти отменя тревогата, която в темата за захранването е една от основните - бебето 120 грама ли изяде или 90? - знаеш, че има ядене, което безотказно се приема. няма как да ги прехраниш, ако не ги насилваш.
меме, същата история е, аз съм казала, че докато влезе в колежа ще е така
, чакам я да започне да ми разкопчава сутиена, но абсолютно си е на самообслужване. четох, че имало една стратегия за по-големите деца "не предлагай, но и не отказвай", което ми хареса, но пък например, аз не мога вечер да я приспя без да се кърмим, така че няма как да не предлагам.
йоана, в интерес на истината си мислех за теб, мисля, че не ми се отваряше темата, защото ако си спомняте имаше подобен разговор преди време за това как "някои майки сами си правят проблемите като кърмят на поискване и дълго" а в момента въобще нямам желание да си обясняваме, че просто имам нужда от подкрепа не от лекции и това не е грешка, а трудност и тн. но много благодаря за подкрепата, щото много имах нужда. следващият път няма да се правя на три и половина