теди, не се говори така за хора, които не познаваш, но това със сметаната е пълна глупост. дори може да се замислим, че защо пък точно 15 мин? откъде знаем колко точно е предното мляко в този момент. това, което знаем за кърмата, е че количеството и състава на кърмата се променят с възрастта на бебето и през денонощието. няма никаква логика да има един период на сукане, който да пасва за всички бебета и майки за през целия ден. дъщеря ми е на 14 месеца, аз все още кърмя от едната гърда. нощем дори не ги редувам, защото тя ми спи от ляво и ми е по-удобна лявата. е още не сме се осметанили.
аз бих ти казала, ако имаш притеснения питай, затова сме тук, (поогледай се за друг консултант за кърмене, може би?), но си дръж в главата и това, което и другите ти казаха - кърменето ви върви добре, бебето наддава с олимпийски темпове (да знаеш, че това ще спре, да не се шашкаш, но след месец-два-три ще спре да наддава по кг и половина на месец). сега според мен е важно да си направиш такъв режим, че да спиш по повече.
радостинка, не мога да кажа какво става при теб, но при нас дъщеря ми на 4 месеца имаше един мрънкав период и сучеше постоянно, особено вечер, чак ми идеше да й завра биберон в устата. тогава също ми омекнаха гърдите и сега са все едно не кърмя, но и аз като м-и май сега кърмя по-често, откакто беше бебе, особено вечер, щях да питам дали и при другите е така за собствено успокоение, нощем сучи но около два часа? м-и давам вода, тя много обича. мисля, че просто постъпих глупаво предлагайки повече млечни продукти от обичайно, поради това, че се уплаших, че я държа недохранена, макар и с ума си да знам, че не е така. ей затова се ядосвам на такива като жената, с която аз се видях и "сладкарката" на теди. щото само те объркват, ама какво да правиш.
пп- по повод стреса и кърмата - ако е установено кърменето и продължавате да кърмите не би трябвало да има проблеми. специално питах за това, защото както бях писала по форумите, наскоро ми казаха, че най-близкият ми останал човек й остава месец-два, гледах я през това време и тя почина. все още се кърмим, но бебето си беше с мен през цялото време и не е спирала и за момент да суче. така, че може би зависи от това какво се разбира под стрес.