да се оплача и тук - днес бяхме на нещо, което се нарича health review и като цяло мерят детето и те питат някакви неща. та въпросната жена беше напълно удивена, че не зная по колко изяжда детето ми на хранене и най-вече, че тя не пие прясно мляко (но пък си хапва кисело), каза ми, че на нейната възраст всичките й потребности от калории и хранителни вещества трябвало да идват от храната (тя е на 13 месеца). като й казах, че сзо препоръчва друго, тя каза, че трябва да го провери това. накрая се оказа, че е учителка и всъщност няма нищо общо със здравеопазването, педиатрията или каквото и да е там.
ужасно се вбесих, до степен, че прочетох документа дето бяхте постнали в темата (благодаря, за което) и той естествено, потвърди това, което аз бях чела от други места и й казах. ади е съвсем в пропорции и в норми, таман по средата на таблиците, ама не, трябвало да съм й давала зърнени закуски (въобще да не говорим колко захар има в тях) и каша. да, ама ние в къщи такова не ядем, ние можело и да не ядем, но на детето да давам. еми не мисля, че е жизнено важно.
така де, надявам се да не стане спор сега, но имах нужда да се оплача, и това е държава в която активно се подкрепя кърменето и то продължителното кърмене, ако професионалистите се държат по този начин как да стане. само чакам да се обади разтревожена health visitor-a, нямаме такова на български, но е здравен работник, който идва да си говорите ако има проблем, та само да ми цъфне ще им разпечатам препоръките и ще им ги връча.
добре, че има интернет