0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #740 -: Юли 06, 2012, 10:13:12 am »
Криси,ти роди по рано,ама в коя седмица точно беше?.Аз сега посмятах и се оказа,че ще я вадят още в първия ден на 38 седмица,дали не е много рано?Нали малките бебета по трудно се адаптирали към външния свят?Твоята имаше ли сили да суче в началото или се уморяваше лесно?
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #741 -: Юли 06, 2012, 20:05:01 pm »
Теди, след 36 г.с. бебето се счита за напълно износено.
Мисля ти имаш предвид недоносени бебета в коментара си, твоето не е такова (съдейки по лентичката ти).
Нормално е бебето да се уморява в началото - но това е част от нормалния процес. Просто трябва да го имаш впредвид когато се храните.
Ще се справиш, ще видиш.

*
« Отговор #742 -: Юли 07, 2012, 14:45:56 pm »
Криси,ти роди по рано,ама в коя седмица точно беше?.Аз сега посмятах и се оказа,че ще я вадят още в първия ден на 38 седмица,дали не е много рано?Нали малките бебета по трудно се адаптирали към външния свят?Твоята имаше ли сили да суче в началото или се уморяваше лесно?
Теди аз родих точно в 36г.с. и 3 дни и Емма беше 3300 грама, напълно износено бебе. Въобще недей да се притесняваш :) За сученето, да, беше и трудно, аз за това мисля че не ми се стимулира достатъчно мляко и грешката ми беше че и давах АМ вместо да я храня по-начесто. Сестрите ми казаха да не я храня ако не са минали поне 2 часа и аз давах АМ за да издържи. Но твоето бебе ще е почти 2 седмици по-износено, за това мисля че няма да имате проблем :)

Тук от една статия за французите и кърменето  8O :D

"Breastfeeding – particularly after two or three months – is regarded in France as something akin to drinking your own urine. Strange foreigners may do it, but that is no reason a nation brought up to idolise Liberté in the form of Marianne's perfect breasts should. As a gynaecologist reminded a friend of mine the day she confirmed her pregnancy: "Your breasts are for your husband, not your baby."

Ако ви е интересно да прочетете цялата:
http://m.guardian.co.uk/commentisfree/2011/apr/01/france-breast-breastfed-baby-death?cat=commentisfree&type=article
« Последна редакция: Юли 07, 2012, 14:54:44 pm от Krisi88 »

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #743 -: Юли 07, 2012, 16:01:15 pm »
На пълни 37 седмици се счита за напълно износено.

*
« Отговор #744 -: Юли 08, 2012, 21:47:35 pm »
Теди, не се притеснявай, дори недоносени бебета се кърмят успешно и колкото по-рано е извадено бебето, толкова по-важно е да се кърми. дори да приемем, че се уморява по-бързо, това просто означава, че ще се кърмите по-често. сега погледнах в келимом - за новородени препоръката е 10-12 кърмения на денонощие (не повече от 2 часа през дения и 4 през нощта между кърменията). кърмиш колкото време детето иска (не по часовник - 10 мин на гърда, например) след това ако искаш да го събудиш можеш да се опиташ като смениш памперса например, даваш другата гърда. и така ... не можеш да го пре-кърмиш, важното е да направиш така, че да ти е удобно докато кърмиш и да си намериш приятни занимания през това време - книги, телевизия, музика, интернет, каквото.

ще се наместите, ще видиш, успех със секциото и си вземи бебето при теб да суче от самото начало и ще видиш, че няма да има драми.

криси, знаех, че във франция нещата са зле, ама чак пък толкова.... това е ужасно. дори да използваме тяхната логика - предпочитам да съм биберон за бебето си, отколкото секс играчка за мъжа си, и не разбирам как това помага на феминисткото движение. да не говорим, че на мен лично кърмените нито ми пречи на секса, нито на самоуважението.
« Отговор #745 -: Юли 08, 2012, 23:22:14 pm »
Теди, родих дребната точно в първия ден на 38-ма седмица, тежеше 2700гр.Засука така, сякаш само това е правила 8 месеца в корема ми.Имаше много силен сукателен инстинкт.Наистина, в началото , първите няколко дни, дърпаше по наколко пъти и спираше, просто заспиваше  :), но яз я побутвах лекичко по бузката и тя пак започваше. Кърмих по 10-12 пъти в денонощие целия първи месец, после спря да се буди нощем и ги поразредихме. Не се притеснявай и не го мисли, ще се справите.
« Отговор #746 -: Юли 08, 2012, 23:57:47 pm »
Ох,дано е пораснала бебка достатъчни имам един съвсем малък корем,хората мислят ,че съм в 7-ми месец пък аз отивам да раждам...Каката я родих в 39 седмица 3.500,дано малката съм я охранила поне до 3:)Само да е здравичка и да засуче и всичко ще се нареди:)Днес си купих Лансинох,аптекарката ме попита защо го избирам пред Гермастан,който бил по-добър,казах и,че го взимам защото не се отмива,а тя ми вика глупости,нали променя вкуса на кърмата после да не се чудиш ,защо не иска да яде бебето...Дали е така?Да мия ли преди кърмене,нали от прекомерно миене се разраняват гърдите?
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #747 -: Юли 09, 2012, 00:03:48 am »
Гармастан се отмива само с вода. Не съм ползвала Лансинокс, но мисля, че те просто са различни кремове и не е само  в отмиването разликата. Аз лично и двата бих ги отмивала с вода поне.
*
« Отговор #748 -: Юли 09, 2012, 05:26:44 am »
Днес си купих Лансинох,аптекарката ме попита защо го избирам пред Гермастан,който бил по-добър,казах и,че го взимам защото не се отмива,а тя ми вика глупости,нали променя вкуса на кърмата после да не се чудиш ,защо не иска да яде бебето...Дали е така?Да мия ли преди кърмене,нали от прекомерно миене се разраняват гърдите?

Глупостите са на аптекарката. Ланолинът няма вкус и не е нужно да се отмива.
Знам, защото съм го опитвала и не съм мила гърдите си преди кърмене.
*
« Отговор #749 -: Юли 09, 2012, 21:01:45 pm »
теди, не слушай глупости, на самият препарат пише, че не е нужно отмиване. аз  не съм го опитвала, но когато го ползвах не съм си мила гърдите, пък още си се кърмим  :D

мшсля, че най-трудното на кърменето е да НЕ се вкарваш във филми, както се казва, и да не слушаш "доброжелатели". успех, ще се оправите, ще видиш.
*
« Отговор #750 -: Юли 10, 2012, 01:09:24 am »
криси, знаех, че във франция нещата са зле, ама чак пък толкова.... това е ужасно. дори да използваме тяхната логика - предпочитам да съм биберон за бебето си, отколкото секс играчка за мъжа си, и не разбирам как това помага на феминисткото движение. да не говорим, че на мен лично кърмените нито ми пречи на секса, нито на самоуважението.
Знам...За съжаление, истината е такава. Когато бях бременна в 7мия месец, казах на една приятелка французойка, че много искам да кърмя и тя ми каза "аз въобще не съм го обмисляла като вариант, просто е гнусно...и от сега те предупреждавам, не кърми на публични места ако не искаш неприятности" И сега си вися в нас, защото наистина за 2 години не съм видяла една кърмеща жена по улиците...Не искам да съм първата...  :?

*
« Отговор #751 -: Юли 10, 2012, 13:49:19 pm »
криси, ще ти пиша като решим да ходим до франция да направим едно кърмене на теферич.

ето какво намерих по повод разговора ни за заразните болести и кърменето - това е за хепатит Б

http://missby.wordpress.com/2012/06/20/хепатит-б-и-кърмене/
« Отговор #752 -: Юли 10, 2012, 15:10:36 pm »
ако бебето се имунизира веднага след раждането

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #753 -: Юли 10, 2012, 17:47:18 pm »
ако бебето се имунизира веднага след раждането
Всички бебета се имунизират за хепатит Б още в родилното, поне тук е така. Обаче е серия от 3 ваксинации, втората е след месец и после има 3та до 6ти месец. Обикновено над 90% имат имунитет след втората, затова се налага трета. Не знам колко имат след първата, но очевидно по-малко. Освен това изивнявам се, не знам кой ги пише тези тинтири-минтири, но дори и с една да ставаше ( а пак казвам, не става) отнема няколко седмици организмът да направи антитела.  Така че написаното е безотговорно.

Елена, мисля че трбява да спреш да търсиш информация под път и над път за подобни опасни начинания. Аз самата не вярвам, че можеш да хванеш ХепБ като го изядеш, но бебето може да разрани гърдата, може да има ранички в устата на бебето, въобще не е безопасно както го изкарват. В тези случаи е хиляди пъти по-добре да не кърмиш, от колкото да си изложиш детето на риск и пропагандирането на кърмене в такива ситуации е (поне според мен)  безотговорно. До колко майчините антитела срещу ХепБ минават  от майката в бебето и до колко го пазят - такава информация няма, щото никой не е заразявал нарочно бебета на майки с ХепБ, да види дали имат имунитет.
« Последна редакция: Юли 10, 2012, 18:15:50 pm от Bobbie »

*
« Отговор #754 -: Юли 11, 2012, 16:14:06 pm »
боби,  не търся информация под път и над път, попадна ми това, от сайт, който е надежден, в самата статия пише да не се допускат разранени зърна, например, така че въобще не съм съгласна, че това е безотговорно пропагандиране. темата се казва "кърменето - материали и дискусии", а това е нещо, за което си говорихме, поради което дадох линка. и друг път сме казвали, че тук се обменя информация, пък ако си в тази ситуация, сигурна съм, няма да основеш решението си само на написаното от елена

също така ако четеш внимателно пише, че по време на бременността и особено по време на раждането е периодът, когато има висок риск от заразяване, а също и, че когато се изследват кърмени и не-кърмени деца на жени с хив няма разлика в броя заразени деца, от което следва изводът, че кърменето е безопасно.

в англия не ги имунизират, сега говорели да се въведе хеп а и б като част от задължителните ваксини - отново само за информация
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #755 -: Юли 11, 2012, 17:13:05 pm »
боби,  не търся информация под път и над път, попадна ми това, от сайт, който е надежден, в самата статия пише да не се допускат разранени зърна, например, така че въобще не съм съгласна, че това е безотговорно пропагандиране. темата се казва "кърменето - материали и дискусии", а това е нещо, за което си говорихме, поради което дадох линка. и друг път сме казвали, че тук се обменя информация, пък ако си в тази ситуация, сигурна съм, няма да основеш решението си само на написаното от елена
Безотговорно е, защото понякога малко разраняване не моежш да видиш. А вируса на хепатита е страшно стабилен, не е каот ХИВ, който се разпада на въздух. Хепатит може 3 месеца да седи в изсъхнала капка кръв и нищо да му няма. А в статията вече написах защо говорят наизуст по повод ваксинирането, та не виждам как да им вярвам, че въобще знаят за какво говорят. Виж, ако искаш да покажеш, че тезата ти е вярна,тъси официални източници, здравни агенции на някои държави, педидатирчни асоциации или нещо от сорта, а не някакви статии дето не е ясно от къде им идва информацията. Ако те казват, че няма проблем, тогава не е безотговорно да го слагаш тук. Иначе е,поне така мисля аз. Все пак не става дума за нещо, което няма да има последствия, ако си сбъркала с източника.

*
« Отговор #756 -: Юли 11, 2012, 18:18:09 pm »
Момичета, моля ви, дискутирайте малко по-спокойно и по темата! Имаме друга тема за ваксините.

Криси, ако видиш една руса мацка да кърми на открито, значи е моята приятелка, която също е българка и живее в същия град като теб.  :lol: Тя ми каза, че докторът се зарадвал, че искала да кърми. Явно не им е в културата и не са го възприели като нещо естествено. Да не би да е, защото много бързо се връщат на работа?  :ask:
Моите познати пък си кърмят масово в парка или на площада или където ги свари (стига времето да го позволява, де, че то тук не спира да вали и да е студено).
Освен това, ако навън е приятно, няма смисъл да се затваряш у вас. Мяташ отгоре една пелена или дори има и специални шалове за целта.

« Последна редакция: Юли 11, 2012, 18:30:07 pm от blue_sky »

*
« Отговор #757 -: Юли 11, 2012, 20:25:50 pm »
Явно не им е в културата и не са го възприели като нещо естествено. Да не би да е, защото много бързо се връщат на работа?
В Америка майчинството е по-кратко, а там кърменето се подкрепя по-широко... Друга ще е причината...

Със сигурност съм предизвикала немалко шокирани погледи тази седмица в Люберон, където сме на ваканция :) но според мен носенето на мляко в бутилка при средна температура 35 градуса на сянка е просто лудост.

В тази връзка, бебето се поти доста често - предполагам това е добър знак и добра ответна реакция на високите температури? Мокря главичката с вода, за да се охлажда. Нещо друго мога ли да правя?
« Последна редакция: Юли 11, 2012, 20:27:45 pm от vaci »

*
« Отговор #758 -: Юли 11, 2012, 20:55:49 pm »

В тази връзка, бебето се поти доста често - предполагам това е добър знак и добра ответна реакция на високите температури? Мокря главичката с вода, за да се охлажда. Нещо друго мога ли да правя?
Изобщо не ми е дошло на ум да мокря и моят син се поти, днес изкарахме половин ден по памперс с 2 бани, че и аз се потя.
С хепатит или Хив и аз не бих кърмила, детето ми е важно да е живо и здраво, не кърмено.
*
« Отговор #759 -: Юли 11, 2012, 22:25:42 pm »
но според мен носенето на мляко в бутилка при средна температура 35 градуса на сянка е просто лудост.
За целта продават термочанти с малки пликчета охладители (замразяват се в камерата и се слагат в чантата в специален джоб). Така съм си носила шишетата с кърма на разходка
http://www.kolko.bg/bg/dr-brown-s-termoizolatsionna-chanta-natural-flow-dr-brown-bg/p/1347331