Теди, не се притеснявай, дори недоносени бебета се кърмят успешно и колкото по-рано е извадено бебето, толкова по-важно е да се кърми. дори да приемем, че се уморява по-бързо, това просто означава, че ще се кърмите по-често. сега погледнах в келимом - за новородени препоръката е 10-12 кърмения на денонощие (не повече от 2 часа през дения и 4 през нощта между кърменията). кърмиш колкото време детето иска (не по часовник - 10 мин на гърда, например) след това ако искаш да го събудиш можеш да се опиташ като смениш памперса например, даваш другата гърда. и така ... не можеш да го пре-кърмиш, важното е да направиш така, че да ти е удобно докато кърмиш и да си намериш приятни занимания през това време - книги, телевизия, музика, интернет, каквото.
ще се наместите, ще видиш, успех със секциото и си вземи бебето при теб да суче от самото начало и ще видиш, че няма да има драми.
криси, знаех, че във франция нещата са зле, ама чак пък толкова.... това е ужасно. дори да използваме тяхната логика - предпочитам да съм биберон за бебето си, отколкото секс играчка за мъжа си, и не разбирам как това помага на феминисткото движение. да не говорим, че на мен лично кърмените нито ми пречи на секса, нито на самоуважението.