криси, казал ти е да спреш да го кърмиш, щото това е първото, което докторите казват, особено във франция, доколкото зная, не са особено подкрепящи кърменето. нека и педиатърката каже, но според мен нямаш грижи. не би трябвало да се отбие бебето за 5-6 дни, , макар, че истината по въпроса е, че никой не знае как ще реагира човека, няма как да му обясниш, че не спираш, а само малко прекъсваш. кърмата се прави от кръвта, така че, ако нямаш инфекция, която се предава по кръвен път не можеш да заразиш бебето, пък ако можеше, ти тази инфекция я имаш от доста време, така че .... дори хора със хив и хепатит кърмят при определени условия.
радостинка - какъв точно е проблемът, че заспива бебето на гърдата, дъщеря ми е на 13 месеца и още заспива на гърдата, като се събуди хапва отново и толкоз. винаги се събуждат с рев, според мен това е просто, за да са сигурни, че ще ги чуем. ако сменяш постоянно гърдите също не е добър вариант, нали идеята е бебето да суче от едната гърда докато получи и "задното" мляко. тези разделения са доста условни, но знаем, че бебета, които са оставяни по определено време на гърдите (има такива, на които им се засича време и майките сменят гърдите не когато бебето е свършило, а когато часовникът покаже) не наддават толкова добре, колкото тези, които сучат докато те искат. ако детето си заспива, сучейки от едната гърда, нека си спи, значи се е нахранило. наддава добре, има достатъчно пълни памперси, предполагам, значи всичко си е наред.