0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #620 -: Юни 22, 2012, 09:46:55 am »
Аз също съм пила аугментин, като имах ангина, и продължих да кърмя. Синът ми също е пил аугментин. В листовката пишеше да се спре кърменето само ако бебето получи силно разстройство, иначе няма противопоказания.
« Отговор #621 -: Юни 22, 2012, 09:51:44 am »
Криси, аз също знам, че Аугментин се изписва и при малки бебета и не би трябвало да има проблем да си кърмиш. Но ако се притесняваш, може да се свържеш с консултант по кърменеhttp://lalechebg.com/contacts/
[/url]
*
« Отговор #622 -: Юни 22, 2012, 10:15:55 am »
Благодаря ви отново!! Дозата мисля че е 1мг, 2 пъти дневно. Не мога да видя добре какво е написал, сега като отида в аптеката ще вида какво ще ми дадът. На мен ми се възпалиха шевовете преди 10 дни, но аз ги промивах с антисептичен спрей и го затварях със стерилни марли и така се оправи :( Обаче вчера видях, че инфекцията ми е тръгнала и по десния крак, за това отидох в спешното. Мисълта ми е, той да не би да се притеснява, че ще заразя бебето и за това да не ми дава да кърмя?
« Последна редакция: Юни 22, 2012, 10:18:28 am от Krisi88 »

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #623 -: Юни 22, 2012, 13:48:48 pm »
Благодаря ви отново!! Дозата мисля че е 1мг, 2 пъти дневно. Не мога да видя добре какво е написал, сега като отида в аптеката ще вида какво ще ми дадът. На мен ми се възпалиха шевовете преди 10 дни, но аз ги промивах с антисептичен спрей и го затварях със стерилни марли и така се оправи :( Обаче вчера видях, че инфекцията ми е тръгнала и по десния крак, за това отидох в спешното. Мисълта ми е, той да не би да се притеснява, че ще заразя бебето и за това да не ми дава да кърмя?
Притеснява се, че като ти го даде може да даде и на бебето антибиотик ( чрез кърмата), а това е добре да се внимава при толкова малки бебета. При тях разстройствата много бързо могат да доведат до оебзводняване, което не е хич безопасно на тази възрст.
По-добре се консултирай с педиатър, понеже товят лекар предполагам не е такъв. 

*
« Отговор #624 -: Юни 22, 2012, 14:40:45 pm »
Да Боби, аз разбрах че евентуално това може да го притеснява, но след като всички ми написахте, че няма проблем да се кърми и да се пие аугументин (а и на листовката наистина пише че няма проблем), и се зачудих да не би да има някаква друга причина да ми забранява кърменето, като например да заразя бебето с инфекцията.
Ще говоря с педиатърката ми, чакам да стане 2 часа, че те нали обядват французите от 12 до 2 и нищо не работи :)
Благодаря ви за отговорите, все пак ако реша да не я кърмя, дали може да се отбие за 5 дни?

*
« Отговор #625 -: Юни 22, 2012, 15:18:32 pm »
криси, казал ти е да спреш да го кърмиш, щото това е първото, което докторите казват, особено във франция, доколкото зная, не са особено подкрепящи кърменето. нека и педиатърката каже, но според мен нямаш грижи. не би трябвало да се отбие бебето за 5-6 дни, , макар, че истината по въпроса е, че никой не знае как ще реагира човека, няма как да му обясниш, че не спираш, а само малко прекъсваш. кърмата се прави от кръвта, така че, ако нямаш инфекция, която се предава по кръвен път не можеш да заразиш бебето, пък ако можеше, ти тази инфекция я имаш от доста време, така че .... дори хора със хив и хепатит кърмят при определени условия.

радостинка - какъв точно е проблемът, че заспива бебето на гърдата, дъщеря ми е на 13 месеца и още заспива на гърдата, като се събуди хапва отново и толкоз. винаги се събуждат с рев, според мен това е просто, за да са сигурни, че ще ги чуем. ако сменяш постоянно гърдите също не е добър вариант, нали идеята е бебето да суче от едната гърда докато получи и "задното" мляко. тези разделения са доста условни, но знаем, че бебета, които са оставяни по определено време на гърдите (има такива, на които им се засича време и майките сменят гърдите не когато бебето е свършило, а когато часовникът покаже) не наддават толкова добре, колкото тези, които сучат докато те искат. ако детето си заспива, сучейки от едната гърда, нека си спи, значи се е нахранило. наддава добре, има достатъчно пълни памперси, предполагам, значи всичко си е наред.
*
« Отговор #626 -: Юни 23, 2012, 10:33:04 am »
Благодаря ви за отговорите. Педиатърката също каза да продължавам с кърменето, за това продължавам :) дано да нямаме проблем с коремчето :wink:
Поздрави

« Отговор #627 -: Юни 23, 2012, 11:16:33 am »
криси, казал ти е да спреш да го кърмиш, щото това е първото, което докторите казват, особено във франция, доколкото зная, не са особено подкрепящи кърменето.

Е, не са чак всички така във Франция. До сега не съм срещала лекар да ме кара да спра да кърмя. Факт е обаче, че както навсякъде има подкрепящи и не чак толкова подкрепящи кърменето  :) Моят педиатър даже е доста ЗА.  Зависи на какъв попаднеш. Тук кърменето по принцип е доста трудно, най-вече заради краткото майчинство. Жените често се отказват след втория месец, защото е трудно да се съчетае работа и кърмене.
« Отговор #628 -: Юни 23, 2012, 11:24:51 am »
радостинка - какъв точно е проблемът, че заспива бебето на гърдата, дъщеря ми е на 13 месеца и още заспива на гърдата, като се събуди хапва отново и толкоз. винаги се съб....
Това май не е към мен?!?

Иначе при нас раздалечаването на храненията доведе, до раздразнено и ревящо бебе :(, та вчера си влязохме отново в стария график и отново всичко е както преди :wink:.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #629 -: Юни 23, 2012, 14:11:14 pm »
.... дори хора със хив и хепатит кърмят при определени условия.

Toва не е вярно

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #631 -: Юни 23, 2012, 20:59:24 pm »
Елена, ама четеш както дявола евангелието. Кърмят, не защото е хубаво по принцип, а защото нямат достъп до чиста питейна вода за АМ и рискът бебето да умре от водата е много по-голям отколкото да се зарази от HIV. Това в страните от третия свят.
В САЩ и Англия серопозитивна майка, която кърми, вместо да храно с АМ, може да бъде подведена под съдебна отговорност за застрашаване на живота на детето си.
« Отговор #632 -: Юни 23, 2012, 23:15:09 pm »
Ели,ако бебето е сероозитивно мисля,че няма проблем да го кърмят,ама само тогава!Поне не в белите страни.
Не се заяждам,ама...Дай тогава и на наркоманките да кърмят...какво толкова,че ще го надрусат....а може и да го напият,колко му е!

*
« Отговор #633 -: Юни 23, 2012, 23:22:10 pm »
специално жени, които пият умерено се съветват да не спират кърменето. не е ли по-голям рискът от зараза докато майката е бременна?

то в много от "белите" страни лекарите съветват майките да спрат да кърмят на 6 месеца, това не означа, че това е добра практика.

пък и аз писах "при определени условия"  :D
« Отговор #634 -: Юни 23, 2012, 23:27:22 pm »
не е,Това е дълга тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #635 -: Юни 24, 2012, 06:55:22 am »
пък и аз писах "при определени условия"  :D
Елена, ти  би ли кърмила, ако си серопозитивна и си на антиретровирусна терапия ( това са определените условия), ако детенцето ти е имало късмет да се роди без ХИВ?

*
« Отговор #636 -: Юни 24, 2012, 21:29:33 pm »
не знам боби, дано не ми се налага да правя такъв избор, при всички положения и двете ще сме на антивирусна терапия. ставаше дума, че не чак толкова неща са причина да спреш кърменето (в случая въпросът беше за инфекция от хирургична рана, която краси се опасяваше, че може да предаде на детето си и аз казах, че не може) и, че при определени условия хора с далеч по-тежки проблеми кърмят. ако прочетете по-надолу в статията, която постнах, ще видите, че може и в "белите страни" да се кърми до 6 месец изключително после до годинката ако и двете са на антивирусна терапия.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #637 -: Юни 25, 2012, 09:01:20 am »
не знам боби, дано не ми се налага да правя такъв избор, при всички положения и двете ще сме на антивирусна терапия. ставаше дума, че не чак толкова неща са причина да спреш кърменето (в случая въпросът беше за инфекция от хирургична рана, която краси се опасяваше, че може да предаде на детето си и аз казах, че не може) и, че при определени условия хора с далеч по-тежки проблеми кърмят. ако прочетете по-надолу в статията, която постнах, ще видите, че може и в "белите страни" да се кърми до 6 месец изключително после до годинката ако и двете са на антивирусна терапия.
Двете ше сте, ама ти заради ХИВ, пък то за всеки случай. Аз не бих си и помислила, ако бях в такава ситуация. Не е толкова чудодейно кърменето, че да рискувам ХИВ. В този ред на мисли, при мъничко бебе, ако антибиотика минава през кърмата и убива неговота флора, положението моеж да е доста сериозно. Аз от подобни проблеми съм изкаала до 4тия си месец в болница, на няколко пъто между живота и смъртта, задари нарушена флора поради чревна инфекция. Та не е толкова тривиално това и винаги е добре да си се консултира с педиатъра, както и тя направи, а не да слуша нас и логиката ни, защото те много неща са логични, ама само ако не знаеш какво не знаеш, нали. Спроед мен за всичко свързано с толкова малко бебе и лекарства човек трябва много да внимава. Съгласна съм, че не може да предаде инфекцията. Няма как просто да стане. За това не съм и видяла, че се е притеснила.

*
« Отговор #638 -: Юни 25, 2012, 23:13:23 pm »
да, аз за инфекцията говорех, а иначе, когато става дума за лекарства съм съгласна, че си има лекари, но е добре да се попитат няколко, защото все пак има и такива, които съзнавано или не- обезкуражават кърменето. говоря с конкретни примери наум, та затова.
*
« Отговор #639 -: Юни 26, 2012, 03:06:38 am »
В този ред на мисли, при мъничко бебе, ако антибиотика минава през кърмата и убива неговота флора, положението моеж да е доста сериозно. Аз от подобни проблеми съм изкаала до 4тия си месец в болница, на няколко пъто между живота и смъртта, задари нарушена флора поради чревна инфекция. Та не е толкова тривиално това и винаги е добре да си се консултира с педиатъра, както и тя направи, а не да слуша нас и логиката ни, защото те много неща са логични, ама само ако не знаеш какво не знаеш, нали. Спроед мен за всичко свързано с толкова малко бебе и лекарства човек трябва много да внимава. Съгласна съм, че не може да предаде инфекцията.
Сега съвсем се наплаших...Аз винаги поставям под въпрос какво ми говорят лекарите, винаги питам поне 3ма, той и лекаря който ми направи секциото ми каза преди 3 седмици (когато ми бяха най-зле шевовете) че нищо ми няма, та аз на своя глава промивах и се грижих за тях...Аз питах и леля ми, която е педиатър, тя каза че няма проблем за АБ само посъветва да и давам лактобактерия 3 пъти на ден ( 1 мое хапче разделено на 3)  заради въпросната флора. Аз пия лактобактерия в момента с АБ по 3х на ден, но реших на нея да не и давам...Незнам, така прецених, не мога да слушам всички, за съжаление имам чувството че и 20 лекаря да попитам всеки ще има различно мнение.
Сега като прочетох поста ти, много се надявам да не съжалявам, че не съм я давала тая лактобактерия...
« Последна редакция: Юни 26, 2012, 03:08:49 am от Krisi88 »