0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #540 -: Юни 01, 2012, 11:42:25 am »
Момичета на мен май ще ми се връща цикъла  :( вчера 2-3 капки днес малко повече, така ли трябва да е? Нямам никаква идея, ако не е подходящо да питам тук ще търся друго място  :oops:
*
« Отговор #541 -: Юни 01, 2012, 12:56:54 pm »
Момичета на мен май ще ми се връща цикъла  :( вчера 2-3 капки днес малко повече, така ли трябва да е? Нямам никаква идея, ако не е подходящо да питам тук ще търся друго място  :oops:
Различно е при всеки, на мен и до сега (1.4 г по-късно) още не се нормализирал съвсем, въпреки че имах прекъсване само от има няма месец-два... та да си подготвена, освен това ако мъника киселее да имаш 1 на ум, че може да е от това ;)

*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #542 -: Юни 01, 2012, 17:03:12 pm »
Момичета, ето една много интересна и любопитна статия :)
http://missby.wordpress.com/2008/03/17/fathers-milk/
Eхеее,  :D :D :D...
Мъжът ми пътува, и го няма коло 15 дена в месеца, първият път като родих и пътува, когато се върна ми вика:"Дай да ти помогна с нещо повече..."
А аз му казвам през смях:"Ами накърми го!..."
Е сега вече ще може да ми "помага повече"....
Отивам да го хаберлисам.... :D :D :D
« Последна редакция: Юни 01, 2012, 17:06:13 pm от Misty »

*
« Отговор #543 -: Юни 01, 2012, 19:07:20 pm »
Момичета, ето една много интересна и любопитна статия :)
http://missby.wordpress.com/2008/03/17/fathers-milk/
Мнооого интересно :-) То аз като не можах, поне той да се беше пробвал  :lol:

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #544 -: Юни 02, 2012, 12:18:43 pm »
И за мен статията беше  интересна .  А мъжът ми каза,че  е запознат и е гледал и ми е говорил за  индиец ,който кърми ,но аз нямах спомен.

« Отговор #545 -: Юни 07, 2012, 08:06:44 am »
Йоана-бузана отказа категорично хуманата.Стигна се до там,че мина само на кърма и затвори уста за всякаква храна 8O.
Оказа се,че тръгнали 2 зъбчета точно в този период...изобщо стреса е пълен :D.Аз спрях с опитите за отбиване.След консултация с личната тя каза:ще се отбие-ако не те вижда няколко дни през деня-ще стане.Ама защо да е по трудния начин?
Мислех за алтернативата с кисело мляко...категорично НЕ каза докторката.Има си кърма детето,ти искаш мляко да даваш)))))))))/още не е захранена с к.мляко/
Иначе е спокойна.Нямаше екцесии покрай зъбоникненето,но-НЕ на АМ!
Ще пробвам пак преди да стане на година,може сега да не и е времето за отказване от гърдата на мама.Четох и една интересна статия по този повод.Ако я открия ще я постна после тук.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=568
« Последна редакция: Юни 07, 2012, 09:40:47 am от kisela_2000 »

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #546 -: Юни 07, 2012, 08:13:04 am »
Кисела не мисля, че това е трудния начин. Оставяш я с някой, който харесва и се забавлява да видиш, че другите се слушат повече и ще хапва по-добре. Оставяла съм го за часове с родителите ми - аз в другата стая-не се чува ни рев ни мрънкане, смее се, усмихва се, с мен ни часове спазва ни нищо. Аз смятам точно на тоя метод да заложа като спираме дневните кърмения. Той като е с мен и идва да ми целува циците и да ме убеждава да му дам  :D е как да откажеш при такава агитация. И при нас при зъбоникнене яденето е по-малко. А Хуманата успявам с чаша да я пробутам, с биберон не иска.
« Отговор #547 -: Юни 07, 2012, 12:07:35 pm »
Кисела, а ти защо искаш да я отбиваш?

« Отговор #548 -: Юни 07, 2012, 12:17:06 pm »

Ще тръгвам на работа след първата година.Не се живее с 200 лв :D.Искам да отбия само дневните кърмения(ако е възможно)и да я храня сутрин,вечер и през ноща,ако се наложи.

*
« Отговор #549 -: Юни 07, 2012, 13:39:03 pm »
Не го мъчи детето сега. Като тръгваш на работа, а тя на ясла или на баба ще стане естествено. Мое мнение разбира се.
« Отговор #550 -: Юни 07, 2012, 18:45:19 pm »

Ще тръгвам на работа след първата година.Не се живее с 200 лв :D.Искам да отбия само дневните кърмения(ако е възможно)и да я храня сутрин,вечер и през ноща,ако се наложи.
Нямаш ли възможност на работа да изцеждаш? Или някой да ти я води по обяд примерно? Така съм чувала познати да правят.

« Отговор #551 -: Юни 07, 2012, 21:57:32 pm »
Не го мъчи детето сега. Като тръгваш на работа, а тя на ясла или на баба ще стане естествено. Мое мнение разбира се.

Така ще стане накрая.А и аз не съм казала точно от година и 1 ден тръгвам :DКогато смогнем да се организираме....в крайна сметка шефката е Бузана :D

*
« Отговор #552 -: Юни 08, 2012, 01:41:51 am »
Кисела, аз мисля, обаче, че това да те няма по цял ден и да я отбиеш от дневните кърмения наведнъж е доста силен стрес за детето. не знам как си решила да го организираш, но доколкото зная препоръката е да отпада по едно хранене на седмица, дори две.  ако можеш да я оставяш на друг човек за по няколко часа на ден, преди да тръгнеш на работа, също да не е отведнъж. на мен напоследък ми се наложи да се занимавам с други неща, а не само с бебето и повече я оставях, детето изглеждаше ок, но сега като се прибрахме се прояви реакцията - мрънкава, постоянно ми е по гърдите итн. така че, дори на пръв поглед да изглеждат "железни", май не са.

а какъв е проблемът с киселото мляко? ади си хапва с удоволствие, но това по никакъв начин не й пречи на кърменията и е много хубав вариант като е гладна и някой друг я храни или ти нямаш нищо подходящо.

успех
пп чудно е, че си решила да запазиш нощните кърмения.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #553 -: Юни 08, 2012, 05:45:19 am »
Сега да не ме разпънете на кръст, ама какво му е хубавото на този навик? Разбирам, да нямаш нищо против, ама чак пък хубаво... за никого не е хубаво да няма по-дълъг непрекъснат сън.

« Отговор #554 -: Юни 08, 2012, 09:57:23 am »
Сега да не ме разпънете на кръст, ама какво му е хубавото на този навик? Разбирам, да нямаш нищо против, ама чак пък хубаво... за никого не е хубаво да няма по-дълъг непрекъснат сън.

На мен не ми е проблем това.Ставам,кърмя и заспивам в движение...още преди нея.Обаче съм я обучила да спи до към 10.00,а ако се събуди преди това си се занимава с играчките и ме чака :D
За киселото мляко -не знам,но реакцията на педиатърката беше такава.Аз и вярвам и до сега не ме е подвела.В тоззи ред /за док./имам направление за офталмолог,защото Бузана криви лявото оче.Някаква идея къде да я заведа?
Ели,аз исках точно това да направя...постепенно...ама имам едно лъвче тук и тя не смята така.

*

ivetod

• 591
  • Благодаря!
« Отговор #555 -: Юни 08, 2012, 11:26:42 am »
Здравейте момичета!
Аз съм една бъдеща мама, не знам къде точно да си задам въпроса, ама мисля че ще имате отговор на моето питане :)
От няколко дни имам болки в зърната, по скоро усещането е като боцкане. Когато съм без сутиен се търпи, но в момента, когато някаква материя се допре не се стои. Мисля да си взема сутиен за бременни и да махна капачетата, че гърдите много ми тежат и без нищо не ми е удобно /добре че съм болничен и съм си вкъщи/. Бях чела че ги мажете с някакви кремчета /Лансилох, Авент/, дали биха облекчили положението и дали са подходящи за 7 месец?
Благодаря ви!
« Последна редакция: Юни 08, 2012, 12:04:45 pm от ivetod »
*
« Отговор #556 -: Юни 08, 2012, 11:54:19 am »
ivetod на мен и зърната и гърдите ми бяха доста чувствителни през бременността, но не съм мазала с нищо тогава после при кърменето ползвах Гармастан(от аптеката) и беше много ефективен при разранявания. Сутиен за кърмене си купих може би от 5м и дали защото е мекичък без подплънки и целия памучен, но имаше повече комфорт с него.

Ели вие колко дневни кърмения имате? Аз кърмя след ставане после закуска, обяд понякога след обяда се кърмим и вече към 15ч т.е. ако започна работа от 8 до 17ч ще отпадне едно сигурно кърмене.

Боби и аз като Кисела кърмя в просъница иначе настава рев до бога и трябва да разнасям. Твоите не се ли будят през нощта от зъби и да искат нещо за успокоение? На мен това ми е най-безболезнения метод  :D
*
« Отговор #557 -: Юни 08, 2012, 14:01:58 pm »
Иве, моите гърди и зърна бяха много чувствителни. Много добре ми действаше Мустела крем за гърди през бременноста. http://www.mustela.bg/bg/baby-products/newborns-9-months/pregnancy/specific-support-bust-new.htm . Може да се ползва и по време на кърмене. Аз го почнах от 5-6 месец, с много нежна текстура и аромат е, а най-важното е, че наистина успокояваше напрежението и дискомфорта.
*
« Отговор #558 -: Юни 08, 2012, 15:06:25 pm »
иве, те и другите са ти писали, ползвай си каквото имаш, после като тръгнеш да кърмиш е важно да е нещо, което да не трябва да отмиваш преди кърмене, че става голяма галимация и тогава (ако въобще се мажеш, щото не е задължително) ти трябва нещо специализирано, без отмиване, но моята консултантка по кърмене каза прост вазелин (лансиноха е същото, просто доста по-скъпо), така че ако имаш такова, можеш и от сега да го ползваш

м-и хич не мога да ти кажа колко кърмения имаме (в момента са много  8O) . твоето дете приема ли бутилка? аз понеже не се цедя и тя не хареса бутилката нямам вариант, но ако при вас има би било страхотно.

кисела, често децата приемат бутилка от някой друг, даже препоръчват теб да те няма в къщата, можеш ли да пробваш? пък сега като не иска лъвчето, нищо не можем да направим, само че ще ви е трудно подобна рязка и двойна промяна, ама ще го преживеете, няма къде да ходите  :)

боби, ако детето ти се буди пак не спиш, даже не спиш повече, а както знаеш, аз мисля, че има значение дали приема кърма детето или е изцяло на ам.  :wink: не мисля, че се подкрепя събуждането по този начин, ако това ти е идеята.
*
« Отговор #559 -: Юни 08, 2012, 15:39:14 pm »
В тоззи ред /за док./имам направление за офталмолог,защото Бузана криви лявото оче.Някаква идея къде да я заведа?
В Токуда работят с направления. Към 20-21-во число излиза график за следващия месец и може да запишеш час.
Провери и за Александровска болница.