0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #520 -: Май 30, 2012, 09:25:28 am »
Раши, ние се кърмим денонощно, и въобще не ми пука кой какво мисли. За събота ще се опитам да дойда.

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
« Отговор #521 -: Май 30, 2012, 10:11:10 am »
В колко часа е срещата?Щото и аз мога да се дойда.

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
« Отговор #522 -: Май 30, 2012, 10:47:35 am »

Няма такова нещо, че се изисква налягяне, изсиква се висока темпертура. Почти всеки ден стерилизирам течности, при които не може да се изпозлва налягане, защото ще се рахвърчат.
Аз това го знам от човек, който стерилизира шишета и биберони в болницата, а не течности. Къде видя да говорим за течности?

*
« Отговор #523 -: Май 30, 2012, 10:59:48 am »
Мишле склонна съм да вярвам на Боби, няма причина да не умре всичко и без налягане. За помпите - в болницата има такава която всички могат да използват т.е. за обща употреба. Всеки си решава дали да купи нова или употребявана, по-удачен е втория вариант ако не се знае дали ще се ползва или ръчна на по-ниска цена.
*
« Отговор #524 -: Май 30, 2012, 11:24:51 am »
не знам как е за вас, но аз мога да се напъна и да излезем по-рано и да се видим към 11-11.30, (ние сме много поспаливи)? или пък ранният следобед 3-4?

по повод тежките зарази, нали помним, че хепатит и хив се предават по кръвен и полов път? според мен да се купува помпа преди да се е родило детето и да се направят опити да се организира добре кърменето не е много удачно, защото по подобие на кантара може да внесе повече тревога, отколкото улеснение. после когато вече кърменето е установено и е ясно защо ще трябва да се цедим (да се връщаш на работа, или да учиш на шише) тогава да се мисли дали и каква помпа. освен това хората много успешно се цедят и на ръка. не споря с никого, ама като погледна колко пари съм дала на вятъра преди да родя и лошо ми става, още едно дете мога да изгледам с тях.
*
« Отговор #525 -: Май 30, 2012, 12:58:58 pm »
Ако някой може да ми помогне с цеденето на ръка ще съм благодарна. Не става и това е, до скоро и капка не можех да изкарам, дори да са ми много пълни гърдите, а той като засмуче 2 пъти и пусне си хвърчи, значи има.
*
« Отговор #526 -: Май 30, 2012, 14:27:09 pm »
М-и, има много клипчета в youtube, това е един пример http://www.youtube.com/watch?v=6ZViuYKX5LU.
При мен също цеденето на ръка не работи особено, но най-добри резултати дава когато стискам около основата на зърното – в областта на ареолата. Можещ и да опиташ с топъл компрес първо. Някой беше дал много добър съвет – да гледаш бебето докато цедиш – също помага за слизането на млякото.

*
« Отговор #527 -: Май 30, 2012, 15:04:33 pm »
Раши, ние се кърмим денонощно, и въобще не ми пука кой какво мисли. За събота ще се опитам да дойда.

И на мен така :)

*
« Отговор #528 -: Май 30, 2012, 15:52:21 pm »
М-и, има много клипчета в youtube, това е един пример http://www.youtube.com/watch?v=6ZViuYKX5LU.
При мен също цеденето на ръка не работи особено, но най-добри резултати дава когато стискам около основата на зърното – в областта на ареолата. Можещ и да опиташ с топъл компрес първо. Някой беше дал много добър съвет – да гледаш бебето докато цедиш – също помага за слизането на млякото.

Благодаря ти vaci така стискам и така си капе, но чета че някой пълнят чашката за минути или по-бързо от колкото с помпа и реших, че нещо не правя както трябва  :) изобщо не ми беше минало на ум да търся видео.
*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #529 -: Май 30, 2012, 18:03:57 pm »
Ако някой може да ми помогне с цеденето на ръка ще съм благодарна. Не става и това е, до скоро и капка не можех да изкарам, дори да са ми много пълни гърдите, а той като засмуче 2 пъти и пусне си хвърчи, значи има.
Аз цедя само на ръка,с мойти "бомби"(дано да поспаднат по някое време ,че...) не се сработиха с помпата... :DДаже щерката като ме гледа ми вика:Уха,мамо ти  кат една крава... :D Прякора ми е "мама Милка". :D
Аз се цедя горе-долу като в клипа, само че поставям длан  под гърдата,хващам  с палец показалец и средния и стискам леко ареолата над зърното.Пръстите ми са позиционирани вертикално леко под удобен ъгъл.и си носочвам струята надолу да не хвърчи.За минути цедя към 80-тина грама от двете, зависи колко е цокал(цедя като не ецокал или при напрежение само.)Дано съм обяснила образно.Само така цедя от началото...

*
« Отговор #530 -: Май 30, 2012, 18:49:38 pm »
Мисти моите "бомби" поспаднаха след 5м и си влязох в Д-чашата. Като дете си спомням, че ме водиха при една съседка да ми капе мляко в окото-ми нишо общо, имаше си струя или аз с годините съм забравила и сега се учудвам, че или капе или 1-2-3 топлийки и колкото и да има напрежение само веднъж съм цедила 100мл на ръка отне ми близо час.
*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #531 -: Май 30, 2012, 19:21:21 pm »
м-и когато родих в болницата една сестра ми показа кака да цедя, до този момент мислех, че нямам кърма...След показното останах удивена колко много кърма съм имала.Може би трябва нагледно да ти покажат, на мен ми е супер лесно и бързо на ръка, вече съм станала технична... :D

*
« Отговор #532 -: Май 30, 2012, 19:34:05 pm »
На мен кърмата ми дойде на 5-тия ден като се прибрах и бях се запознала много слабо с кърменето, защото си мислех, че ще си стане от самосебе си. Смятам живот и здраве да родя още едно бебе та ще ми е нужно за тогава, но ако се науча сега ще е по-добре  :D продължавам да опитвам като се наложи или имам време.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #533 -: Май 31, 2012, 00:38:31 am »

Няма такова нещо, че се изисква налягяне, изсиква се висока темпертура. Почти всеки ден стерилизирам течности, при които не може да се изпозлва налягане, защото ще се рахвърчат.
Аз това го знам от човек, който стерилизира шишета и биберони в болницата, а не течности. Къде видя да говорим за течности?
Течностите ти ги дадох за пример, че може да се стерилизира и без налягане и пак да е стерилно, понеже твърдеше, че за стерилизация трябвало налягане. Това че при твоя човек изпозлват налягане въобще не означава, че не може и по друг начин да се стерилизира, само с висока температура. 

« Отговор #534 -: Май 31, 2012, 11:19:48 am »
Така, и понеже момичето попита дали е рисковано да си купи помпа втора употреба, дано да е разбрала всъщност достатъчно качествена ли е стерилизацията й в къщи или не. Аз твърдя, че не е. Гледам и ти каза това...
За  стерилизация се изисква температура от 120 градуса, при която дори и спорите умират и в това отношение е вярно, че това точно не го правиш в къщи.

Спирам споря, всеки може сам да направи изводите за себе си. Аз своето мнение не държа да натрапвам като такова от последна инстанция.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #535 -: Май 31, 2012, 19:57:09 pm »
Така, и понеже момичето попита дали е рисковано да си купи помпа втора употреба, дано да е разбрала всъщност достатъчно качествена ли е стерилизацията й в къщи или не. Аз твърдя, че не е. Гледам и ти каза това...
:-) не съм казала това

« Отговор #536 -: Май 31, 2012, 21:28:38 pm »
 :lol: :lol: :lol:

« Отговор #537 -: Май 31, 2012, 23:12:27 pm »
Момичета, ето една много интересна и любопитна статия :)
http://missby.wordpress.com/2008/03/17/fathers-milk/
[/url]
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #538 -: Май 31, 2012, 23:32:02 pm »
Олелеее, хайде нЕма нужда  :lol: :lol: :lol:...
*
« Отговор #539 -: Юни 01, 2012, 00:22:45 am »
според мен лошо няма, макар да не искам да се разделям с изключителният си статут.