м-и, при нас беше така като излизаха зъбите, тогава и състава на слюнката се променя и зърната понаболват, ако ти помага си се мажи.
по повод кърменията и храненията - вие знаете, ади сама решава колко и какво да яде, напоследък живеем доста хаотично, та и не сядаме 3 пъти на масата, но тя си продължава да е на поискване - има дни, когато прави доста големи паузи, ако нещо повече е хапнала, или пък се случват интересни неща. има други, когато си е основно на кърма. и двата варианта са съвсем ок.
ваня, за какво ти е помпа? аз не знам дали съм от опитните майки, ама такова нещо ползвах две седмици и се отказах, та помисли си за какво точно ще ти трябва - да цедиш само за облекчение, да събираш кърма в хладилника (прави го само ако си сигурна, че детето приема шише) или ...? ако има от някъде да вземеш за няколко дни да пробваш ще е най-добре. иначе, да електрическите са по-удобни, но доста по-скъпи, заслужава си да си вземеш втора ръка, според мен. и отново зависи за какво и колко ще я ползваш. на мен хич не ми липсва