0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #440 -: Май 16, 2012, 15:38:58 pm »
Според мен истината е, че при някой цеденето е трудно(и на ръка не ставаше вече става). Докато ми стояха твърди гърдите(не като мекици) цеденето не ставаше, без да е сукал от тази гърда чак след 5 мин. помпане започваше да излиза мляко и то едни струйчици по тънки от игла, а си яде, връща и качва значи има. По принцип гърдите не текат като биберони, то затова и лакомите бебета е добре да се кърмят мисля, че поне да не връщат от скоростта, с която ядат.
*
« Отговор #441 -: Май 16, 2012, 15:40:29 pm »
криси, аз мисля, ме писах, но може и само да съм мислила - щом имаш кърма, значи имаш мляко, количеството идва със стимулирането. виждаш, че като се цедиш, както казваш няма последна капка, значи имаш си мляко, при едни жени тече по-бързо и създава проблеми - даване, поглъщане на въздух, отказ от гърда, при други тече по-бавно и създава проблеми  :). според мен си продължавай с кърмене на поискване, даване на гърдата за успокоение, с една дума ще си поживеете малко като скачени съдове и ще се нормализират нещата. ти сега дохранваш ли от шише? ако не го правиш, мисля можеш да си спестиш цеденето след всяко хранене, за да поемеш и ти малко въздух. как се храниш? в смисъл - добре ли хапваш, или от нерви не остава време. едно от нещата, които препоръчват за увеличаване на кърмата е така наречената кърмаческа ваканция - взимаш си бебето и дистанционното, книжката и телефона лягате си в леглото и домашните ти принасят вкуснотийки, пък вие си се кърмите когато и по колкото искате. и така няколко дена. ще се нагодите, виждаш, че лека полека започвате да си посвате по-добре  :D

радостинка, не просто наддавате, а рекорди гоните! страхотна новина

кисела при всички положения ако имаш кърма и нерви да се цедиш кърмата е по-добрият вариант. имай предвид, че ако не пие вода от биберон е вероятно да ти откаже шише, но винаги имаш вариант чаши. мисля, препоръчват последно да отпадне вечерното кърмене, защото така заспиването е по-лесно.
а какво те притесняват зъбите?
*
« Отговор #442 -: Май 16, 2012, 17:31:30 pm »
Зъбите не пречат на кърменето по никакъв начин. Още една стара заблуда е това! :)

*
« Отговор #443 -: Май 16, 2012, 17:58:41 pm »
Аз даже си мисля, че кърменето помага за зъбите т. е. улеснява майката и май не вдигат температура.
*
« Отговор #444 -: Май 16, 2012, 19:25:18 pm »
може и да вдигат, но ги успокоява по-успешно. и няма проблем с хапане - на ади й се случи много ограничен брой пъти, казах "не" и я отделих от гърдата и приключихме. това с първия зъб, с втория не сме имали въобще такъв период.
« Отговор #445 -: Май 16, 2012, 20:53:20 pm »
Криси, кърма си имаш достатъчно. Както и Елена ти е писала, сама виждаш че няма последна капка. Аз също не можех да се изцеждам с помпа - за повече от час изцеждах по няма и 50мл общо от двете гърди, а като стиснех с ръка имаше още мляко.
А как сте с коликите? Ние имахме един период по време на коликите, когато Севи много се бунтуваше на гърдата.
Ще се напаснете, но се иска търпение.

И аз да се включа към мнението, че поникването на зъб не е предпоставка за отбиване на кърмачето. Да не забравяме, че макар и рядко, но има бебета на които първото им зъбче избива на 3м., но това не означава, че трябва да се отбие. Пък и няма по-бързо и ефикасно средство за успокоение от майчината гръд ;)
[/url]
« Отговор #446 -: Май 16, 2012, 21:15:34 pm »
Всички наоколо дружно ми обясняват как като избие първия зъб...но аз така и така съм решила да се отбиваме около годината.Мисля и да поработвам вече,че тук закърнях.Може би само сутрин и вечер за начало да оставя...после ще го мисля.А първия зъб като тръгне,тогава се започва с отбиването,така съм решила.
Криси,свари си булгур,аз и преди съм писала,пий разни лактогонни чайчета и вода и ще се оправят нещата.И аз в началото цедях до полудяване,че ме беше страх дали е достатъчно,та си докарах хиперлактация,но нищо-намаза едно съседско близне)))Съвместно с майка му ги дохранвахме до 11-тия месец само с кърма :D(вече са на 1,2 батковците)
« Последна редакция: Май 16, 2012, 21:17:12 pm от kisela_2000 »

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #447 -: Май 16, 2012, 21:48:14 pm »
Моята мома с един зъб ми правеше перфорация на зърното.

« Отговор #448 -: Май 16, 2012, 21:56:23 pm »
Моята мома с един зъб ми правеше перфорация на зърното.
:balk_159:

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
« Отговор #449 -: Май 16, 2012, 23:22:59 pm »
Моят син като му излизаше първия зъб ме захапваше и стискаше, но мисля, че го е боляло, като кажех не започваше да плаче, та си премълчах и стисках зъби единия път и всичко приключи.
*
« Отговор #450 -: Май 17, 2012, 15:21:09 pm »
и аз мисля, че хапеше, защото я боляха или дразнеха венците.

кисела, като си решила да отбиваш - това, което зная е -  отпада по едно кърмене на седмица или две, не по-бързо. имай предвид, че веднъж на ден да кърмиш пак е по-добре за детето от без хич (това го пиша по повод връщането на работа и тн). една приятелка беше чела, че има жени, които кърмят само уикендите - тоест тялото може да се нагоди на всякакви режими.
*
« Отговор #451 -: Май 17, 2012, 18:04:14 pm »
чак след 5 мин. помпане започваше да излиза мляко и то едни струйчици по тънки от игла, а си яде, връща и качва значи има.
И при мен са същите струйкчици...Но забелязах, че в началото беше една, после станаха 2 ( и аз толкова им се радвах  :lol: )
ти сега дохранваш ли от шише? 

Да дохранвам, защото не и стига  :? След като приклчи с гърдата ( и проверявам с помпата, че наистина е празна) и след това започва да плаче и да тръси да яде. Понякога заспива, но ако я оставя спи 10-15 минути най-много и пак започва да плаче за да яде.  Ако и дам другата гърда, на следващото хранене още не се е напълнила явно, защото реве, блъска, държи се всеедно няма мляко вътре. Дохранвам някде с 40-50мл АМ в момента и се надявам, че и по толкова кърма суче. Мился, че за момента това и добре като хранене, защото вече сме 3900, а се роди 3270.
А как сте с коликите?
Аз писах в друга тема, че имаме проблем със спането през нощта и се оказа, че именно това проблема - коликите. За сега решението е един френски сироп и със сешоар и грея коремчето. Иначе когато има колики, кърменето просто не става..тя толкова буйства, че просто е невъзможно...първо и грея коремчето да се успокои малко и после се опитваме да се кърмим..

*
« Отговор #452 -: Май 17, 2012, 18:59:23 pm »
криси, може ли да те види някой консултант по кърмене - коликите е много вероятно да са от това, че гълта въздух, това се случва при не-добро захващане на зърното и при дохранването. та може да се окаже, че има как да ти се помогне да захваща по-добре зърното. успех
« Отговор #453 -: Май 17, 2012, 20:44:20 pm »
Момичета,днес като се къпах от гърдите ми изтекоха по 1-2 капчици коластра.Не ми ли е още рано за това?Имам ли повод за притеснение?
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
« Отговор #454 -: Май 17, 2012, 22:38:04 pm »
TEDI 81, аз имах коластра още от 6-я месец. Не се притеснявай за нищо!
[/url]
*
« Отговор #455 -: Май 17, 2012, 23:47:38 pm »
теди, не се притеснявай, случва се. това е от желание да кърмиш :wink:
между другото - сега при мен идва сестра, да ми помага в грижите за болен човек. тя е с педиатричен профил и гледайки как си гледам детето - кърмене на поискване на бебе на почти година, захранване, водене от бебето (не знаеш колко яде, не контролираш какво яде) каза, че начина, по който я гледам е напълно на обратно на всичко, което са учили (не е хич възрастна) и както е гледала собственото си дете (тя е една от тези, дето им е спряла кърмата много рано). та много е трудно да се обърнат толкова дълбоки нагласи и практики.
*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #456 -: Май 19, 2012, 12:52:28 pm »
Включвам се отново с проблем.От вчера Борис отказва да суче.Слагам го, но се дърпа извива се на дъга, рита и реве.Снощи си легна гладен.Направо ми се плаче.Колики ли е кривотии ли са...Вече направо се отчайвам,кърменето ми е пред провал. Снощи си легна гладен цока си ръцете много звучно, отказва да суче.Поизлъгах го да цокне сънен,но събуди ли се-край.Направо съм пред депресия.Тъкмо бяха ни потръгнали нещата с кърменето, а сега пак.Истинско мъчение е и за двама ни...майка ми казава, че аз така съм се отбила на 6 м...Исках поне до 6м. и аз да кърмя...не го дохранвам с нищо за де не се отбие, пак по съвет от майка ми...Като огладнеел щял да яде...Но ми е мъчно да го гледам гладен...Пъки нали ще отслабне?!И взе да ака по рядко..Напрово е кошмар...Ако ще е така да го мнавам ли на АМ, или да го дохранвам, но със сигурност ще се отбие...Дайте съвет...Досега не е пил от шише даже вода не давам..
Ужасно исках да си кърмя поне това дете.Повече нямам нерви...нито ям нито спя...Който ме види ми казва "Кога роди кога се стопи..."
Извинявам се ако има правописни грешки...
« Последна редакция: Май 19, 2012, 13:10:08 pm от Misty »

*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #457 -: Май 19, 2012, 13:48:14 pm »
Защо не изцедиш да му даваш от шише? По-добре така отколкото да мине изцяло на АМ. И на мен ми прави от 1 седмица разни номера - суче 5 минути максимум и край :?. Започва едно оглеждане, гукане, смях и по никакъв начин не мога да го излъжа пак да засуче. Налага се да изцеждам и изяжда всичко. Дали захитря и го мързи или се разсейва не знам ама изцеждам да не ми отиде на вятъра каквото има.
*
« Отговор #458 -: Май 19, 2012, 14:56:09 pm »
Включвам се отново с проблем.От вчера Борис отказва да суче.Слагам го, но се дърпа извива се на дъга, рита и реве.
Мисти, опитала ли си различни пози? Малко му е рано да се отбива. Продължавай да опитваш - ако имаш повече успех когато е сънен - давай тогава (гърда), също, нощни хранения - тн dream feeding. Мисля и преди сме споделяли този уебсайт, но е много полезен: http://kellymom.com/bf/concerns/child/back-to-breast/
Ако можеш консултирай се с консултант по кърмене - мисля момичетата бяха споделяли контакти - нека се включат. Но не се отказвай! Успех!

И на мен ми прави от 1 седмица разни номера - суче 5 минути максимум и край :?. Започва едно оглеждане, гукане, смях и по никакъв начин не мога да го излъжа пак да засуче.
Гери, и Емма минава през този период - тн. "distractible baby" - суче малко, разсейва се, не може да се съсредоточи - всичко й е интересно. Опитвам се да я храня на по-тъмни и "скучни" места - където няма дразнители. Също, когато е сънена - по-лесно минава номера ;) И гледам да наваксвам с нощното кърмене - да си навакса дневната дажба, ако не е яла толкова през деня. Но избягвам да й давам бутилка ако не се налага. Бебетата лесно се учат на лесното ;)

« Отговор #459 -: Май 19, 2012, 17:33:42 pm »
И на мен ми останаха неизползвани и шишетата, и помпата, и стерилизатора. Две от шишетата ползваха децата да пият прясно мляко след втората годинка, стана им интересно за известно време.  :lol:

Мисти, пробвай да му дадеш докато е сънен или на тъмно. Друг вариант - разхождай се докато го кърмиш.
  09.11.2007