криси, не слушай такива глупости. съвсем отговорно казвам, че са глупости, с удоволствие бих й го казала в лицето на акушерката и ето защо: физиологичното време за усвояване на кърмата е 1.5 часа, айде пиши го два. няма значение колко е голямо бебето, пак за толкова се усвоява кърмата, тоест стомаха на детето най-много за 2 часа е празен. храни си го когато си иска. не забравяй, че детето не само се храни от кърмата, а и утолява жаждата си от нея. та нека същата тази акушерка изкара 4 часа на мляко, без вода и друга храна да я питам. храненето на поискване е най-добрия вариант и за теб и за бебето - освен всичко останало го учи да диференцира кога е гладно, кога жадно кога колко да яде. имай предвид, че изчеждаш по-малко, отколкото суче бебето, така че споко, количеството се нагажда към нуждите на детето. сега трябва да видим за каква е тази борба. някой да се включи със статия за преодоляване на объркване на зърното? аз нямам такава наум?
а за удоволствието - мисля, че основното е усещането, знанието, че сте си паснали с бебето, че му предоставяш всичко, от което то има нужда и че това е толкова естествено, че можеш да гледаш филм, да четеш, да хапваш, да говориш по телефона, да си лакираш ноктите, да спиш, да се гледате и хилите една на друга...
пп - ема се държи като да е ядосана на зърното, интересно защо (хич не казвам, че ти си направила нещо, за да я ядосаш, опитвам се да мисля от нейно име).