0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #400 -: Май 07, 2012, 21:06:49 pm »
Благодаря, ще не ще накарах да изчете какво сте писали. По принцип, както писах по-рано сме от специалните майки и трудно приемаме съвети от "никове" и чужди хора, за това пиша аз...
Бебето не се буди ако не го събудят, но събуди ли се е като ламя, суче доста бързо, в смисъл странно бързо за толкова малко бебе. В петък е на теглене, кукувицата и кантар за вкъщи си взела, ама и го конфискувах. За сега взе решение да цеди преди кърмене, както е писала м-и, поне до петък, докато се види какво показва кантара отново.
Остава си странно и необяснимо за мен...
Изключителни благодарности! Ще пиша за развитието  :grouphug:

« Отговор #401 -: Май 07, 2012, 21:31:28 pm »
Благодаря, ще не ще накарах да изчете какво сте писали. По принцип, както писах по-рано сме от специалните майки и трудно приемаме съвети от "никове" и чужди хора, за това пиша аз...
Бебето не се буди ако не го събудят, но събуди ли се е като ламя, суче доста бързо, в смисъл странно бързо за толкова малко бебе. В петък е на теглене, кукувицата и кантар за вкъщи си взела, ама и го конфискувах. За сега взе решение да цеди преди кърмене, както е писала м-и, поне до петък, докато се види какво показва кантара отново.
Остава си странно и необяснимо за мен...
Изключителни благодарности! Ще пиша за развитието  :grouphug:

Също може да кърми на хранене само от едната гърда и, ако наистина има много мляко може на следващото хранене да предлага същата гърда като другата цеди по малко само за облекчение. Успех и пиши как са нещата.

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
« Отговор #402 -: Май 07, 2012, 21:56:37 pm »
[quote author=Йоанна                                     (speranza sempre)
Също може да кърми на хранене само от едната гърда и, ако наистина има много мляко може на следващото хранене да предлага същата гърда като другата цеди по малко само за облекчение. Успех и пиши как са нещата.

[/quote]
Това го изпуснах, но аз в началото само така храних като изключим първите дни в които кърма нямаше и просто той си търсеше.

Адито аз не питах ама нали не дава вода или вода със захар? Че мокри памперси като даваш вода не знам броят ли се. Дано кантара да  е сгрешил.
« Последна редакция: Май 07, 2012, 22:00:04 pm от м-и »
*
« Отговор #403 -: Май 07, 2012, 22:11:06 pm »
Адито аз не питах ама нали не дава вода или вода със захар? Че мокри памперси като даваш вода не знам броят ли се. Дано кантара да  е сгрешил.
Съжалявам, че се налага да се бъркам в отглеждането на чужди деца, но и там изнесох лекция, вода даваше първите 2-3 дни след изписването. А при даване на вода не се броят напиканите памперси, тя само минава транзит...

*
« Отговор #404 -: Май 07, 2012, 22:24:21 pm »
Е то за доброто на бебето. Поне си успяла, аз не можах на една приятелка майка и е акушерка и казва давай вода със захар, после бебето гладно и сега почти са на АМ за 1м, но всеки си решава те не са наши деца, ние уж помагаме.
*
« Отговор #405 -: Май 08, 2012, 00:29:59 am »
Да споделя: успях да удължа кърменето вчера и днес, следвайки следните 3 стъпки:

Искам да споделя как открих неволно нова за мен поза, с която удължавам кърменето, когато знам, че бебето е сукало малко и не се е нахранило добре, а се дърпа и се върти неспокойно.

1) приложих няколко пъти споделената по-горе поза – която проработи – това ми спечели няколко допълнителни минути кърмене! Благодаря, цигу!
2) след като бебето пуснеше гърдата и започнеше да се върти, започнах да я изправям за да се уригне, след което
3) давах на бебето няколко минути почивка, и опитвахме пак – 2 от 3 пъти приемаше отново гърдата, с което печеля още малко време за хранене (преди преустановявахме кърменето след като се уригнеше, но явно след като бебето се уригне и се поразсее, е по-склонно да приеме гърдата отново, макар и за кратко)

адито, а бебето преждевременно ли е родено?
« Последна редакция: Май 08, 2012, 01:46:09 am от vaci »

*
« Отговор #406 -: Май 08, 2012, 00:57:53 am »
адито, аз само бих добавила да буди детето през деня поне. на час и половина - два, защото то е малко и е възможно да се успива, особено след като събудено се държи сякаш е гладно. успех
« Отговор #407 -: Май 08, 2012, 17:07:07 pm »
адито, и аз си мисля, че е грешка на кантара. Не ми се вярва бебето да си пълни памперсите, да няма обичайните признаци за недохранено бебе и да сваля.
И сега се замислих - ами ако точно на първото теглене (или това теглене, по което се водите) е дал грешка кантара? То момичето май много добре си е купило кантар ;) Давай й го веднъж седмично да тегли бебето.
Дръж ни в течение!
[/url]
*
« Отговор #408 -: Май 11, 2012, 10:51:09 am »
Благодаря ви отново за съветите. Общо взето спирането на АМ не стана изцяло, опитвах се 2 дена и в началото беше ок. Много е изморително, "кърмим" се по 40 минути и въобще незнам колко е погълнала за тия 40 мин, но в началото издържаше даже по 2 часа, но привечер явно млякото съвсем намалява и директно след като се "нахраним" тя просто започва да реве и да показва, че е гладна и няма как - дохранвам с АМ. Но, вече доста често започва да реве истерично и въобще не иска гърдата, бутам и зърното, сменям пози, сменям гърдите - дори не иска да захапе и ме рита със всичка сила в гърдите и корема... :? И след 15 минути борба и давам АМ защото нямам време и да се изцедя дори, тя за тия 15 мин вече е посиняла от рев  :( :(
Единственто което ме обнадеждава е, че може би защото е родена по-рано и още да не е достатъчно силна да изсуче по-големи количества и с времето като стане по-силна ще започне да се храни по-бързо и като и трябва повече да стимулира повече мляко...Незнам дали има много логика..
А дали е възможно просто да нямам мляко..т.е да не съм предразположена да имам повече от това?

МММ даа ... звучи ми доста познато. И то на същата възраст.

Когато се роди синът ми давах водичка  :oops:, така ми бяха казали в болницата. След цяла една нощ рев до посиняване и писане с Бърди доктора стигна до извода, че господина иска мляко от биберон. Спрях му водата и колкото и да звучи зловещо прескочихме едно хранене. Гледахме се като магарета на празна ясла до 6 сутринта. След това му дадох да суче и все и едно нищо не е било. Следващия път , когато пи вода беше на 9-10 месеца.

Сука 2г и 1м. Ако не бях бременна с малката и млякото не ми беше спряло не виждах  шанс да го отбия  :D.
« Последна редакция: Май 11, 2012, 10:55:46 am от Abloy »

*
« Отговор #409 -: Май 11, 2012, 23:29:43 pm »
сега като чета писаното от Криси и си мисля да не би да се е случило вече "объркването между зърно и биберон", детето да е "видяло на баницата мекото" и да си иска биберона, вместо да полага усилия да суче. и пак да кажа - нормално е да е по-малко млякото вечер, и след като имаш лактация, единствения начин да увеличиш млякото е да слагаш бебето на гърдата колкото се може по-често. друга причина да реват безутешно бебета е по-късното слагане на гърда, когато вече са много гладни, тогава наглед парадоксално се обръщат "срещу" гърдата, гневят й се и я отказват. пиши как сте
« Отговор #410 -: Май 11, 2012, 23:37:20 pm »
Криси, късно виждам въпросът ти.
Според мен бебето бърка гърда с биберон, Кърми със силиконови зърна и след месец-два ще ги махнеш.  Нас това ни спаси и се кърмихме без проблем с тях до 4 месец. Силикона го лъжеше, че е биберон, но засукването беше ключово и имаше мляко за две бебета.
[/url][/url]
« Отговор #411 -: Май 12, 2012, 19:19:16 pm »
Момичета, помагайте със съвет! От известно време Рая суче активно по 2-3 минути, после се почва едно засукване, дърпане и пускане на зърното, после си го засмуква сама обратно и всичко се повтаря сигурно поне 10 минути. Освен това всичко това е съпроводено и с ядосване и блъскане с юмруци и като уцели пак зърното го захапва като невидяла. Голяма мъка стана това хранене, а и зърната ми са на път отново да се разранят с това постоянно засмукване.
Сменях позите, прилагах компресия и все така. Накрая като пусне зърното и ако не го намери веднага започва да си цока ръката, не мога да я махна от лицето й, за да и предложа пак гърдата.

Иначе като стисна зърното мляко си потича, но пък след 15 минути мъки да се нахраним като я вдигна да се оригва се започва един рев, като на гладно и на няколко пъти се принудих да й предложа и другата гърда - ами хапва си и от там известно време и накрая отказва или заспива.

Сега млякото ли намалява в гърдата, струйката ли, аз ли нещо не мога да я сложа на гърдата както трябва... вече не знам.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #412 -: Май 12, 2012, 19:28:57 pm »
Радостинка, много ми прилича на поведението на Емма (когато беше приблизително на възрастта на Рая). Опитвала ли си да я уригнеш след като видиш, че спира активно да суче и започва просто да захапва и дърпа зърното?  

На колко често се храните?
« Последна редакция: Май 12, 2012, 20:13:33 pm от vaci »

« Отговор #413 -: Май 12, 2012, 19:40:23 pm »
vaci, оригвам само след хранене и то не винаги успешно. Иначе тя започна да се оригва и сама по време на хранене явно когато има нужда... а и напоследък не се дави при засукване както беше преди седмица, две.

През деня се храним на около 3 часа, като спи не будя за хранене или ако е спокойна също не храня, а ако ревне по-рано се храним и преди часа за ядене. Вечер прави пауза от 21,00 до 3.00-5.00 часа, когато се събуди, но е в този интервал, после се буди в 8.00 сутринта.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #414 -: Май 12, 2012, 20:23:17 pm »
Усещаш ли млякото ти да слиза така силно, както преди? На мен по това време долу горе ми се регулира кърмата и не течеше толкова силно. Когато кърмех, усещах притока на мляко на моменти.

Може би затова и Рая не се дави така както преди, и може би да се дразни от това, че млякото не тече толкова силно, или не й се чака да дойде "новата" струя :) Мисля, че ако бебето е по-гладно, ще се дразни повече и няма да има търпението.

Затова, аз лично храних по-често - на 2-2.5 часа през деня (знам, че съветват да се хранят бебетата на поискване след първите седмици, обаче аз исках и да съм сигурна, че няма да ми намалее кърмата).
« Последна редакция: Май 12, 2012, 20:31:09 pm от vaci »

*
« Отговор #415 -: Май 12, 2012, 20:53:46 pm »
васи, най-сигурният начин да НЕ намалее кърмата е да храниш на поискване.
радостинка, и при нас имаше такъв период, който отмина спонтанно. питам се не е ли твърде гладно бебето или по-скоро - по това време е възможно да си променят графика на ядене, тоест графикът, който сте установили преди това вече да не й е добре. пробвай да даваш при първите знаци, макар и да е "твърде рано" според теб. в какви пози се храните.

после, ако си иска и втората гърда, давай, не ти пречи. възможно е да минава през "скок в растежа", който е горе-долу по това време, тогава бебетата имат нужда по-често да сучат. но е неприятно, особено за зърната ти. само мога да кажа - студено (но не твърде) и вазелин или лансинох.

има ли предпочитана гърда? ако се сърди и предложиш другата гърда веднага, продължава ли да се сърди и да дърпа зърното?
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #416 -: Май 12, 2012, 21:28:07 pm »
Мисля, че ако бебето е по-гладно, ще се дразни повече и няма да има търпението.

Напълно съм съгласна, съдейки от опита ми с двете деца. Сигналът, който Тони  ми е давал вече съм забравила :oops:, но на Тереза й потичаха лигите. Ако поради някаква причина бях изпуснала момента и се разплачеше, ни се разстройваше храненето за целия ден, тъй като тя се разстройваше, нагълтваше се с въздух, не можеше добре да засуче и т.н.
*
« Отговор #417 -: Май 12, 2012, 22:16:27 pm »
васи, най-сигурният начин да НЕ намалее кърмата е да храниш на поискване.

Да, така е на теория, но ако чаках Емма да покаже признаци на глад, с чакането щях да си остана - имало е случаи да си кара по 4-5 часа без да яде, и без да показва признаци на глад. Но това е встрани от темата. Храненето на 2-2.5 часа не само ми гарантираше, че бебето не е озверяло от глад, но и че кърмата ми се стимулира постоянно.

*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #418 -: Май 14, 2012, 11:31:18 am »
Момичета и аз да попитам, относно нощтното хранене.Храните ли бебетата, и как се премахва .Питам защото кърменето ни в 3 посреднощ се изразява в 5 мин. цокани след това заспива.Остава ми само среднощтното цедене.След това се буди в 6 ч.Ако се премахне нощтното кърмене, трябва ли да се цедя?!

*
« Отговор #419 -: Май 14, 2012, 11:41:39 am »
Аз да дам отчет за бебето на приятелката ми, че обещах. Качила е 600 гр. за една седмица, според компетентното мнение на педиатърката и, защото била слушала и дохранвала с АМ. За мен остава версията за дефект в кантара. Щяла да си дохранва, 'щото от там било качило детето. Загубена кауза, ще кърми докато не и спре съвсем кърмата, заради постоянно увеличаващата се добавка. Отказах се да давам акъл, да си я гледа както намери за добре.
С благодарности за отделеното време :)