Радостинка от горчивия ми опит с рефлукса и при двамата, мога да кажа,че изцеждане непосредствено преди хранене малко помагаше, най-вече за давенето, също и почивка по време на кърменето. Другото което правех е да цедя и да давам от шише, по мои наблюдения беше малко по-добре от към брой повръщания, казвам МАЛКО, защото при нас до годинка нямаше спасение никакво, нито лекарства, нито АР млека, нито захранване, нито всички възможни техники, които докторите ми бяха казали.Най-странното нещо беше, че веднъж , когато се наложи да дам замразена кърма /
бяха ми вадили мъдрец/, децата не повръщаха, нито веднъж
, а иначе си беше страшно, стигало се е до 17 пъти между две хранения, винаги обилни, през носа и устата
След този случай, отново се консултирах с консултант по кърменето, но и тя нямаше обяснение...
Моят съвет е да отидете при гастроентеролог, и задължително да я погледне на ехограф, мога да ти препоръчам, ако решиш.
Дано при Рая бързо да отмине този период.
П.П.Сега се сетих един метод за по добро оригване, понеже при единия и това беше проблем, и макар че ми се струваше много странен, имаше ефект - слагаш детенцето на дланта си все едно, по коремче, придържаш му главичката с другата ръка, а крачетата висят от двете страни на ръката, ох голямо обяснение му дръпнах
Нещо като позата "самолетче", която се прави на децата и се казва "фъррррр"