е тъкмо всички тези глупости за зъбите, за нямането на смисъл и малкото кърма са продукт на модата от началото на миналия век да се дава ам. тъжното е, че педиатрите в в българия масово съветват жените ако кърмят да отбиват на 6 месеца - моя приятелка с две деца и двама различини педиатри, едното е на 2 години сега й беше казано същото - детето е на 6 месеца сига му толкова (кое, защо, каква е логиката, няма обяснение).
джиджи, аз нямам проблем такива жени, които имат проблем (щото това си е нейн проблем с кърменето) да си дават ам, ама дето и ти казваш да не ни се бъркат на нас. за нея явно е трудно, защото й е болно място, но наистина е много неприятно, че кърменето не е естествена част от живота ни, а нещо специално - за което трябва да се отстояваме, да защитаваме, да се оправдаваме, да се гордеем. никой не прави това защото е хапнал салата на обяд, нали така? защо храненето на децата ни се превърща в такава голяма тема. за мен отговора е свързан точно с интимността на кърменето и с объркването на кърменето и сексуалността. но това са проблеми на възрастните, които доста са подкрепени от производителите на ам. тук не става въпрос за теории на конспирацията, а просто хората трябва да намерят начин да си продават продукта.
джиджи, много хубава история, разбира се, че ще помни, как няма да помни, то такова нещо не се забравя
между другото консултантката ми по кърмене ми даде една книга
http://www.amazon.co.uk/Fresh-Milk-Secret-Life-Breasts/dp/0743211472много е интересна - не говори за техники на кърмене и тн, а за нагласи и практики около кърменето и лактиращите гърди, има удивителни неща, някой смешни, някой трогателни, някой скандални. ако имате възможност и време прочетете я много е интересна.
пп самият факт, че има отделна тема за кърменето, а то не е "добре дошло" в темата по хранене, мисля, е показателен