0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #160 -: Март 16, 2012, 15:49:34 pm »
alia, няма проблем детето да стои изправено в слинг колкото искаш стига да е в правилна позиция - както пишеше в един сайт "златният стандарт е как бебето стои в ръцете ви" - крачетата на жабче - бедрата сгънати на 90 градуса и гръбчето подпряно от плата. за да се случи това трябва да внимаваш плата на слинга да стига до сгъвката на колената, така че тя да стои на бедрата и дупето си, не само на чатала, както е в някой от по-структурираните кенгура (любимото на много хора babybjorn, например, в което краката им висат прави надолу, това не е добре за тазобедрените им стави и натоварва гръбнака им) ако бебето е много малко им прибират краката вътре в слинга, но пак да са в позиция "жабче". има един сайт babywearer.org там има доста неща за носенето на бебе, аз съм много доволна от два слинга, които ти пращам да видиш, а като порасна си я нося от време на време и на къс слинг на хълбок, но това е по-трудно и уморително за теб, става за кратко време и ако не ти трябват и двете ръце, защото трябва да я придържаш.

ето ти едно клипче, там има няколко позиции, този слинг го ползвах 7 месеца, но като натежа си купих, кенгурото от другия линк
http://www.youtube.com/watch?v=t-0eCD0zEp4

http://store.ergobaby.com/Baby_Carriers

намерих и това, може би ще ти е от полза
http://zolowear.com/Wearing.aspx
ето и другия сайт
http://www.thebabywearer.com/index.php?page=bwposchart

с една дума -носи си бебето спокойно, никой не е по-щастлив от бебето, което е носено и кърмено  :D

благодаря ви за отговорите, аз също мисля, че започна около пробиването на зъбчето, проблемът е, че болката особено в началото на кърменето е силна и както се разбра, като се случва през час и нещо нощем изглежда още по-неприятна. но това е положението, минке, както се казва.

сперанца, не знам дали е за тази тема този въпрос, но доста ме занимава - аз съм решила да кърмя колкото може по-дълго - след втората година по възможност, но се питам как се случва отбиването ако детето си спи при мен. мисля, че едновременно да я отбия и да я преместя в нейно легло е твърде голяма травма и за двете ни. ако трябва да сме откровени бих си спала с нея и след като я отбия, ама не казвайте на мъжа ми :wink:
четох някакви неща, ама се питам ти докъде си с рисърча по този въпрос?
*
« Отговор #161 -: Март 16, 2012, 16:35:00 pm »
намерих и това, мисля е полезно
http://www.thebabywearer.com/articles/HowTo/Positioning.pdf
« Отговор #162 -: Март 16, 2012, 16:46:14 pm »
Елена, аз смятам да кърмя и след третата годинка, ако тя иска, и отбиването да се случи естествено, когато тя вече няма да има нужда, и мога да говоря с нея за това. Иначе, ти си прочела достатъчно и знаеш, че си зависи от бебето и от това колко е готово то да се отбие.

За слинга, аз имам два и двата са с халки, не съм носила Божидара легнала, а само седнала, и най-често на хълбок защото и без слинг така я нося, единия ми е този: много е удобен защото краищата са по мекички и като натежи бебето не му убива. ето може и тук да видиш за пози за носене http://slingbg.wordpress.com/wear/#
« Последна редакция: Март 16, 2012, 16:50:08 pm от Йоанна (speranza sempre) »

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
« Отговор #163 -: Март 16, 2012, 16:58:52 pm »
Йоанна, колко пъти през деня и нощта кърмиш Божидара на тази възраст?
Искам да съобразя какъв е горе-долу ритъмът при смесено хранене с кърма и обикновена храна около годинка и половина.

И аз имам смели планове за продължително кърмене, но да видим до кога ще имам мляко и до кога ще иска да бъде кърмено детето. Майка ми ме стряска разказвайки, че и двамата с брат ми сме се отбили на седеммесечна възраст.

Вече работя, цедя кърма в офиса три дни в седмицата, защото пропускам две кърмения за деня. В останалите дни работя от къщи, но момченцето ми добре си наваксва за отсъствието ми и тогава се храни на всеки 3 часа денонощно. 
« Отговор #164 -: Март 16, 2012, 17:36:09 pm »
цигу, кърмя 3 пъти през деня, по някой път и 4,и най малко 3 пъти през нощта, но аз не съм критерии, Божидара яде съвсем малко твърда храна (3-4 пъти по 60- 80гр.), особено сега като и пробиват първите кътници. Ако кърмиш сутрин, вечер и един път през нощта след годинка и малко, мисля, че няма да имаш проблеми с количеството кърма. Аз преди няколко дни бях при баща ми цял ден и не си бях сложила сутиен , а Божидара беше цокала само от едната гърда преди да излезем, и след 2 часа като почна да тече другата гърда и стана на камък, ни мога да я изцедя, че ме боли, ни дете иска да яде, видях се в чудо, три тениски смених като ги изцеждах след смяна, та това ти го разказах, че всичко опира до стимулация, ако видиш, че почне да намалява, изцеждаш се и един път през деня и няма да има проблем. За отбиването има редица фактори, а и освен това си е до дете, много е хубаво, че имаш желание за продължително кърмене, ако имаш някакви притеснения винаги можеш да разчиташ на мен, както и всички други, разбира се.
« Последна редакция: Март 16, 2012, 17:40:50 pm от Йоанна (speranza sempre) »

« Отговор #165 -: Март 16, 2012, 17:56:10 pm »
При нас отбиването и преместването в детското креватче станаха някак естествено на година и 7 месеца. Не знам дали заради това, че се отби започна да спи по цяла нощ в креватчето, или това че започнах да го слагам в креватчето доведе до отбиването, но нямахме почти никакви проблеми и драми с тези неща.

*
« Отговор #166 -: Март 16, 2012, 20:43:45 pm »
цигу, ще имаш мляко докато кърмиш, нали е на принципа на търсенето.
странното е, че на мен ототдавна не съм ми текли гърдите. стават твърди, но не текат дори и да има нещо е леко като прокапване. но не мисля, че нямам мляко.

йоана, аз съм много доволна от ергото, не ми е толкова тежко на гърба, с който имам сериозни проблеми. а сега с ергото не съм ползвала количка повече от две седмици.
ади също не яде много твърда храна, понякога се тревожа (но само като чета колко се вълнуват хората от това със захранването и какво и колко и кога яде бебето - ади яде когато и каквото и колкото)

« Отговор #167 -: Март 19, 2012, 18:02:30 pm »
Много благодаря, Елена.Тренираме със слинга. :D

Йоанна, оригва се, когато и ако реши, и това е. :(
*
« Отговор #168 -: Март 19, 2012, 20:44:31 pm »
добре де, нали кърмените бебета нямат нужда да се оригват всеки път?

моля за слинга, аз съм голям фен. ако има нещо - питай
*
« Отговор #169 -: Март 19, 2012, 21:18:55 pm »
При кърмене нощем не оригвам, защото бебето суче легнало до мен, полузаспало и кротко, тоест не гълта въздух като при хранене денем. А и тогава сънят е с предимство пред обилното хранене.

Когато суче буден и бодър денем, оригвам по 2-3 пъти по време на кърмене, иначе си мисли, че се е нахранил и се дърпа от гърдата, а всъщност усещането за пълен стомах заради въздуха го лъже.
*
« Отговор #170 -: Март 19, 2012, 22:46:53 pm »
аз оригвах само когато я видех, че не й е добре на стомаха - започваше да се дърпа и да се държи ядосано. иначе нощем то и аз се опитвам да спя по това време.
« Отговор #171 -: Март 26, 2012, 11:50:19 am »
Момичета, кажете какво вземате при много силни болки в кръста и в какви дози? До сега търпях, но от един-два дни вече не мога да си гледам детето :(. Обмислям дори да спра кърменето и да започна лечение със стероиди :(
« Отговор #172 -: Март 26, 2012, 13:05:53 pm »
Ето една хубава статия за проблемите с кърменето след третия месец: http://networkedblogs.com/vCdbS

Момичета, кажете какво вземате при много силни болки в кръста и в какви дози? До сега търпях, но от един-два дни вече не мога да си гледам детето :(. Обмислям дори да спра кърменето и да започна лечение със стероиди :(
това го бях писала преди няколко страници:
"Вече можете през сайта на Национална асоциация "Подкрепа за кърмене" да се консултирате с клиничен фармацевт и доброволен консултант по кърмене към НАПК - маг. фарм. Марияна Енева-Димитрова за всякакъв прием на лекарства и съвместимоста им с кърменето. http://www.podkrepazakarmene.com/consultingroom "
« Последна редакция: Март 26, 2012, 13:08:28 pm от Йоанна (speranza sempre) »

« Отговор #173 -: Март 26, 2012, 13:46:15 pm »
Йоанна (speranza sempre), благодаря! Първо това направих, но докато чакам отговор, реших да питам и тук... Приемам съвети и за бабешки лекове.
« Отговор #174 -: Март 26, 2012, 14:56:18 pm »
vanyush, ако намериш решение, го напиши моля те тук....

*
« Отговор #175 -: Март 26, 2012, 15:15:29 pm »
Опитай с масажи. При мен това много помогна. За София мога да ти дам координатите на лекърката, която ме оправи. Бях с много възпалина дискова херния на кръста и не можех себе си да нося, камо ли децата.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #176 -: Март 26, 2012, 15:17:11 pm »

vanyush, защо не опиташ с ибупрофен? Той е съвместим с кърменето и помага за ставни и ревматични болки.
Извън това е редно да се знае от какво е болката в кръста.
« Отговор #177 -: Март 26, 2012, 15:34:34 pm »
Извън това е редно да се знае от какво е болката в кръста.

Така е, но при положение че кърми са и малко вариантите за точна диагноза. В повечето случаи трябва да се направи снимка. Единствено за ЯМР се знае, че е по-безвреден, но пък е малко сложно ако си от по-малък град да се вредиш да ти направят някъде.

*
« Отговор #178 -: Март 26, 2012, 17:03:54 pm »
Еднократно рентгенова снимка не мисля, че е опасна. Аз пия Фламексин 1/2 саше дневно и ми облекчава. Според моя Док, ако не е системно може да се взема и Ибупрофен.
« Отговор #179 -: Март 26, 2012, 17:44:32 pm »
White, моля те, дай ми координати на лични.
м-и, на Фламексина пише да не се употребява при кърмене...  :? Иначе съм чувала, че е ефективен при такива болки.
цигу, преди време съм опитвала с подобни обезболяващи при кризи (аулин вкл) и нямаше грам подобрение  :(. А и за ибупрофена имам спомен, че не е добре да се пие при кърмене. Бях проверявала при едно адско главоболие.
При мен причината е известна - дискова херния и то не една  :(
Между другото, от НАПК твърдят, че може и стероидно лечение... не знам как ще се реша на такова нещо  :(