Мецани, прочети си предишното мнение, и ми кажи кой стига до фанатизъм? Значи нормалното за едни е ненормално за други, и това трябва да се уважава, никой не е писал по този начин за жена която не кърми дълго или въобще не е кърмила. Никога не съм казвала за някой, че не е нормален за това, че не кърми, а сме казвали и сме писали, че за повечето проблеми свързани с кърменето има решения, да понякога трябва да не се отделяш от бебето и за някои майки им е прекалено, но никога не съм обиждала. Мярката кой я определя, не е ли пак лично, и тук да си дойдем на въпроса, че си споделяхме кой колко има намерение да кърми, а никъде не сме агитирали,че всички трябва да кърмят по толкова, просто искахме да си споделим и да се подкрепим, а не и тук да четем колко сме ненормални!.Ти каква разлика виждаш в храненето на едно 1-2 годишно дете и такова на 3-4 години и двете са захранени, и двете имат нужда да пият мляко и аз лично предпочитам да давам човешко, а не кравешко. Щом си чела толкова задълбочено статиите на ЛЛЛ, би трябвало да знаеш, че кърменията през 2-3-4 година са намалени или намаляват до 2-3 на ден индивидуално при всяко дете, и да основно са емоционални и не толкова за хранене през 3-4 година.
Не мога да си обясня как може да се почувствам виновна от това , че някой казва, че е добре да се кърми до 2 години като през първата кърмата трябва да е основна храна, аз лично не споделям това, значи трябва да подкрепям дадено нещо и, ако не успея да се справя с него тогава да почувствам вина, иначе обратното ми се струва абсурдно!