Иве,щом искаш да кърмиш и имаш мотивация половината работа си я свършила:)Не се тревожи.Наистина е много неприятно,че няма да ти дадат бебето на същия ден,не мога да си обясня с кое право и с какъв мотив ти отказват?!Детето си е твое все пак,ама такава ни е оправията,не се ядосвай.Аз родих със секцио с пълна упойка,но на 4-я час ми дадоха бебето и то засука веднага,не знам какво и колко,но явно достатъчно,защото тя си беше при мен постоянно и със сигурност не е получавала АМ.Помпата си я носих ,но не я ползвах,имах леки проблеми на 2-я ден,когато слезе кърмата,но се справих с цедене на ръка.Дано в болницата има кой да ти покаже как да сложиш бебето на гърдата,много е важно да захване добре,ще разбереш по това,че ако е правилно не бива да усещаш болка,боли ли вади и опитай пак.Идеята е да не смуче само зърното,а да опиташ да вкараш и част от ореола и то частта под зърното,не знам дали успях да ти обясня добре,най-хубаво е някой да покаже,ама не всяка болница има консултант.Вземи си Лансинох,за да се мажеш на мен ми беше от полза,не мий със сапун преди кърмене и стой с открити гърди колкото можеш,аз и досега си се разкарвам по цицки в къщи по цял ден:)Желая ти леко раждане и успешно кърмене!Стискам палци и чакаме добри новини от теб:)