0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #720 -: Юли 01, 2012, 18:45:59 pm »
Боби примерът ти с арсеник и сравнението му с даване на вода на бебе не е удачно.
Разбира се, че нарочно е фрапиращ и всеизвестен примера. Но принципът е еднакъв за това как се дава информация за токсичността на нещо.

м-и, аз не бих пила лекарство за разстройство на собствена глава от първият ден. Обикновено се изчаква, понеже ако е от някакво наравяне с храна, по-добре да се изчистиш.

*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #721 -: Юли 02, 2012, 14:10:38 pm »
..леле каква словесна битка сте заформили по напред в темата....свят ми се зави да чета... 8O
Предполагам,че както винаги истината е някъде по средата...Всяка майка познава детето си и неговите нужди и преценява кое е добре в даденият момент.Поне за мен е така.Уважавам мнението на всяка, но децата не са по калъп направени та и подхода към тях да е такъв.Всичко е инидвидуално.
Към Теди-аз съм доволно от капките за колики Ентерокинд те са хомеопатични.Борис още има много колики.... :(
И да попитам нещо, как сте с яденето на бебетата, Боцко нещо не яде много по 5-10 минути и толкова.Дали е от жегите?!А и сега смени предпочитаното "цице", преди лявото беше любимо сега другото. :D :lol:, и яде  само в една поза...легнал, а аз отгоре ме подавам...едва ли не на челна стойка трябва да седя... :D :D :D
Все едно съм в цирка...

*
« Отговор #722 -: Юли 02, 2012, 17:16:54 pm »
мисти, аз пак моята песен  :) - остави човека - 5-10 мин сукане за бебе на 3 месеца и нещо са си съвсем в реда на нещата. нали е доволен, пишка, ака не реве, значи не е гладен. имай предвид че е възможно да спре да наддава по над килограм ,като го премериш края на 3-4 месец, това също е съвсем нормално. а за позите не знам, но що не пробваш огледалният вариант - ти полегнала той отгоре. може да опиташ и да понатиснеи гърдата ако мислиш, че суче така заради по-силната струя (гравитация и тн).
« Отговор #723 -: Юли 02, 2012, 17:36:37 pm »
Момичета,бях на консултация в клиниката ,в която ще раждам и съм много щастлива,че намерих пълна подкрепа в желанието ми да кърмя!Неонтоложката ,с която говорих споделя почти едно към едно онова,което прочетох в линковете,които ми дадохте,т.е. каза че АМ се дава само в изключителни случай,че ще ми дадат бебето при първа възможност и ще ми помогнат да засуче.Няма значение с каква упойка ще бъда,каза че и най"лошата"кърма е по-добра от АМ.Сега съм напълно спокойна,че няма да ми съботират кърменето:))Купих подплънки за кърмачки и Лансинох и всичко друго,което ми се видя необходимо.Само 2 шишета взех едно малко и едно голямо,не се изкуших да се презастраховам с кутия АМ,дано не ми стане нужда...До раждането ми остават 16 дни има време още да попрочета и да се подготвя на теория:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
« Отговор #724 -: Юли 02, 2012, 17:56:55 pm »
Теди, поздравявам те, много добре правиш, за кърменето си струва да се подготвиш. Ще си по-уверена и ще имаш подкрепа, а това е най-важното. Леко раждане и късмет!
*
« Отговор #725 -: Юли 02, 2012, 18:01:59 pm »
страхотни новини, теди, много е важно да си спокойна, че имаш пълна подкрепа. само нещо, което се сетих, дано не внесе повече тревога, отколкото да помогне - понякога особено, когато някой друг гледа или се опитва д апомогне има импулса да "понатисне" главичката на бебето към гърдата, че да засуче. това е много лоша практика, защото детето инстинктивно се отръпва и отвръща към гърдата. така, че ако случайно някоя от акушерките видиш, че се опитва да прави това, помоли я да не го прави, затова и когат се слага бебето на гърдата се мести гърдата към бебето, не се притиска то към нея.
не зная дали срещна в тези статии инфо за моята любима позиция за кърмене - biological nurturing ето едно видео - първите 30 сек са замръзен кадър, за да видиш добре позицията на майката. http://www.biologicalnurturing.com/video/bn3clip.html

на нас ни е много удобна, надявам се и на теб да ти свърши работа.
не го мисли ам-то винаги можеш да си вземеш, аз си бях взела готови направени, тук ги продават пакетирани като сокчетата, едното моята приятелка си го сипа в кафето, другото го изхвърлих, така че не ти трябват.

« Отговор #726 -: Юли 02, 2012, 18:07:49 pm »
Ели,няма ли да ме натиска на раната от секциото при тази поза?Иначе изглежда много удобна,а нослето не се ли запушва?
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #727 -: Юли 02, 2012, 18:15:29 pm »
Ели,няма ли да ме натиска на раната от секциото при тази поза?Иначе изглежда много удобна,а нослето не се ли запушва?

На мен лично ми беше неудобна в първите дни след секциото, но и при другите пози детето се ориентира чудесно. Ще имаш повече "свобода" след първата седмица.
*
« Отговор #728 -: Юли 02, 2012, 19:35:33 pm »
Теди, не знам как е при секциото, аз раждах без секцио, но не можех да седя и да лежа по гръб, така че в началото беше важно да мога да я кърмя легнала на една страна. след това обаче, си отживяхме в тази поза - детето си яде и спи и пак яде когато иска, а ти си четеш, пишеш във форума, гледаш филми или спиш  :D

не се запушва нищо, детето си знае какво прави, а и няма начин да му се запуши носа, май, физически имам предвид, защото то идва над гърдата, лежейки ти върху корема. между другото, това е много подходяща поза при колики и рефлукс - наклонът е идеален за облекчаване и на двете.

колко е вълнуващо да чакаш бебето си и да си в началото на бебешкия период - при нас беше прекрасен и сега разбирам едни жени, които ме видяха последните седмици бременна и ми казаха какмного ми завиждат. дано да ти е приятно и хубаво и на теб.
*
« Отговор #729 -: Юли 03, 2012, 20:22:31 pm »
Момичета много благодаря за помощта! Сега съм на АБ, вчера ми се запуши много лошо млечен канал, вдигам температура и ЛЛ реши, че трябва да оправим всичко тотално. АБ уж го избрахме да е съвместим с кърменето, сега ще видя в линка  :)
*
« Отговор #730 -: Юли 05, 2012, 16:42:57 pm »
Момичета забелязах че последните 2 дни ми намаля кърмата доста и днес ми дойде за първи път след бременността. Дали е свързано с цикъла и дали ще намалее още, че при мен няма на къде повече :?

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #731 -: Юли 05, 2012, 17:08:01 pm »
TEDI 81, успех с кърменето.
На мен в началото най-удобни ми бяха позите "футболна топка" и "кръстосана люлка".
Подлагах си много възглавници около мен  , под бебето , за да се наместя удобно и да не ми опъва операцията.Може би понеже няма консултант в нашия град , така и не можах в началото да отработя в поза легнала и люлка .Най-удобно ми беше в кръстосана  люлка да кърмя , придържайки главичката и зърното.
Незаменим помощник за мен беше възглавницата за кърмене.Аз я ползвах дълго, по-късно подпирах дребния с нея да сяда.Препоръчвам  я на  всички , а  още през бременността спях с нея , подпирайки корема.

Сега позите нямат никакво значение -дребния се прави на акробат и ме съблича  :lol:

м-и, бързо оправяне .
криси 88, мисля че други момичета писаха , че с цикъла намаля кърмата или се променя вкуса , но после нещата се оправят.

*
« Отговор #732 -: Юли 05, 2012, 17:22:05 pm »
nimika благодаря, всъщност нещата са ОК при мен, но ще си изкарам АБ до края, че ЛЛ се притеснява да не се повтори възпалението ако го спра. Сега пък имаме момчешки проблеми  :(
« Отговор #733 -: Юли 05, 2012, 20:55:37 pm »
Момичета,сега разучавам помпата ми тя много сложна бе,съвсем се омотах в джаджи,за ръчната има упътване на български,ама за електрическата не,та голям превод от руски пада:)Въпроса ми е за ел варианта,защо пак има дръжка за помпане,трябва да помпам няколко пъти,та да се хване ритъма или трябва да натискам постоянно?За болницата само ръчната ли да нося?Имам течен препарат за стерилизация,дали ще стане с него?Не знам дали ще има вариант там да ми я стерилизират.
*
« Отговор #734 -: Юли 05, 2012, 21:33:27 pm »
Теди, мисля, че в Селена има помпи, и може да се ползват,но не съм сигурна.А имат и стерилизатори, защото на някои бебчета дават шише и се съмнявам да нямат.
За помпата мисля, че е точно както ти казваш. Помпаш няколко пъти за да "хване" ритъма, и после тя си продължава. Помпата на Авент ли ти е? Май в youtube гледах някакви клипчета за този вариант на помпата.Може да потърсиш  :)
http://www.youtube.com/watch?v=bvxHxfuuSKM

*
« Отговор #735 -: Юли 05, 2012, 21:35:10 pm »
Теди дръжката е за да напомпаш няколко пъти един вид да симулираш ритъма на бебето. Течния дезинфектант на мен така ми вмириса всичко, че не знам дали е подходящ за толкова малко бебе,моят беше на Чико. В болницата си вземи едната, то може и нито едната да не ти потрябва :)Имат си стерилизатор в болницата, то все пак и други неща се стерилизират.
« Отговор #736 -: Юли 05, 2012, 22:01:20 pm »
Иванита,на Ивент е помпата,аз ще я взема за всеки случай,ако там кажат да ползвам тяхна ок.На клипчетата изглежда така лесно,дано в действителност е така:)М-и ,добре че ми каза и моя е на Чико,няма да го ползвам щом мирише.Аз имам на Авент за микровълнова,ама мислех за болницата да взема тоя течния.Днес имах няколко капчици коластра:)Само като чета за кърмене,помпи и съм готова:)Искрено се надявам кърмата ми да слезе бързо и още в клиниката да засуче бебка.
*
« Отговор #737 -: Юли 05, 2012, 23:18:32 pm »
теди, тя би трябвало да засуче още веднага, може малко да закъснее кърмата, но както звучи, нещата си вървят съвсем по план.

криси, няма страшно, възможно е да ти намалее малко кърмата, но ако не спираш да кърмиш, нямаш грижи, възстановява се количеството, спокойно. освен това не е задължително другия месец да ти дойде цикъла отново. аз имах "почивка" от повече от три месеца.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #738 -: Юли 05, 2012, 23:59:38 pm »
Моите и двете засукаха в първият половин час след раждането. Наистина е вярно това, че тогава им е най-силен този инстинкт и не е заизпускане. С Ивана след това беше голяма мъка пак да засуче, а Андреа беше решила да мързелува :-). Но веднага след раждането сучеха много яко и двете.

*
« Отговор #739 -: Юли 06, 2012, 00:39:11 am »
Момичета,сега разучавам помпата ми тя много сложна бе
И аз имам същата, наистина в началото беше много трудно, идваше ми да ревна 10 пъти :) После разбрах как става и сега я сглобявам и разголбявам с една ръка докато държа бебето :) Впрочем щом имаш и стерилизатор и помпа на авент, няма да е зле и да купиш такива шишета ( ако купуваш въобще), всичко си пасва като комплект и влиза едно в друго.
Аз имах таблетки за стерилизация за болницата, така и не съм ги ползвала. В болницата всичко ми стерилизираха сами, въпреки, че отказваха да ми стерилизират биберона, така и не разбрах защо :/

Благодаря за отговорите, ще видим какво е положението, бях забравила за този некомфорт.