0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #480 -: Май 20, 2012, 20:43:35 pm »
Аз също да споделя за спането с бебето... Няма как да го притиснеш, аз и досега спя без да мърдам, в каквато поза си легна, в тази се събуждам. Незнайно как ми се нагоди тялото...
Постилах на бебето пеленка върху нашия чаршаф, завивах го с негова завивка. В началото като бяха по-малки и не можеха да сучат добре в легнало положение, ползвах възглавницата за кърмене. Лягах в подковата, от едната страна плътно я подпирах до мен и върху нея слагах бебето. Така се получаваше хем опора да не се търкулне, хем го повдигах да стига до зърното.
Направо се родих. Преди това ставах през час сигурно да кърмя, сменям памперси, ту на едната, ту на другата.
  09.11.2007
*
« Отговор #481 -: Май 20, 2012, 22:26:43 pm »
Никога не съм сменяла памперс през нощта. Ползвам памперс сензитив и никога не е и протичал(ако е от значение). Когато беше малък го слагах да спи върху ръката ми(уж за наклон) и така се и кърмехме, в началото беше неудобно, после нагодихме ли се той ли порасна  :), сега вече нямам страхове за съвместното спане, но като е от външната страна слагам една възглавница в края на леглото, хем да знам, че има място. Преграда, която да сложа още не съм намерила, а няма как да е кошарата.
За намръщените кърмачки сигурно е вярно. Понякога си казвам "не е ли по-добре да си усмихната, спокойна, да може някой да погледа бебето?", но като се сетя за шишетата и водите, с които ще се разправям на всяко пътуване и това, че още не ми е приятно да се разделяме си казвам, че предпочитам да се кърмим. Не знам той дали ще свикне без мен, но аз без него...
*
« Отговор #482 -: Май 21, 2012, 14:02:37 pm »
м-и, аз намерих една преграда на фирмата babydan, сега нямам време дапостна линк, има го напред в темите. тя е за по-големи деца, които спят на легло да не падат, но на мен ми върши работа. трябва обаче да е по-голямо бебето - над 5-6 месеца. но е много удобно, защото изведнъж има място и за теб в леглото, че иначе от възглавници не остава  :D
« Отговор #483 -: Май 21, 2012, 14:24:13 pm »
Ако имате възможност може да поставите кошарата до спалнята като свалите едната решетка. Така спокойно можете да търкулнете бебето да спи там.  :lol:
  09.11.2007
*
« Отговор #484 -: Май 21, 2012, 15:45:52 pm »
За варианта на Жабче трябва да донеса от нашите леглото(сложихме сгъваемото, че в началото се движехме и да не сменя леглото пък той реши изобщо да не спи там), да го сглобим и да видим дали височината ще пасне, но пък проблем ли е ако не са на едно ниво?! Замислям се.
Тия решетки ги намерих в интернет (тук не съм виждала) по принцип ли са по 100лв?
*
« Отговор #485 -: Май 21, 2012, 19:22:00 pm »
ами аз май платих 25 паунда, не си спомням да са били повече не знам.
добре е да е на едно ниво, ще ти е по-удобно през нощта. обикновено съвпадат нивата на кошарите със стандартните легла.
« Отговор #486 -: Май 21, 2012, 19:31:33 pm »
Препоръчвам го този вариант с две ръце. Ние се ориентирахме към него след като и втората госпожица се пресели при нас на спалнята и ни отесня съвсем. Така изведнъж се оказа, че има място бол.  :lol: И мама се наспива.
На тази снимка нивата се различават, но сме новодомци и си нямаме още легло, само матрак.  :oops: Не намерих снимка от квартирата, там кошарата и спалнята бяха на едно ниво. Слагах само някакво одеалце или пеленка, за да уплътня дървения ръб по средата.
Ето тук се вижда донякъде, абстрахирайте се от децата :lol: :

Иначе дървен парапет за детско легло съм виждала в Икеа, за 19 лв: http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=14045
Така изглежда сложено: http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=33578
« Последна редакция: Май 21, 2012, 19:44:59 pm от Жабче »
  09.11.2007
*
« Отговор #487 -: Май 21, 2012, 21:21:41 pm »
Жабче аз обожавам деца, как да се абстрахирам  :D и ние сме новодомци ама мисля, че леглото ни е по-ниско. Май ще си направя упражнението с кошарата пък ако не стане ще прежаля пари за преграда. Благодаря ви.
*
« Отговор #488 -: Май 21, 2012, 21:40:35 pm »
жабче, как ще се абстрахираме от децата, те са толкова готини

м-и, мисля, обаче, че икейската не е удачна, защото има пролука точно на нивото на леглото. ето за тази говорех аз, тя е от плат и е цяла. ето я
http://www.babydan.com/default.aspx?id=1038&recordid1038=113
  09.11.2007
*

Misty

• 273
  • "Най-хубавото предстои!"
« Отговор #490 -: Май 25, 2012, 16:38:32 pm »
Здравейте пак, нашият проблем с неяденето се оказаха "афти".
Но като че ли нещо пак не е наред.Започна да се храни само по 5-10 мин общо от двете гърди, преди беше по 15 мин.общо 30 мин....Дали нещо запачна да яде по бързо...А и само от едната страна от другата не ще и да чуе, как ли не го лъгах, ей познава бе!Все едно отрова има там...
И е неспокоен, спи по 30 мин и скача, давам да суче, цокне два пъти и пак рев.. 8O
Направо отслабнах с 2 кила за два дена...
Случвал ли се ена някой нещо подобно?!
и още нещо дано не е спам...
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48133.0

*
« Отговор #491 -: Май 25, 2012, 18:18:32 pm »
Misty радвам се, че ядете вече  :D Бебчетата растат и може би се наяжда по-бързо. За даване на другата гърда пробва ли да си го държиш както за тази от която яде, но пред другата да наместиш главичката? Дали няма да стане? Може да е по-пълна и да му е трудно да захапе, пробвай да изцедиш малко преди да кърмиш или да предлагаш първо нея докато свикне, като е по-гладен може да не "подбира"  :D Ще го излъжеш някак още не знаят всички номера  :D
*
« Отговор #492 -: Май 25, 2012, 19:07:41 pm »
често си имат подобни предпочитания, ако не сработят нещата, предложени от м-и, остава само да се надяваме, че ще е период. само изцеждай от време на време да не стане беля.
« Отговор #493 -: Май 25, 2012, 22:20:07 pm »
Мисти, моята госпожица имаше такъв период около преди да влезе в третия месец, не щеше и не щеше от една гърда. Продължи около две седмици, но през това време не можах никак да я излъжа. Ставаше евентуално за минута-две, докато я разнасям насам натам из къщата, и после пак рев, но на другата пък веднага кротваше. Накрая се примирих, помпах "лошата", и така. Но според мен е важно от време на време да я предлагаш, че тия предпочитания бързичко им минават. Спомям си, че дълго време след като на Софи и беше все тая коя гърда и се даде, аз все седях на тръни дали ще я "познае" ... :)
А през нощта, докато е сънен има ли предпочитания? Защото Софи тогава успявах много по-спокойно да я кърмя и от "лошата" гърда.
*
« Отговор #494 -: Май 26, 2012, 10:37:41 am »
И аз да питам  :) От известно време моето диване се опитва да ме съблича, кърмим се, след 5мин пак и така, сменям гърдите в един момент няма нищо, но той пак се връща. Пробвам да дохранвам или да дам друга храна не иска. Качва си значи не е глад, но не мога да го държа само на гърдата, има такъв 3-часов период след обяд всеки ден и в някой дни сутрин. Това случвало ли се е при някой? Дали ще отмине, болят ме зърната, мисля си вече да се мажа  :(
И към мамите които са кърмили след годината. Намаля ли се броя на кърменията естествено, само да реши бебето или аз да наблягам на външно хранене, пък той да си суче колкото иска?
« Отговор #495 -: Май 26, 2012, 18:43:03 pm »
Здравейте момичета! Може ли да попитам опитните майки вече , каква помпа за кърмене да си купя?
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #496 -: Май 26, 2012, 19:57:02 pm »
Аз ако сега щях да си купувам щях да купя електронна. С механичната на Авент помпам по 40 мин всеки път.
*
« Отговор #497 -: Май 26, 2012, 20:38:38 pm »
м-и, при нас беше така като излизаха зъбите, тогава и състава на слюнката се променя и зърната понаболват, ако ти помага си се мажи.
по повод кърменията и храненията - вие знаете, ади сама решава колко и какво да яде, напоследък живеем доста хаотично, та и не сядаме 3 пъти на масата, но тя си продължава да е на поискване - има дни, когато прави доста големи паузи, ако нещо повече е хапнала, или пък се случват интересни неща. има други, когато си е основно на кърма. и двата варианта са съвсем ок.

ваня, за какво ти е помпа? аз не знам дали съм от опитните майки, ама такова нещо ползвах две седмици и се отказах, та помисли си за какво точно ще ти трябва - да цедиш само за облекчение, да събираш кърма в хладилника (прави го само ако си сигурна, че детето приема шише) или ...? ако има от някъде да вземеш за няколко дни да пробваш ще е най-добре. иначе, да електрическите са по-удобни, но доста по-скъпи, заслужава си да си вземеш втора ръка, според мен. и отново зависи за какво и колко ще я ползваш. на мен хич не ми липсва
*
« Отговор #498 -: Май 26, 2012, 23:57:48 pm »
Благодаря Елена. Тази вечер такова приспиване падна, по принцип за вечерното спане заспива след половин час прекаран на гърдата, но днес не. Заспива, събужда се, стоя един час там и все се сърди и буди ако го преместя, не можа да заспи иска да суче, ми отказах и на втория час дадох малко добавка, не че я яде, но поне не яде мен  :D да почина и да се намажа. Ще видим утре как ще е, по досегашния график зъб се чака след 10-тина дни, та ще откача за толкова ако продължи това.
Ваня ако ще я купуваш за всеки случай преди раждането си вземи обикновена. Аз купих една на Бертони за 20-25лв, много рядко ми се е налагало да цедя, а при мен и цеденето си е мъка. Ако бебе се е родило и не не може или не иска да суче си купи електрическа, с ръчната няма да смогваш.
« Отговор #499 -: Май 27, 2012, 12:55:18 pm »
Помпа втора ръка знам, че не се взема. Може да се пренесе стафилококова инфекция, въпреки стерилизацията. Не струват хиляди левове, не си заслужава риска.