мишле, ти сигурна ли си, че ако цедиш в продължение на две седмици пак ще изцеждаш по 30 мл? кърмата се регулира след 6тата седмица основно от търсенето, така че сега и да са й високи нивата на пролактина след 6 тата седмица ще спрат да са й високи. вярно е, че се увеличава по-трудно добива, но се увеличава, пък е да не говорим, че кърмата вече е пригодена към нуждите на по-голямото дете. не искам да споря с теб, аз имах същия опит, но ако реши въобще да не цеди ще се окаже, че не е спала нощи поред, за да прави нещо, от което няма смисъл, питай ме колко кърма имам за хвърляне във фризера. според мен с постоянство (казват около две седмици са нужни на тялото да отреагира) можеш да започнеш да замразяваш и на по-късна възраст, ако има нужда.
аз пък попадам на хора, които ми казват "браво", че се кърмим, като че е някакво геройство това, нещо което също показва колко не-естествено им изглежда на хората кърменето. говорят ми също за "зависимост от гърдата" и други такива, но аз си ги пускам през ушите или започвам да обяснявам и в общи линии те съжаляват, че са ми казали каквото и да е.
краси, и навремето е имало хора, които са помагали ама не са се казвали консултанти, а майки, сестри, свекърви, съседки, приятелки. аз не бях виждала жена да кърми докато приятелката ми не роди и после пак след 15 години. съвсем по-различно е да си с някой, който има бебе горе-долу на възрастта на твоето и можете да говорите, добре, че има интернет, а иначе тези нагласи са резултат на много добра реклама от страна на производителите на ам - кърменето е за бедните хора в африка, или в бг контекста е "циганска работа". това е отношението към бебетата, че след като се родят трябва да изискват възможно най-малко грижи от страна на майката и въобще семейството - да ядат под часовник, да спят възможно най-дълго и в отделна стая от ден 1ви, да не плачат и да си смучат тихичко биберона. слава богу, бебетата не са съгласни с този модел.
да ви разсмея - имаше един филм за кърменето и нагласите - малко градче всички казват, ако ще се кърмят да се кърмят в къщи, не е прилично и тн, жените организират масово кърмене, един мъж сочи сина си в количка и казва "хранен е само с бутилка и е здрав като вол", едната от майките казва "еми да като го храниш с краве мляко, моето е кърмено и е интелигентно като човек"
и още нещо - ходих на доктор, в чакалнята жена с бебе и очевидно нейна дъщеря тийнейджърка. заговорихме се за бебетата, нейното на 20 дни, докога ще кърмиш, и тн, аз й казвам погледни в интернет babyledweaning страхотно е, тя и мъжа й кимат, молят ме да повторя, моят мъж я пита колко деца има, тя казва 6 (шест)
, но иначе аз раздавам инфо, и за препоръките на сзо й казах, за кърменето до две години (тя смятала до една да кърми) и така.
а иначе аз съм на амоксицилин, някой да го е пил, има ли нещо, от което трябва да се притеснявам
благодаря за линковете