По принцип целия ти обширен коментар подкрепен с линкове от блога на Хедра и БГ МАММА ме провокира да ти пиша. Просто има ситуации извън нормите, които не намират обяснение. Понякога всичко е спазено и пак нещо не се получава. То не е само с кърменето така де. Разбира сее, че всеки има право на коментар. Когато аз имам проблем и търся отговор не питам къде е "кърмаческата библиотека", защото е логично да съм минала от там. Едно просто търсене в гугъл и вс. тия статии цъфват на първа страница.
Явно, винаги ще има някой който да се заяжда, сега ще ти отделя време да ти отговоря, въпреки, че ще е безмислено.
Почвам от началото, въпрос: "Бихте ли споделили опита си как кърменето е по-успешно" отговор "Аз до годинка кърмех само от едната гърда, след това тя сама си искаше и другата, но скоро прочетох тази статия:
http://xedra.wordpress.com/2010/09/26/use-or-lose/ , прочети я, може да ти е полезна, но имайте предвид, че първо трябва да довършите едната гърда и чак след това да предлагате другата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=177530.0"- споделила съм опит и съм споделила две статии, в които пише защо да се предлагат и двете гърди и защо трябва да се изпразни хубаво първо едната, тук не трябва да се спазва нещо нито има проблем.
Въпрос: "А възможно ли е да суче ефективно в момент, когато не се чува преглъщане?"
отговор: "Да, възможно е, прочети в горната статия(втората) е обяснено, че млякото слиза на порции, не може бебето непрекъснато да преглъща, а и бебетата понякога имат нужда да сучат не само защото са гладни, а защото може нещо да ги боли или просто да имат нужда от теб, но и тогава не трябва да е много продължително защото може да се получат разранявания на зърното"- не вярваш, че млякото слиза на порции или си мислиш, че стои в гърдата бебето го изсуква и чак когато спреш да кърмиш то пак се събира, научно доказано е, но много майки не го знаят.
На следващия коментар съм отговорила с лично преживяване, не вярвам някой да го намери в Гугъл, а може да е интересно на някой.
На въпроса на Миси съм дала линк към техника която лично аз смятам ,че може да и помогне, тя няма от къде да знае за нея за да търси в гугъл или в кърмаческата библиотека.
И хайде да престанете, има майки на които съм от помощ и съветите са им помогнали, независимо дали съм дала линк или лично мнение, и само заради тях отделям от времето си, моля поне това уважавайте.