Момичета вие ме запалихте и аз да пробвам да сквася мляко. Първият и вторият опит бяха трагични.
Аз обаче квасих 0,1%, защото холестерола ми е висок
и трябва да се ограничавам в мазнините.
След това квасих 3,2% -но мляко с това на Баба по БДС ама и то не стана - някакво течно стана като айрян.
Сега квасих 1% с кисело Табу 3,6% на Бор Чвор единствено само то ми се скваси и стана плътно сквасено а не рядко като за таратор.
Пресните млека, които използвах бяха на Май Дей 0,1% и на Мегле от 3,2% и от 1%.
Вашият метод с микровълновата при мен не работи. Пробвах и с едно одеало, но не родопско и така не стана и накрая открих как - на парното за 3-4 часа стана идеално, хем от 1% прясно.
Киселите млека, които ползвах бяха Домашно 2% (някакво родопско) - абсолютно нищо не става с него,На Баба по БДС - стана като за айрян, Табу 2% по БДС - горе долу бива , но не беше стегнато и Табу 3,6% поБДС на Бор Чвор - за сега само с него ми се получи стегнато що годе, ааа и едно на Пършевица 0,5% - стана като за айрян.