0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Цитат на: Nina в Януари 14, 2012, 12:32:04 pmjam-e, прясното мляко беше домашно, магазинско? аз използвах магазинско прясно мляко - марка Oly и закваска с магазинско мляко Елби.
jam-e, прясното мляко беше домашно, магазинско?
Ей, верно сте опасни:)И аз сега си чакам да ми изстине мялкото и да заквася:)Ще пробвам в микровълновата (понеже нея не могат да я стигнат и отворят децата) пък да видим какво ще стане:))Еlle22, колко най-малко трябва да стои млякото в микровълновата? За да зная колко да не я ползвам:)
Цитат на: Lisko в Януари 14, 2012, 16:07:27 pmЕй, верно сте опасни:)И аз сега си чакам да ми изстине мялкото и да заквася:)Ще пробвам в микровълновата (понеже нея не могат да я стигнат и отворят децата) пък да видим какво ще стане:))Еlle22, колко най-малко трябва да стои млякото в микровълновата? За да зная колко да не я ползвам:)По принцип най - рано ни е ставало за 6 часа /обаче през лятото /, най- късно - за 12. Най - ми е удобно да го подквася преди лягане.
еййй много сте заразни, и аз ще квася утре
микровълновата не се включва изобщо, служи само за термоизолиращ контейнер.което ме подсеща, как Жак Пепен използваше за втасване на тестото една картонена кутия, в която го слагаше да стои - просто затворен малък обем, който запазва топлината.