0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
С любопитство очаквам някой да сподели. Аз го квася в микровълновата.
Сварявам млякото....
Аз също квася и с кисело мляко /от моето си/ още няколко пъти, докато бактерията е активна.
ясно... аз си помислих, че пускате микровълновата да грее и затова така скептично подходих. а вие я използвате само за контейнер в тая връзка, четох нейде, че ползвали за същата цел термос.
Аз имам машинка за сирене от ларедутските, ползвам я и за квасене на мляко. Има голяма купа и контейнерчета. Млякото-домашно, не го варя. Слагам си закваската и разбърквам. Наливам в купата и включвам. Става перфектно.
Цитат на: ЕVIQ в Януари 13, 2012, 16:36:16 pmАз имам машинка за сирене от ларедутските, ползвам я и за квасене на мляко. Има голяма купа и контейнерчета. Млякото-домашно, не го варя. Слагам си закваската и разбърквам. Наливам в купата и включвам. Става перфектно.а дали машинките за мляко правят и сирене? четох нейде из форумите, че с такива уреди правели маскарпоне, прясно сирене и др.