0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Уред за кисело мляко
« Отговор #140 -: Февруари 08, 2012, 10:08:16 am »
И на моята свекърва опитите с микровълновата и леко загрятата фурна се овенчаха с неуспех. При това с домашно прясно мляко и хубава закваска. Единствено старият изпитан метод с одеалото е проработил. Ама така е като снахата се меси и дава акъл  :lol:

което идва да покаже, че успехът и неуспехът не зависят от фактори като произход на млякото и качество на закваската, а от случайности.

откакто писах за първия си опит тук, съм правила 5-6 опита с различни купешки млека и по различни технологии. понякога става, понякога не става. като че ли най-сигурно става в леко загрятата фурна.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #141 -: Февруари 08, 2012, 10:32:08 am »
Днес ще пробвам с купешкото прясно мляко на Маркели 3% /кутия/ и закваска на баба по БДС кисело, в микровелето. По-късно ще споделя как е  :wink:

« Отговор #142 -: Февруари 08, 2012, 10:46:07 am »
Аз както писах на предната страница слагам да се кваси върху парното за около 4 часа и е готово! Пробвайте пък така! :wink:
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #143 -: Февруари 08, 2012, 11:56:41 am »
Аз както писах на предната страница слагам да се кваси върху парното за около 4 часа и е готово! Пробвайте пък така! :wink:

а увиваш ли в нещо или направо върху парното? аз съм пробвала така преди години, ама не се получи...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #144 -: Февруари 08, 2012, 13:13:04 pm »
И върху сушилнята също става сигурно.
Аз все още не съм се пробвала.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #145 -: Февруари 08, 2012, 14:26:25 pm »
Ми нямаме парно Картиче, тъй че вариантите са ни два: родопчето или микровелето  :P

« Отговор #146 -: Февруари 08, 2012, 18:00:28 pm »
а увиваш ли в нещо или направо върху парното? аз съм пробвала така преди години, ама не се получи...
jam  с нищо не го увивам. Сипвам го с кофичките от кисело мляко и му слагам пак същите капачета, за да не се праши. Отначало слагах парното на 3, но става по-бавно 2 дни вече пробвам с парното на 5  и става за около 3-4 часа. После го слагам в хладилника.
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #147 -: Февруари 08, 2012, 19:52:20 pm »
Тъй, тъй да се отчета аз :wink: стана някакво мляко, ноо с доста вода е  :? На вкус незнам, сутринта ще споделя, засега го прибрах в хладилника  :P

« Отговор #148 -: Февруари 08, 2012, 19:59:04 pm »
 :oops: Аз, да споделя хитър опит. Ако си оставите отворено бурканче мляко в хладилник с No-frost система на другата вечер ще имате цедено мляко.

Разбрах го случайно, нооо на някой може да му е от полза. Аз вече не купувам цедено мляко и не се чудя в какви съдове да го цедя
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
« Отговор #149 -: Февруари 08, 2012, 20:28:08 pm »
Кафенце ама така млякото не поема ли миризмите от другите неща в хладилника.Аз като го оставя с открехната капачка после мирише наа съответната маджа в хладилника.
« Отговор #150 -: Февруари 08, 2012, 21:14:50 pm »
  :D Къртиче, ми той моя хладилник е много секси - дибидюс гол си е. Шегата настрани, в нашия хладилник всичко е затворено точно поради причината, че се изсушава каквото и да сложиш. Так че няма опасност от смесване на миризми. Поне при мен е така.
 :wink: Ти тези диетични млека от 0,0001% дето ги ядеш и да ги умиришеш не е проблем... и без това не стават за ядене  :wink:
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
« Отговор #151 -: Февруари 08, 2012, 23:36:10 pm »
Аз си купих уред, че не мога да се разправям с одеала, а микровълнова нямам и не ми липсва. Но закваската ми беше много кофти, та стана водица. Като го изям с мюслите сутрин, ще пробвам с някакво по-читаво кисело мляко за закваска. Ако и тогава не стане, ще си поръчам закваска на прах. Иначе уредчето много го хвалят в амазон. Състои се от един по-малък контейнер, в който е млякото, и от един по-голям, където се сипва вряща вода и се поставя малкия контейнер.

http://www.amazon.de/My-Yo-Stromloser-Joghurtbereiter_Limettengr%C3%BCn/dp/B005CHX32S/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1328736504&sr=8-9

Ще докладвам пак, когато изкарам някое по-качествено мляко.

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #152 -: Февруари 09, 2012, 09:14:36 am »
Аз си купих уред, че не мога да се разправям с одеала, а микровълнова нямам и не ми липсва. Но закваската ми беше много кофти, та стана водица. Като го изям с мюслите сутрин, ще пробвам с някакво по-читаво кисело мляко за закваска. Ако и тогава не стане, ще си поръчам закваска на прах. Иначе уредчето много го хвалят в амазон. Състои се от един по-малък контейнер, в който е млякото, и от един по-голям, където се сипва вряща вода и се поставя малкия контейнер.

http://www.amazon.de/My-Yo-Stromloser-Joghurtbereiter_Limettengr%C3%BCn/dp/B005CHX32S/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1328736504&sr=8-9

Ще докладвам пак, когато изкарам някое по-качествено мляко.

Блу скай честита придобивка ;) И аз се оглеждам за уредче, но малко на по-тънка цена ми се иска да  е  :?
Иначе, да те попитам т.к не разбрах от линка :oops: 8O но вътре слагат ли се някакви бурканчета/съдчета/ или направо в уреда се приготвя млякото? И после пак така този целият уред в хладилника ли се прибира?

« Отговор #153 -: Февруари 09, 2012, 11:03:47 am »
Красавице гледах уред за кисело мляко на Силвър Крест (китайски) преди в Лидл, но сега няма.Беше за около 50лв.
Има и на Тефал в Метро ама там е 150лв.И двата уреда бяха с бурканчета. Може да има и други модели.
Кофе Лунго  май си беше поръчала някакъв, който става и за сирене с контейнерчета - виж на предните страници в темата имаше линк.
Този на Блу скай наподобява номера с хладилната чанта - сипваш потла вода вътре в хладилната чанта и слагаш съда с млякото да се кваси. После изваждаш съдинката и я прибираш в хладилника.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #154 -: Февруари 09, 2012, 11:10:52 am »
на първа страница на тази тема съм дала линк към 3-те модела уреди за кисело мляко, които се продават в Технополис. Два от тях са с двуцифрена цена.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #155 -: Февруари 09, 2012, 11:24:19 am »
Две години в Естония квасех всяка седмица мляко. Неуспехи съм имала само когато закваската ставаше на повече от 3 месеца.
Сварявах млякото, охлаждах до 42-43 градуса, слагах закваската в стъклени буркани, разбивах добре и постепенно добавях топлото мляко. Пак разбърквам, заварям с капачки, подреждам бурканите в найлонов плик и завивам с одеяло. Всъщност ползвах стара плажна кърпа. Имах един шкаф, зад който минаваха тръби на парното. Слагах там за 3-4 часа. Когато нямаше парно, слагах бурканите във фурната, като включвах само осветлението на фурната. Найлоновата торба създава парников ефект и поддържа температурата по-дълго време. Допълнителен вариант, който леля ми използва за всеки случай, е да се сложи буркан с вряла вода по средата между заквасените буркани.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #156 -: Февруари 09, 2012, 11:43:12 am »
Сварявах млякото, охлаждах до 42-43 градуса

как го измерваш?

мисля си, че от температурата може да идват част от проблемите.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #157 -: Февруари 09, 2012, 12:15:00 pm »
Имам термометър за вино, него използвам. Бабиният метод е да задържиш кутрето си за 10 секунди. Трябва да ти пари, но да издържаш температурата без проблем.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #158 -: Февруари 09, 2012, 12:30:53 pm »
бабиният метод го знам, но всеки има различен праг на търпимост и може би оттам идва разминаването.
колко търсих аз термометър, сега се сещам, че ни бяха подарили термометър за вино - колко съм проста! :) още довечера ще има нов тур на играта "Закваси си мляко!"  :lol:

*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #159 -: Февруари 09, 2012, 12:35:39 pm »
Къртиче благодаря ти! Всички линкове съм видяла, но не ме устройват за жалост цените :(
Защото искам хем хубав, хем  и качествен уред (не ща от Лидъл/или made in China :?)
Ултра мерси за споделениете идеи, ще пробвам с този съд с вряла вода по средата, интересно ми е, какво ще се получи :wink:
Да споделя за млякото: на вкус е добре, но е рядко :? Явно тези прясни млека на Маркели, дори и 3% от кутия съдържат сухо мляко 8O :? Най-добре ми се получава с домашно мляко и с това на Родопея :D