0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Разбира се. Информация по въпроса вече има предостатъчно, който иска - може да се информира. Ако някой близък на двойка страдаща от стерилитет наистина иска да помогне и да окаже истинска подкрепа, а не само от куртоазия, то той ще седне, ще се ограмоти по въпроса и ще се информира как да разговаря на тази тема, без да прекрачва границите. Знам, че повечето хора не използват тези клишета като успокоението с лоши подбуди, но знам и че пътят към ада е постлан с добри намерения. Затова, ако искаш да помогнеш истински на някого, ще се поинтересуваш сериозно как да го направиш. Дрънкането на глупости и общи приказки, с цел успокоение - не вършат работа. Това е моето мнение. Ако не знаеш какво да кажеш, как да подходиш и най-вече ако НЕ ти е искан съвет, просто изрази своята морална подкрепа и това е напълно достатъчно.
Аз лично не се дразня, ако някой, който току-що научава за проблема ми ми каже да се успокоя. Дразня се, ако многократно съм обяснила къде точно е проблема и че е въпрос на лечение, както и че ме ДРАЗНЯТ непрекъснатите съвети да се успокоя, но въпреки това, въпросните хора продължават да ми повтарят като мантра, ама успокой се и ще стане, всичко ти е в главата, не го мисли и от сорта. Е добре де, питам аз, що за човек би продължавал да ти повтаря неща, който си му казал вече, че те дразнят и натоварват?  Ми толкова ли е трудно да кажеш едно - "до теб съм ако имаш нужда, стискам ти палци, успех" и от сорта? Много повече помагаш така, отколкото повтаряйки едни и същи клишета.
Олях се пак в писане, но тази тема продължава да ме вълнува и винаги се дразня :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
сдружение "Зачатие" не получи никакъв отговор на протестното си писмо, което изпрати до редакцията на "Стандарт" по повод обидните епитети, използвани в тяхна статия по адрес на хората с репродуктивни проблеми.

нещо повече - те продължават нагло и безочливо да толерират този недопустим и обиден език в писанията си! ето ви бисер от днешния брой:

"Ялова бамбина зачена" - естествено, отново с помощта на чудодейни сили и амулети.
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-02-07&article=398790

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Не може да е истина!

Когато не отговориха, си помислих, че макар и безмълвно ще разберат и ще престанат.

Не може да няма никакъв контрол върху медиите и те безнаказано да тиражират своите безумия. Кой контролира печата? Все трябва да има някаква службица ...

Този път статията е написана от Матей БОНЕВ, завършил българска филология, кореспондент на в. Стандарт от Стара Загора, http://bg-bg.facebook.com/mateybonev?sk=info - можете да се запознаете с този симпатичен господин.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Ей сега ще получи ЛС от една ялова разградчанка!!!!
*

jam

• *
  • 14924
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
И от "ялова" заралийка получи ЛС. Аман от простотии и безумия  :x.

*
И аз му писах не издържах.

*
простотията край няма, какво друго да кажа :x
*
Това вече минава всякаква граница!
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Е, не! Тия прекрачиха всякакви граници вече. Аз пак да питам, някакъв начин да бъдат подведени под отговорност за публична обида на група хора със здравословни проблеми? Юристите, моля споделете дали има някакви варианти?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Това си е направо за рубриката "Жълтата гостенка " в Шоуто на Слави (много ми харесва когато мятат вестниците по земята и казват ,че може да се ползват само в тоалетната ).Вече няма качествена преса  :balk_150:

Ако посоката, в която си се запътил ти носи радост, не питай какъв ще е пътят, просто върви!
Не може да е истина!

Когато не отговориха, си помислих, че макар и безмълвно ще разберат и ще престанат.

Същото си помислих и аз, но не... те продължават.  :x  8O

Този "господин" виждам има деца, а те дали имат?! 

Индивида получи ЛС и от "ялова" хасковлийка.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Публикувах бележката на стената на отговорния редактор на Стандарт г-н Йордан Палазов http://www.facebook.com/jordan.palazov. Както и очаквах, човекът я изтри, сякаш като изтриеш дадено мнение, то ще престане да съществува.

Днес пак ще пробвам.  :)

П.П. Получих бележка от г-н Палазов:

"Аз съм отговорен редактор в агенция Стандарт Нюз, нямам общо с вестника. Въпросната статия е публикувана във вестника, моля обърнете се към съответния ресор!

С уважение! Й. Палазов"

« Последна редакция: Февруари 08, 2012, 10:34:20 am от Мели »

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Може би тук е мястото, където трябва да се подаде жалба от дадената медия.

Национален съвет за журналистическа етика

Прочетох само по диагонал, но това е част от правилата на Етичния кодекс, които и в-к Стандарт са подписали:
Цитат
5.  ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС

5.1 Нарушаването на условията на този Кодекс може да бъде оправдано, само ако се докаже недвусмислено, че е било в обществен интерес.

5.2 По смисъла на този Кодекс информацията “в обществен интерес” не бива да се обърква с информацията, която е “интересна на обществото”

5.3 Една публикация е “в обществен интерес”, само когато:

Е в защита на здравето, безопасността и сигурността;

• Съдейства за предотвратяване и разкриване на тежки престъпления и злоупотреба с власт;

Предпазва обществото от опасността да бъде сериозно заблуждавано.

Цитат
Кой има право да подаде жалба?

-     Право на жалба имат физически и юридически лица, лично засегнати от публикувания/ излъчения материал (чл.7, ал.2 от Правилника)
Не можах да намеря правилника, та да видя въпросния член и алинея.
Погледнете и вие дали може да сигнализираме и тук.

П.П. Намерих - http://www.mediaethics-bg.org/index.php?do=45&lang=bg
Цитат
Чл. 7. (1) Комисията по етика в печата и Комисията по етика в електронните медии приемат за разглеждане жалби срещу публикации във вестници, списания, информационни агенции, Интернет сайтове или други периодични издания, съответно срещу предавания, излъчени в радио- или телевизионни програми, когато жалбата има за предмет установяване на нарушение на Етичния кодекс на българските медии.
(2) Право на жалба имат физически и юридически лица, лично засегнати от публикувания/ излъчения материал.
(3) Не се разглеждат:
1. жалби във връзка с публикации/ предавания,  публикувани/ излъчени преди повече от два месеца от  датата на подаване на жалбата.
2. анонимни жалби
 3. жалби срещу медии, които не са подписали Етичния кодекс
 4. жалби по случаи, при които е налице висящо съдебно производство.
« Последна редакция: Февруари 08, 2012, 11:16:18 am от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Поне може да се опита.

Трябва да спазим срока:

В какъв срок от публикуването, съответно излъчването на журналистическия материалq може да се подаде жалба?

-     В срок не по-късно от два месеца след датата на публикацията, съответно предаването.

Димитър Кудоглу
*
Re: "Ялови столичанки" зачеват с "небесно ин
« Отговор #115 -: Февруари 08, 2012, 11:52:44 am »
Не знама къде може да се жалваме, но щом Слави Трифонов е стигнал до съда, явно това е начина.

До колкото попрочетох, ГЕРБ работят по закон за печатните медии, до този факт, явно ще ни се налага да продължаваме да търпим простотията на някои от работещите в медиите.
« Последна редакция: Февруари 08, 2012, 12:05:41 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

jam

• *
  • 14924
ще напишем жалба. макар че това е доброволна организация на самите медии и няма никаква регулаторна власт.

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Да, нека подадем жалба.

Но и да напишем едно писмо до Господари на ефира.  Преди няколко седмици отразиха доста подробно случая със спортния вестник в който имаше заглавие на 1-ва страница "Италианец, швед и две чернилки"
http://www.glasove.com/v-7-dni-sport-nareche-chernilki-dvama-tsvetnokozhi-futbolisti-na-tsska-18730

Омбудсмана е сезирал прокуратурата
http://www.dnevnik.bg/sport/2012/01/23/1750992_ombudsmanut_sezira_prokuraturata_za_zaglavieto_s/

И златен скункс за вестника
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2726130

Може да имаме късмет и да ни обърнат внимание. Нека опитаме.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Прегледах решенията на НСЖЕ, наистина са само препоръчителни, но и това е нещо.

"Ялови столичанки" е също форма на дискриминация, както е и "две чернилки".
« Последна редакция: Февруари 08, 2012, 12:14:58 pm от Мели »

Димитър Кудоглу
*
"Две чернилки" сериозно ли са написали нещо подобно.Тези ме разбиват.Значи не трябва да се впечатляваме на яловите столичанки и бамбини и т.н.Да се гътнеш и това били журналисти.