0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
не, това не е взето от жълт вестник. това са цитати от днешния брой на "Стандарт", където е отделено много място на чудодейните методи за борба с безплодието. не един, а няколко са статиите, посветени на чудесата на религията и мистиката, които лекуват стерилитет и други болести.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-01-10&article=395220 - "Коланче от Атон вместо инвитро"

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-01-10&article=395221 - "Деца от вълшебни плодове"

гордейте се българи, че на съвременните си айфони чрез безжична Интернет връзка можете да прочетете такива интересни материали в българската преса! пък и трябва да се понапълнят нечии джобове, че нещо залиня напоследък имиджа им...

и всичко това придружено с красиви български епитети като "ялови".

имам една идея - хайде всеки, който е "харесал" тези материали в днешния брой на "Стандарт", да им драсне по едно писъмце и да им обясни какво точно "харесва" в тях.
какво мислите?

ето на кого можете да пишете:

редактори на секция "Общество": society@standartnews.com

аз мисля, че трябва да започнем да се борим за недопускане на определени изрази и епитети в публичното пространство и определянето им като политически некоректни. след като не може да се казва "циганин", откъде накъде ще се казва "ялова"???

няма да престанат, ако никой не им набива канчетата за това.

« Последна редакция: Януари 10, 2012, 14:44:34 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

:x нямам думи за коментар
 :x много ги долюбвам тези епитети "ялови"
едно писъмце ще имат от мен!
« Последна редакция: Януари 10, 2012, 15:23:45 pm от mecinka »

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Нямам думи просто  :(
Все повече се радвам, че напуснах тая държава. Простотията няма край.
Ще драсна и аз едно писъмце.
*
С толкова негативизъм е натоварена тази дума, че всеки път като я чуя, адресирана към нас, хората с репродуктивни проблеми, сякаш някой ми удря шамар.

Този епитет по-скоро приляга на днешната журналистика. Да, да, знам - има изключения, но все пак болшинството прикрива професионалната си немощ с употребата на обиди, "скандални", "ужасяващи" и недостоверни, но пък добре украсени "факти". Хората се дивят и цъкат, гледат с интерес, защото на лошото по-лесно се вярва, уви.

Сега нямам време да пиша, но този път няма да си дам другата буза да ме шамарят с тая дума и ще участвам в написването на любезно писъмце до редактора на този вестник.
*
Боже опази, нямам думи, просото:
"До реликвата атонските монаси слагат въженца (лентички), които попиват от божествената благодат на богородичния пояс. После ги увиват в пликчета и ги раздават на богомолците, които имат нужда"

"...бездетието не е наказание, а тест свише за търпение, целомъдрие, изискващ воля и вяра.............След венчилото двама души тръгват по пътя на духовното усъвършенстване. Но много често имат деца без самите те да са узрели да изградят от рожбите си човеци. Така поради незрялото ни и деморализирано общество децата, които днес се раждат, често са изоставяни или поставяни в нездрава семейна атмосфера. Всичко това в крайна сметка изражда мирогледа им и всички страдат. Дали пък не е знамение самото затваряне на майчината утроба от Бога"

просто нямам думи...
какво излиза сега, че се мъчим с години, защото не сме готови да отгледаме човеци или може би, изобщо не сме способни...
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
... теста ни за търпимост е доста голям и това трябва да спре...
Ще подкрепя писмо на Сдружението , както и ще напиша лично!
Омръзна ми да ни бъдат поставяни етикети и да плащаме за грешките
и недомислиците на хора с псевдо морал и ценности!
Не искам да бъдем зорлем противопоставяни и поставяни в рамки отишли си преди 1000 години!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Не знам кой е този "корифей" на словото,но определено си заслужава едно гневно писмо.
Присъединявам се към написаното от JAM , на мен лично ми звучи много грозно думата "ялова". Сещам се и за друга грозна ,  за жалост често използвана дума,когато става дума за осиновено дете- "хранениче". Направо побеснявам когато някой говори с подобни епитети,без дори да се замисля какво причинява на околните.
*
Тези думи, заедно с обидата, вложена в тях, трябва да останат в миналото - когато клеймото на безплодието е било предназначено само за жената, когато това се е смятало за срамно, когато тези жени са сочени с пръст и са били обект на злоба и подигравки.

В съвременното общество няма място за такива отдавна остарели схващания и манталитет.
Тъкмо направим няколко крачки напред в това отношение и айдеее, някой пак дърпа каруцата назад.
Косата ми настръхна като прочетох темата....позор за този който го е писал.Тези хора нямат никаква представа през какво минаваме за да станем майки.Дълбоко съм възмутена
Николай е на 2г.4м.5д.
Точно, когато си мисля, че по-отвратително не може да се изразят в бг пресата и те ме опровергават :x Идиотизмът им няма край :x
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
Браво, браво, тези простотии Български, просто край нямат! Всеки ден, нещо ново двайсет :? Имат едно писмо и от мен!!!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

аман от фанатици и алчни богословци :x не мога вече да ги гледам как си рекламират реликвите по телевизия само и само да събират пари от хората. :?
едно казват и друго правят :lol:...само те искат да са съвременни, иначе хората без деца да не ходят на доктор, а при тях :lol:  а, бе тия луди ли са или се правят :lol:
лошото е, че винаги се намират привърженици на всякакви луди :x
Идеята на тези попове и остналите които плуят по хота с репродуктивни проблеми е плитка колкото и мозакът им...просто са против финансирането от държавата за 3те процедури инвитро. :?
Обаче като се роди бебето хич не им пука да взимат парите и от яловите родителки после за църковните процедури, които си имат цена точно като медицинските услуги в областта на инвитрото :lol:зависи кои какво прави :lol:само, че доктора ми дава касова бележка, а от попа никога не съм виждала такова :lol:...
а иначе всякакви нещастници, които плюят по такива като мен и още 270000 двойки с репродуктивни проблеми ,които се борят години да раждат поне едно детенце,бъдещ ДАНЪКОПЛАТЕЦ  на държавата, а обикновено борбата струва много повее от 15000 лв :?според зависи колко ти е дълга борбата и при какви попове си попаднал :lol:...на тези ще им кажа само, че тези всички хора и бъдещите им деца дават много повече на държавата отколкото взимат, но ти трябва мозък за да го разбереш :?

« Последна редакция: Януари 10, 2012, 17:55:21 pm от Ваня:) »
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: "Ялови столичанки" зачеват с "небесно ин
« Отговор #13 -: Януари 10, 2012, 20:36:40 pm »

Така поради незрялото ни и деморализирано общество децата, които днес се раждат, често са изоставяни или поставяни в нездрава семейна атмосфера. Всичко това в крайна сметка изражда мирогледа им и всички страдат.

Честно казано не съм разбрала за българска двойка, която да е изоставила детето си, освен ако няма някакъв сериозен проблем между родителите или пък с детето, за разлика от едни други семейства и жени, които започват да се люпят като бълхи от невръстна детска 12-годишна възраст и не само, че ги раждат децата с камари, ами се възползват от тях като просят помощи от държавата, или ги пращат да просят, или пък изоставят по домове и то без възможност да бъдат осиновени, ако църквата се има за толкова велика, защо не вземат мерки в просвещаването на точно тая част от обществото?
А за журналистите написали статията нямам думи - пресата ни както и много други институции и медии се доказаха като тотално некомпетентни и неграмотни :( за съжаление.

P.S: Дай сега дружно 270000 бездетни семейства да се юрнат на пост и молитва и да очакват светото зачатие.
« Последна редакция: Януари 10, 2012, 20:45:42 pm от julia_m »
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
 osi_12 osi_12 osi_12 osi_12
Оле майко!!!! Нямам думи вече, простоооо......
Как не се сетих защо стигнах до туй пусто ин витро, ми така е, ако се бях венчала в църква, щяха да ми поникнат тръбите наново и да стане божественото ин витро, даже и от коланчето на Богородица си имах /една леля на мъжа ми ми го донесе :D/. Пък аз се чудех защо не действа това коланче, птюююю...пък и ни съм постила, ни нищо. Трябвало въздържание, мдааа, само с въздържание ще да се зачева...
Интересен е и друг факт - затворена била утробата, ахаааа, ясно. Значи мъжкият фактор всъщност не е фактор, тя утробата виновна, при тубарния - същата работа, с хормоните - също....
Оххх, то да се смееш ли, да плачеш ли, не знам вече. Определено ще получат писъмце господата, "титани" на мисълта и словото...Ще подкрепя и всяко писмо за Зачатие. Време е това да спре! Време е!

Мхм, не можем ли да ги съдим за публична обида или нещо такова? Направо побеснявам вече!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Просто нямам думи! Ама ще намеря за едно "любезно" писъмце....

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Ама пък вижте само какви попски номера. Ако да речем хипотетичната двойка е венчана и пости и т.н. глупотевини и все пак на жената не ѝ поникнат наново тръби, или на мъжа ѝ не му се пооправят плувците, то пак те са си виновни. Просто не е била искрена вярата им и смирението им. Значи помогнали на двойки със 1-2 годишен стерилитет, за които дори не се знае дали са отишли на лекар. А, да и на двойка вече направила инвитрото помогнали, теста видите ли стана положителен. Чак не мога да повярвам колко глупости на квадратен см може да напише някой, само и само да си прибере съответното хонорарче. Понеже не вярвам тия глупотевини да са ей тъй написани. БПЦ се дъни всеки час напоследък и има нужда от положителен ПР. Не че им се получава, ам то пък какво ли им се получава, освен анатемосването.
*
Просто нямам думи наистина. Възмутена съм е меко казано и макар, че не съм заченала детето си ин витро, аз съм от хората преборила репродуктивен проблем и ми е ужасно болно и обидно всички квалификации, които се опитват да ни внушат.
Ами спрете се бе бездушни хора, вижте вашата камбанария на какво дередже е и тогава сочете с пръст. Епитети от сорта на "ялова" е повече от просташко, което не прави чест на никой, най малкото на журналистите, както и тези които би трябвало да са в служба на бога.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Мен ме е страх, че живот и здраве след някоя и друга година дъщеря ми като тръгне на детска градина,  или в градинката, да не се намерят деца на които родителите са слушали колко е лошо и грешно ин витрото и децата родени от него, и са коментирали това, да не тръгнат да я сочат с пръст и да я обиждат, защото знаете децата колко са лоши, а последици винаги има в по късен етап, независимо от мойто възпитание. Никога и пред никого не съм крила как точно е зачената дъщеря ми, и честно да ви кажа на такива безумия попадах, че просто нямам думи. Много е жалко, че вместо да ставаме по добри и толерантни, ние българите се овълчваме още повече. Подкрепям Зачатие във всичко, и от мен ще имат едно писмо.

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
"Ялов" им е мозъкът на тия, щом започнаха да пишат такива глупости. Има един много хубав израз, който идеално би паснал в тоя случай на човешка глупост "Господи, слез и си пребери вересиите" :x Ще има писъмце и от мен.