Парси, никой не ти е казал нищо за сополите на детето ти, това отдавна не коментирам. Лекувай си го както искаш. Което казвам е, че е абсурдно да искаш да се лекуват хора, на които им няма нищо - всички деца и цялото им обкръжение, а може би и обкръжението на обкръжението... къде ще му излезне края?
Елена, защото Боби никога не изразава лично мнение по тези въпроси, а общоприети стандарти. Аз на моите не им давам ваксините на куп, но да възможно е, понеже нали всяка си има нейната реакция, може да стане така.
Докторе, съжалявам да ви видя да пишете такива неща. Дефиницията на нормална флора е именно такава, на кяото си носител без да ти причинява нищо. Не знам кой и кога е писал в някой учебник, че нормалната флора не разболява и е безопасна, че сте останал с подобно схващане.Почти всички смъртоносни инфекци по болниците са от организми от нормалната иначе флора. Условията, понеже ме питате мен докторе, за нормална флора да стане опасна флора са по някаква причина отслабване на имунитета, което позволява на тази иначе нормална флора да се развие така, че или да наруши баланса, или да отиде в друга ниша, която не е нормалното и местоживеене.Всяка една бактериийка може да ви разболее, като и се дадеш шанс. Но вие тези неща вече ги знаете. Много добре знаете защо вирусните инфекции могат да преминат в бактериaлни. Знаете, че тези бактериaлни инфекции НЕ ги хващат отвън, а са си в тях и сега са получили възможност да се развият. Съжалявам, но ако не искате да приемете горното, никой не може да ви убеди, а аз не искам да споря, защото сте ми симпатичен и не желая повече разправии.