таня, като те чета ми настръхва косата. дъщеря ми е на една и имаше период на ужасни писъци, в момента се "тръшка" и реве за всяко нещо, та сигурно и мен това ме чака.
тя отказа да стои в количка много рано (или по-скоро на мен ми писна да нося бебе и да бутам количка) затова сега я нося в кенгуро. някой от майките от форума много ми похвалиха триколките с родителски контрол като алтернатива на количката (но предупредиха, че има и неудачни модели, трябвало да се избира внимателно). мисля, че в момента за тях автономията става все по-важна и реагират така когато не могат или не им се позволява да направят нещо, дето са си решили, че искат. сигурна съм, чеси чела и си опитвала, но това, което на мен ми помага е да не я оставям да "се развихри", така че гледам още в началото на подобен епизод да го спра или като я разсея с нещо или като просто я преместя физически на друго място.
ако имаш притеснения за гледачката, аз бих сложила камера или нещо, не можеш да живееш с такива подозрения, макар и най-вероятно да няма нищо, нали ти трябва да си спокойна преди всичко. макар, че не е задължително това поведение да е щото някой го удря, по-скоро е агресия, която понеже няма накъде другаде да "избие" я насочва към себе си. ако беше удрян е по-вероятно да се пази от теб (или от друг човек) когато посягаш към него, или да удря другите. дано да е фаза и да е кратка.