0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
И моята хала е зверски гладен, като го взимам от градина. И аз мъкна банани и ябълки, а често омита по някоя филия, след като се приберем. След 2 часа си вечеря без проблем. Случва се и кроасан да яде по това време, ако не сме към къщи, което не е много по-различно от вафлите и сухите пасти  :oops: до фанта още не сме го докарали, де  :lol:
*
И моя след градина е гладен,но като е вкъщи не желае да яде нищо следобяд.От плодовете яде само ябълка и банан за съжаление.Та като се взимаме от градина пробутвам банан или /не ме бийте/ малко солети :).
Иначе така съм му промила мозъка с тия дъвки,че вчера на площадката една майка черпи наред с Орбит дражета и ме пита дали да му даде.Викам:"Дай му,ама той няма да я дъвче".Знае че това е много гадно и отровно.Дава му тя,а той дойде при мен и казва,че е отровно да го изям аз :lol:.

*
Стеф, познаваш човека за злоядство не можем да говорим у нас  :lol: :lol:
Но след ДГ, ако не му предложиш храна няма и да се сети. Иначе аз винаги имам ябълки, макар и да не режа в кутийки  :oops:, само измити. Та като мрънне че е гладен веднага имам какво да предложа  :D
В очакване ....
*
И моя след градина е гладен,но като е вкъщи не желае да яде нищо следобяд.
същото и при нас

А от дъвки толкова ме е страх да не се задави, че просто полудявам, като гледам 2-3 годишни да карат колело или тичат с такива. Дъвка не е опитвал и едва ли ще опита преди да може сам да си я купи.
*
Оказва се, че не съм само аз тази с плод и зеленчука в чантата :) Мъкнем, плодове, моркови, че и чушки и варен грах :oops: съм носила.
Обаче около мен редовна следобедна закуска за дете от 6-7 месеца е Барни, 'щото е детско  :? Чипса е "защо да не и дам (чисти ръце, събирали играчките от пясъка, подават парче директно в устата) то е вкусно, соленичко и с вкус на бекон", шоколада е лишение, "натуралния" сок е в кюпа с компотите е източник на витамини. А аз си лишавам детето и го оставям да плаче за тия полезните неща, ми не е случила на майка.

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Положението май след градина е "одиноково". :(
Аз също мъкна вода, банан! Понякога ако успея да видя, че за следобедна закуска са имали само нишесте купувам и някоя закуска, щото тя само като ме види на вратата и казва, че е много гладна.
Хубавото е, че започнаха в 10 ч. да дават плод, след обед обикновено редом с нишестето или млякото с грис има алтернатива плод.
*
Хм, аз след градина нищо не мъкна, винаги ми е било чудно точно това, толкова ли бързо огладняват децата и не могат ли да издържат, докато се приберат. А това набутване на шоколади и тем подобни в устата от вратата на стаята още (пред всички деца) направо ме изкарва извън нерви.
Ядат като се приберем, докато вървят не давам храна и в колата също не давам, че става мазало.
*
Е мимс, вие пък от градината направо в къщи ли? Ние седим по паркове и градинки до 8-9 часа лятото. а зимата задължително поне час :wink:
И изобщо не става дума за издържане, а за това да си хапнат плодче, поне да знам че веднъж на ден са го яли :)
« Последна редакция: Май 17, 2012, 15:50:56 pm от StefiZ »
*
mimi26, естествено че могат да издържат до прибиране, но лятото не се прибираме след градина  :lol: поне ние направо за вечеря и къпане се прибираме
*
И ние седим поне час-два навън като е хубаво времето след градина.Сега като ме накарахте да се замисля си спомням че по едно време носех маслини :lol:,щото много ги ядеше.После нещо му втръснаха.Също така стафидите от време на време играят роля на желирани бонбони :oops:

Да си прозная, за първи път чувам, че се мъкне храна за след градина 8O Не ми е дошло до главата, навярно заради това. Иначе навремето ме взимаха от градина и 2-3 часа пред блока, ама пак не съм яла нищо между следобедна закуска и вечеря. А бях злоядо дете  вечерята обикновено брат ми я дояждаше. На обед не ядях много, нали тогава бяха популярни гадните каши и поле фрикасета. Обаче следобедната закуска я омитах, освен ако не беше мляко с ориз, грис, юфка и нишесте.

Бе аз какво съм яла?
[/url][/url]
*


Бе аз какво съм яла?
Явно си била на фотосинтеза-сори за спама :D

*
Обаче следобедната закуска я омитах, освен ако не беше мляко с ориз, грис, юфка и нишесте.

Бе аз какво съм яла?

е верно к'во си яла  :lol: аз различна от изброените закуски не помня
*
Ами ние по принцип се прибираме да се преоблечем и тогава излизаме, че като ги взимам менюто плюс всяка рисувателна дейност от деня е по тях  :lol: Рядко излизаме направо, но тогава само вода носим и понякога им купувам от бисквитите с овесени ядки.
Факта, че си намерихме квартира до градината, явно ми е изградил организацията.
*
ами ето, вместо бисквитите с мюсли, които не знам защо всички мислят за изключително полезни, можеш по една ябълка да им вземеш :wink: :)

в тоя ред на мисли, оня ден една приятелка ми обясняваше, че редовно купувала на детето корни, които били изключително полезни. Признавам никога не съм купувала и не съм опитвала дори, защото не обичам такива неща, но се загледах що е това чудо. Ми обикновено десртче с шоколад и мщсли, кое па да му е толкова полезното... :lol:
*
А какво ще кажете като в яслата дават за следобедна закуска шоколадова вафла или кроасан с натурален сок :(.
*
еее стига де, нали уж има нова наредба за храненето в яслите и ДГ :?
аз уж редовно чета менюто в нашата градина но освен меденки от време на време, вафла не съм засичала.
« Последна редакция: Май 17, 2012, 17:02:28 pm от StefiZ »
*
Стефи, права си, но на центъра на Варна няма къде да им беля и режа ябълки (с корите давам само скъсани от градината на сестра ми), а тези бисквити са за диабетици т.е.предполага се, че нямат захар поне. И като писах понякога, може би трябваше да уточня, че за цяло лято се случва максимум 3-4 пъти. Аз съм голям цербер за храненето, не само заради здравословното такова, но така се налага и заради всичките ни алергии  :?
Сладко, аз досега не съм видяла такова нещо. Меденки са давали, но тях учителката ги слага в шкафчето ни и малките после ме черпят с тях  :lol:
*
В нашата ясла закуските са: млечен крем, малеби (каква е разлиаката не е ясно), същите с плод, мляко с грис, мляко с ориз, бисквитена торта. Вафли, сухи пасти и сие никога не са давали. За пиене има чай с мед и лимон, прясно мляко или айран. Натурален сок не дават, плодовете са предимно пресни, компот съм виждала 2-3 пъти в менюто.
В градината пък на баткото бяха дали за Коледа някакви неща, които били уж от общината.. В плика освен портокал и банан имаше една суха паста без срок на годност, която беше като камък и беше с някакъв микро размер. Не съм виждала толкова малки.  Изхвърлих я естествено.