Вени, аз като върла селянка си храня детето предимно навън в хубаво време
Еми няма начин при нас поне - за всяко хранене да си го прибирам до нас. Излезем ли веднъж - цял ден сме навън, храня го където ми падне - градинки, площадки, кафенета. Не виждам абсолютно никаква разумна причина да бъде хранен единствено в къщи, честно. Все едно аз да се храня единствено и само у дома, или ако ми се дояде сладолед примерно докато разбутвам бебето в количката - да не си го ям в движение.
Часове за хранене - следя основните 3 хранения да са в приблизително еднакъв час, защото все пак е бебе и хайде да има режим някакъв. Нямам против да си похапва и между основните хранения /естествено, че не какво да е/- това по никакъв начин не му пречи да си изяжда и основното и "похапващото". За момента е 11 кг. някъде при ръст 81см., изглежда чудесно - не е дебел, не е слаб, значи му е ОК да се храни така.
Разбира се, аз съм възрастен човек, но никога не съм се хранила по часове, пък закуски, обеди, вечери... Ям начесто, но в малки количества - от събуждане - до лягане мога да ям 5,6, че и 7 пъти, не закусвам. Ако Дани беше по-голям бих го оставила да се храни по точно този начин всъщност.
Мисълта ми е, че във всички теории за храненето - си има плюсове и минуси и коя е най-добра и полезна за някого - си зависи от организма на въпросния някой. Това, че някой прави нещо различно от мен, не означава непременно, че го прави грешно и неговото е "по-лошо" от моето.
Иначе и аз не си позволявам да предлагам храна на чуждо дете, нито пък допускам да се предлага на моето. Веднъж се случи бебе в съседна количка да протяга ръце към солетата на Дани, попитах майката дали иска да даде на нейното дете - тя ми благодари и взе. Оказа се, че не намерила от тези солети в магазина до тях, иначе и тя калпава майка кЪт мен
А, да и откровено си казвам, че сама му набутах сметанов сладолед в устата, като беше болен преди седмица. Не с идеята да си хапне сладолед, че много вкусно, а защото действа чудесно да хапнеш нещо студено като си с Т. Знам, че в БГ това си е чиста ерес, но от години прилагам същия номер за себе си - идеално ми действа. Май по други поводи не ям сладолед де... Също така - давам всичко от хладилника директно, ако му е вкусно да го яде студено, май само супи топля и определени готвени ястия.