Здравей, д-р Бърди. Направо не знам от къде да започна. Дъщеря ми е болна от 2 месеца и вече е на 3-ти антибиотик и съм в ужас. Тя е на 5 г.
Всички започна началото на Януари, когато забелязахме, че лимфните й възли са подути. Заведохме я на УНГ, взеха и гърлен секрет и кръвни изследвания. Кръвните бяха наред, но гърления показа стрептококи група А. Започнахме лечение със Зинат за 10 дни и се изчистиха. На 8 ден от антибиотика, детето вдигна лека температура - 37.2. След 3-4 дни я заведох на лекар, защото започна и да кашля и се оказа бронхит. Изписаха и Клацид за 7 дни.Тук трябва да отбележа, че доктора пусна ПКК и CRP преди да даде АБ.
CRP-то се оказа високо 18,64 при граници от 0-5,
Гранулоцити(Gran) % 74.2 при граници 30-65;
Лимфоцити 17.3 при граници 29-65;
другите показатели от ПКК бяха в норма.
4-5 дни след като детето изпи Клацид-а, беше и 2 дена на градина, изглеждаше си здраво, вдигна 38.6 и бих казала, че хвана грипа, който се върти в момента. Отново я заведох на доктор, отново пуснаха ПКК, CRP, урина.
Урина - в норма
CRP - в норма 4,2 при граници 0-5
Гранулоцити(Gran) % 84.4 при граници 30-65;
Лимфоцити (Lym)% 8.78 при граници 29-65;
другите показатели от ПКК бяха в норма.
Докторът каза, че въпреки CRP е в норма, вижда възпаление, отчитайки стойността на Гранулоцитите и затова иска да й даде АБ - Панцеф. Каза на 6 ден от АБ да пуснем отново ПКК, за да види как влияе АБ. Днес е 6-ят ден и пуснахме ПКК и CRP:
CRP: 9.36 при граници 0-5
ПКК:
Левкоцити (Leu) 4.86 при граници 5-14
Гранулоцити(Gran) % 25.9 при граници 30-65;
другите показатели от ПКК са в норма.
Малката започна грипа с температура от 38,6 до 39.3 и след два дни я смъкна до 37.3-37.6 и вчера нямаше. Говорих с мои приятели, чиито деца карат грипа и те казаха, че и при тях протича така. Малката естествено имаше и кашлица, първо гърлена, докторката каза, че дробовете са чисти, но даде Мукосолван. Малката започна да изхрачва след 2-3 дни. Сега кашля много по-рядко.
Доктор Бърди, не знам как да се справя. Утре ще я водя при докторката отново да я прегледа и да каже дали трябва да продължим АБ 10 дни, но се притеснявам. Не мога да си обясня защо CRP-то пак е скокнало, а др показатели пък са паднали. Изобщо не знам какво да правя, та детенцето ми да се оправи. Имам чувството, че сме влезнали в порочен кръг.
Моля за съвет!
Благодаря!