0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ето нещо и по другата тема, въпреки че е на английски.

http://www.babycenter.com/0_aggression-hitting-and-biting_11550.bc
За щастие не сме се сблъсквали още с тръшканиците, писъците и подобни и слава богу, защото никак не обичам и трудно бих се справила с такова поведение. Но гледах едно предаване и там казаха същото, като и в статията- никакви остъпки, малко залъгване с любими неща и пр. Но също да се внимава с преумарата и престимулирането.
*
което на мен ми помага е да не я оставям да "се развихри", така че гледам още в началото на подобен епизод да го спра или като я разсея с нещо или като просто я преместя физически на друго място. 
Това го пробвам всеки път, обаче действа за много кратко и после се започва отново.Пищи докато не постигне неговото си.
Понякога бързам обаче въпреки всичко го свалям от количката и на дребчо му минава за секунди, но сложа ли го гледай кво става.Лошото е, че се случва все по-често.
Като по-малък не ми правеше тези номера и даже много му харесваше да го возя по цял ден.Нямах никакви грижи с него.Ами ще трябва да го търпя.
Lisko написаното от теб ме успокои доста.Мислех си, че само моето дете прави така, защото други не съм виждала.
Жената която го гледа казва, че няма никакви проблеми с детето.Казва, че при нея много слуша.Когато сме заедно тримата тя наистина много му угажда.Обаче не знам какво става когато не сме заедно.Но да се надявам че моите подозрения са фантазии.
Smaraidi това не съм го пробвала, но ще пробвам дано ми стигнат нервите да изтърпя.
sami123 при нас нямаше период на сънливост.
Момичета благодаря ви за мненията, много са ми полезни  :P
*
На вашата възраст и моите се пробваха да реват и да се тръшкат от инат, е да, обаче не познаха. Просто като се почнеше рев от инат им казвах да отидат да се нареват в другата стая и като свършат да дойдат. Много бързо им минаваше без публика  :lol: Обяснявах им, че по този начин няма да получат това, което искат, а само ще ме ядосат и аз не искам да виждам непослушни и инати деца, затова докато решат да се държат както трябва да стоят в другата стая.  Никога не съм им угаждала, защото реват от инат. Видят ли, че веднъж минава номера няма спиране после. В този период навън излизахме само, когато им беше времето за сън, не си представях да ги сваля от количката въобще.
*
аз просто се отказах от количката, ще видим като проходи как ще е с носенето. мисля, че просто искат да са автономни децата и хич не разбират, че ние бързаме за някъде.  :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!

позволявам си да върна малко назад темата, преди страница има коментари , но се чудя какво е правилно.
Калоян  е с разтройство. Намали храната доста  , но суче  и учудващо пие вода , че е доста скаран с водата  иначе.
 
Педиатъра ще предпише  лечебна хумана предполагам - чудя се има ли смисъл да го пробвам .Понеже само  кърмата едва ли му стига, предлагам и Ам, с което правя кашите , попарата .Сега -ако иска пийва.Хапва и  друга храна  ,но я  издрисква  в малко  непреработен вид. Предлагам му и чай от  шипка.

Не сме ходили до педиатъра . Знам какво ще предпише- смекта/ хидрасек/ентерол  и линекс или друг пробиотик.
За горните неща при бебета д-р Бърди е писал  да не се дават и , че няма смисъл от тях.
При едногодишни   важи ли същото ?

« Последна редакция: Юни 11, 2012, 16:01:18 pm от nimika »


*
нимика, специално при разстройство знам, че се остава на кърма (щом кърмиш) тя при всички положения е по-богата и по-лесна за усвояване от ам-то. аз лично бих заменила и водата с кърма, защото за него в момента са важни всички калории, които може да си набави. а ако хапва нещо допълнително, както се казва берекят версин. да се оправя бързо детето. няма причина неща, които са важали допреди месец-два да не важат и сега, те са си още бебета,  :)
*
д-р Бърди не отрича хидрасека, напротив, при такива състояния е задължителен. Смекта също можеш да дадеш, разбира се другите две не, защото полза никаква от тях.
 
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Elena B, аз не го ограничавам да суче , колкото иска , но предлагам и вода- щом пие , значи е жаден.
Преди почти не е искал да пие вода , а сега  и  доста се поти .

StefiZ, благодаря . Както винаги си точна  и изчерпателна  с  ясен отговор на място.

Моите спомени  от коментираното с   Д-ра са   ,  от когато бяхме на 2-3-4 месеца и дрискахме  по много пъти на ден  и педиатъра тръгваше все да ни лекува като за разтройство, понеже и аз обяснявах , че акото ни е рядко. Докато не разбрах , че това е нормално за кърмени деца . По този повод  писах, че  д-р Бърди не препоръчва горните неща, отнасящи се за кърмачета , когато уж имат разтройство.

Педиатъра препоръча Хидрасек и ..... Линекс или  друг пробиотик.... :wink:
« Последна редакция: Юни 11, 2012, 18:25:14 pm от nimika »


*
Нимика, ако даваш АМ спокойно можеш да дадеш лечебна Хумана. Можеш и като каша да я даваш - има си упътване. При нас има ефект, винаги съм сменяла млякото им с лечебна Хумана, когато са били с разстройство. Не трябва обаче да се дава повече от 2 седмици.
Можеш да направиш и крем супа от картофи, моркови  и ориз, вътре сложи малко масло, добави и сухарче. Става вкусно, а действа и запичащо.
Забравих да добавя, че чай от дренки и кора от нар също запича.
« Последна редакция: Юни 11, 2012, 19:52:41 pm от mimi26 »
*
а, нимика, за тези бебешките "разстройства" ли става дума, аз реших, че нещо съм пропуснала.
виж, ако не друго, педиатъра ти е консистентен  :wink:
Нимика, ние бяхме така, всъщост по-зле, дано при вас не прогресира. Но както се писа, това е лечението, друго няма независимо от педиатъра. Давай вода, колкото иска, това е добре,че пие. И започни диета, както са писали момичетата.

Ние вече сме по-добре, но малкият не винаги иска да пие вода. Забелязвам, че напоследък памперсът не е толкова пълен сутрин, и пък днес ми казаха, че вече не пишкат нощем така, както преди. Вие забелязали ли сте подобно нещо или е от болеста при нас? Всъщност може и защото се потят сега да пишкат по-малко, при възрастните май така беше.. или нещо бъркам??
*
Сами на Никол памперса сутрин й е сух, т.е. изобщо не пишка през нощта, така че смятам и при вас е нормално. Растат децата, няма как....  :D
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Момичета,много ви благодаря.Нямаме годинка ,но писах тук ,че няколко дни нямат значение.

Мими26,правих подобни гозби-хапва 5-6-7-8лъжички и ми бута ръката и обръща глава.


Хидрасека не мога да го пробутам по никакав начин.
Чак съм изумена,защото преди каквото й да е трябвало да давам ,общо взето не е имало проблем.
Щом го подуши -стиска устата и плюе.
Разтварях в какво ли не ,давах с биберон,лъжица -плюе и реве. Набутах със спринцовката на панадола-ми плю,задави се да реве и повърна .
Не разбирам що така не го хареса-давам вода с хидрасек,плюе и се дави да реве и стиска уста и ми бута ръката ,давам веднага  чиста вода-пие .
« Последна редакция: Юни 13, 2012, 12:18:43 pm от nimika »


*
nimika, все едно аз съм го писала това. Финално го разреждам в много малко вода, в лъжичка и веднага дававам чиста вода. В 80% от последните опити имам успех.
Момичета, точно същите неща и на нас ни изписаха- био гая (ентерола е почти същото- пробиотик), хидрасек, който точно е за разстройство, но от него обикновено им се гади и повръщат, и съвсем строга диета, вкл. и безлактозно мляко. Всъщност, ако детето приема през устата и не повръща дават и електролитен разствор. Аз точно това още не разбирам- защо след като ние в началото нямахме повръщане и пиеше вода, казаха направо на система и с лекарката имахме малък скандал, защото се опита да ме изкара безотговорна за това, че изобщо обмислям дали да се лекуваме в къщи. От една страна бяха прави, че там бързо се овладя положението, но като ни изписаха още имахме разстройство (май не минава много бързо) и казаха същото, че ако приема течности може и в къщи..  :?
albenanedelcheva, къде си ти? Без диета не виждам как ще се оправи детето, добре че поне вода е пиело повече, иначе с разтворите трудна работа, даже по-зле може да стане като ги кара да повръщат.
Имаше ли при вас период на много сънливост и отпуснатост и колко трая?

Сами, в Германия сме.
Първите 3 дена изобшо не беше отпуснат, не му личеше, че е болен, После се поотпусна, не беше така див, както обичайно, Но общо-взето беше добре физически.

*
сами, нормално е това с памперсите, аз по едно време бях решила, че бъбреците й отказват и затова не пишка през нощта  8O, луда работа. започват повече да задържат, нормално, даже би трябвало дапоказва развитие  :wink:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Ние вече сме по-добре, но малкият не винаги иска да пие вода. Забелязвам, че напоследък памперсът не е толкова пълен сутрин, и пък днес ми казаха, че вече не пишкат нощем така, както преди. Вие забелязали ли сте подобно нещо или е от болеста при нас? Всъщност може и защото се потят сега да пишкат по-малко, при възрастните май така беше.. или нещо бъркам??
Те не пишкат по принцип спейки, а когато се разбудят през нощта. Просто по-малко се будят през нощта вече. Аз така си бях изкарала акъал с Ивана като беше на 3 месеца и след 3 часа съм имаше сух памперс. Обаче като я сложих на масата за преповиване и се изпишка веднага. Така разбрах, че докато спи дълбоко не пишка.


  
На моя син сутрин му е подгизнал памперса, пие преди заспиване ок 200 гр мляко.
Явно си пикае човека цяла нощ.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
На моя син сутрин му е подгизнал памперса, пие преди заспиване ок 200 гр мляко.
Явно си пикае човека цяла нощ.

В нас и тримата са така. Дори много често сутрин и пижамите и чувалите им са мокри защото памперсите не са издържали. Поне през ден-два някой е мокър до гърдите:)
Вечер към 22.00ч пият по около 210мл. мляко.
*
Мими, аз съм ти фен!  8) Аз си мисля, че моето хлапе не разбира на тази си възраст, да отиде в другата стая и там да се нареве и после да дойде. Не е толкоз умен.
Моят мъж ги прилага тези методи и те пита, Мими, защо си се омъжила вече, щели сте да бъдете чудесна партия двамата.  :lol: Него го нямае 6 месеца и сега е решил да въдворява ред, Казва че за една седмица малкия ще е като нов, но аз не мога да слушам ревове и мрънкане.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.