0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #720 -: Април 24, 2012, 17:57:59 pm »
Става въпрос за CRP, ама не ме питай какво значи.  :lol:

това е друго. С-реактивен протеин.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #721 -: Април 26, 2012, 15:34:41 pm »
Някой сблъсквал ли се е със строфулус? Имам нужда от мнение.
До тази сутрин си мислех, че Алекс има варицела - понеже същата върлува първо в подготвителната, а после и в първа група в детската градина.
В понеделник след детска поиграхме на тенис пред блока, но след инцидент с коприва, в която падна топката и Алекс се опита да извади, набързо се прибрахме. Намазахме ръчичката и забравихме. И вместо да почне да вилнее както обикновено, детето се гушна до нас на дивана и по едно време я усетихме че има температура - 38.4 се оказа. :(
На следващия ден се появиха пъпчици по краката. Приличаха на шарка - заведохме при педиатърката във вторник, тя каза това е от храна, а пък единствената на ръката е от копривата. В сряда се появиха още пъпки по краката и най-вече по петите и ужасно много я сърбяха. педиатърът каза - мдаааа май е шарка. Елате пак утре да я видим ще има ли нови. Е днес като отидохме диагнозата е Строфулус и я сложи на диета - картофи, ориз и солети. За нея обривът е от храна, обаче моето вътрешно убеждение е, че е алергична реакция от копривата, с която се "опари" и освен антихистамини, няма нужда от диета. :?
Някой ако е минал през това, ще се радвам да сподели опит.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #722 -: Април 26, 2012, 16:21:10 pm »
Мерси, джам.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #723 -: Април 28, 2012, 23:45:22 pm »
sia, на моята дъщеря веднъж и сложиха такава диагноза. Имаше едри пъпки, първо по крачетата, после ръцете и тялото. Спазвахме диетата, температура не беше вдигала обаче. Така и не разбрах на какво е реагирала, защото менюто и нямаше необичайни неща. А също и след това съм давала същите храни и нямаше реакция.
Не знам доколко е надежден метода, но знам, че ако натиснеш обрива с пръст и побелее е с алергичен характер.
За варицелата - пъпчиците първоначално може да е една, после да избият на тласъци. Но те са пълни с някаква течност. И ако видиш в нета снимки, трудно можеш да ги сбъркаш ако става дума за варицела.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #724 -: Април 29, 2012, 15:23:51 pm »
Благодаря ти за отговора.
Аз се доверих на инстинкта си и не подложих Алекс на диета. Нищо не произтече от това. Аз за себе си съм убедена, че това беше реакция към копривата.
А за пъпките - тези при строфулус много приличат на тези от варицела, защото също се пълнят с течност, но за строфулуса е характерно, че са по крайниците предимно, по петите.
Както и да, и това мина. Но много сърбеше.
*
Здравейте! Дъщеря ми е на почти 2 години и от   около месец забелязвам, че изхожданията по голяма нужда са през ден (много рядко  всеки ден). Не са твърди. Според вас има ли причини да се притеснявам?
Здравейте! Дъщеря ми е на почти 2 години и от   около месец забелязвам, че изхожданията по голяма нужда са през ден (много рядко  всеки ден). Не са твърди. Според вас има ли причини да се притеснявам?
Не бих се притеснила. Моята дъщеря е така от бебе. Има дни, които са с няколко изхождания, но в повечето случаи е през ден се редуват. Ако детето няма затруднения, мисля че е нормално.
*
Благодаря за отговора,*vera  !  :D   
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Моля др Бърди за мнение и всички които имат сигурна информация за вероятността от следното:
1. На 8м Борко беше дичгностициран с Варицела,мина леко - без сърбежи,Т и общо 7-   10 пъпки за период от 5дни.Бях предупредена,че при деца под 1г - 1,5г имунитета е нетраен и може да повтори след време

2. На 9/04/2012 (Борко на 2г) пак ни диагностицираха със Варицела(след като беше многократно контактен в яслата).Мина що годе - с Т за няколко дни,пъпки локално по крачетата и гениталиите,тук-там по останалата част на тялото,без сърбеж.

3. Вчера 05/05 - 25дни по-късно,ОТНОВО беше диагностициран с Варицела!Вече сме с пъпки навсякъде където може да има,глава,корем,гръб...със изключение на краката.

Питам сега,е възможно ли е такова нещо??Няма да казвам до къде ми дойде от пъпки,вече...ама здраве да е!Възможно ли е да повтаря тая болест толкова  пъти?И ако в бебешка възраст не е изградил имунитет,реално 2рия път му е бил един вид "първи"? Но,как се разболява след 25дни отново? Теорията на докторката вчера беше,че Варицелата понякога избивала на "вълни"?!Е,ама на такъв голям интервал от време??
Питам,аз как става този номер?

ПС ...и ако се случва 1/100000,дали да не пускам тото по-добре... 8)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
...и ако се случва 1/100000,дали да не пускам тото по-добре... 8)
2 пъти се случва  доста по-често, не само при бебета. http://www.vaccinationnews.com/DailyNews/June2002/ChixStrikesTwiceMoreOften.htm
Не знам колко често се случва 3 пъти


  
*
Момичета помагайте !Всяко мнение ще ми е от полза !
Детето ми изкара остър ротавирусен гастроентерит с хоспитализация в болница (инфекциозно отделение ) поради дехидратация .
След изписването ни казаха 2 седмици поне да сме на диета ,която включва попара, каша, варен картоф и после и ориз - без мазнини без меса и млечни продукти
Добре ,но тя не искаше да яде нищо друго освен попарата и така изкарахме само на попара 2 седмици (пропуснах да кажа и солети и бисквити обикновени също ядеше )
Започна обаче да намаля храненията първо мина на 3 хранения а сега на 2 основни  пие вода повече ,но ме притеснява ,че отказва всичко каквото и предлагам
Сега започна да отказва и попарата - мисля си ,че и втръсна дадох и брашняна каша със сирене няколко пъти яде и от нея ,но сега и нея не иска Грис със сирене изобщо не иска а преди го ядеше Днес яде в 11 ч закуска попара ,после в 17 ч 3 бисквити с 3 л кисело мляко (дадох за първи път от както се е разболяла ) и преди да си легне яде малко солети ч филийка препечен хляб и 2,3 л от попарата
Това ,че не иска да яде  вече ме притеснява не знам какво да правя (храненето при нас никога не е било проблем )
Рано ние да записвам на обща кухня още ,а вече нищо не иска да яде
Моля ви ако някой е преминал през подобно нещо да сподели или поне дайте линкове да попрочета .Извинявам се ако задавам тема ,която сте обсъждали ! 
Благодаря предварително
[/url]
Обща кухня започва по принцип от 10 месеца. Не е рано. Давай повече от това, което яде и постепенно въведи старите неща.
Храната от детската кухня е лека и подходяща за тази възраст. Можеш да я даваш с хлябче или сухари, щом са минали двете седмици за които е препоръчана специалната диета. Не пишеш да си дала варен картоф. Децата обикановето го обичат, а виждам, че диетата го позволява. Пробвай на парченца или намачкан, както предпочита детето. Картофено пюре - щом вече давате млечни подукти. Можеш да добавищ и моркови в пюрето , за да е по-витаминозно.
*
картофена крем супа, но сложи малко сиринце; крем супа картофи и моркови; макарони със сиренце...
Последния път, след триседмично разстойство, се оправихме след като възстанових нормалното хранене на детето, както съветва доктор Бърди.
Много по темата тук: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45411.msg885512#msg885512

При разстройство слагам малко зехтин в супите, за да има вкус все пак. Копър или джоджен също ползвам (препоръчват ги при разстройство), но това не е по препоръка на доктор, а моя си измислица.

*
Момичета ето какво съм давала безуспешно
Супа (без застройка ) картоф ,морков и ориз , сол и магданоз - намачквам и малко сухар слагам не я иска
каша запечено брашно с вода и сиренце - яде няколко пъти и я отказа
грис със сиренце - не го иска въобще (преди да се разболее го ядеше )
препечена филийка яде няколко пъти сегa не иска вече
Сега ще добавя в супата малко зехтин да видим ,а утре ще дам и пилешко месце малко, но не съм измислила как да го направя
От вчера давам по малко кисело мляко (по препоръка на докторката ,която ни изписа вчера дадох 3 л ,но веднага след това се изака кашесто и повече не е акала
Днес дадох 2 л кисело мляко сутринта яде го като си топи вътре бисквитката
НА обяд и дадох още две л пак го яде така с бисквитка
Освен това купих някво сокче на хип ORS 200 ( на основата на морков и ориз ) много и хареса ,но спрях на половината на шишенцето ,че ме достраша
и веднага след това се изака по-гъсто от каша, но все пак не е твърдо
Иначе ака по 1 път или 2 на ден вече (така беше и преди да се разболее)
Сега се чудя нещо и преди като захранвах не обичаше много домашните приготвени повече ядеше купешките пюрета
Та се чудя, ако не ги иска моите да взема да и вземам зеленчукови  купешки пюрета отначало без месо ,а после и с пиле или заешко например
Благодаря ,че сте ми отговорили
Гледам обаче линка  ,неуместно е за киселото мляко, а тук ми казват да го давам вече
 :(
И в крайна сметка каквото и да готвя мисля вече да го готвя както си се готви за да е поне вкусно не знам пак де ама...
Примерно супите без застройка ги правя сега не ги иска ,само ,че от застройката ме е страх още :(
« Последна редакция: Май 07, 2012, 17:42:38 pm от viviq »
[/url]
*
Купешки не бих дала. Пилето защо не пробваш с ориз? Кус-кус (дребни макарони) със сирене не видях, а мисля е подходящо.
Кисело мляко може 2%. Иначе обикновени бисквитки/аз давам и бисквити Закуска-те стават-като бяхме в инфекциозна беше само на такива бисквити и солети/, кус-кус със сирене, солети, банан/по-зеленичък/, супа от пиле, ако правиш даваш само бялото месо с картоф, морков, ориз и малко сол.
*
Благодаря ти  Tutto_bene - да и аз давам 2 % ,с кус куза ми помогна ,защото тя го ядеше преди така ,че ще я пробвам сега пак
А кашкавал и масло кога ли да включа ?
[/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
viviq, ти казваш че са ти казали да пазите 2 седмици диета и две седмици вече са минали. Защо тогава още пазите диета, не се е оправило детело или какво?

Друго, което исках да кажа е, че за гастроентерит диетата е да не даваш газирано, сладки неща и мазнини , в никакъв случай не се спира месото, та то е основен източник на протеини, от които определено имате нужда. От това, което чета не ми е ясно от къде си взимат протеините, защото само май с въглехидрати се храни. Млечни продукти, ако са с ниско съдържание на мазнини, също може, ако не дразнят, но често дразнят та затова не ги дават. Не знаеш как ще е при вас. Това с картофа и ориза, да ме извиняват, ама са стари разбирания. Просто ханата трбява да е подходящо сготвена, не да премахваш цели хранителни групи. Примерно може пилешко ( бяло месо), но не може пилешки бульон. Виж тук : http://www.pinnaclegastroenterology.com/Patients/Patient-Education.aspx?chunkiid=648850
Обърни внимание, че съветите са да се пази диета докато имаш симптоми и че нормална храна е най-доброто и с изключение на горните храни, да се предлага на детето това, което обикновено яде.


  
*
Да Боби 2 седмици минаха ,но на контролния преглед ми казаха да не бързам да давам всичко
А иначе тя ми се вижда добре ,но изпражненията още не са твърди (всъщност те може и да не станат тя ака твърдо само като е запечена )
За месото ми казаха да дам бяло пилешко месо след 2 седмици диета
също и кисело мляко 2 %
Днес яде пилешко на фурна с картофки хареса и Утре ще и го направя май с ориз
И после вече какво ли друго месо може да дам май ще видим как се чувства и ще караме всичко наред
Казаха ми докитата само плодове да не давам никакви за сега
Да с картофа и ориза нищо не се получи не ги иска така само сварени ,но виж като ги овкусих и направих като супичка (без застройка все още ) ги папка
Ами верно ,че малко се разминават мненията по въпроса ,но аз в началото бях шашната и нямах и време да се поровя да попрочета малко та слушах док
Надявам се днешните хранения да са началото на едно спокойно хапване както преди
[/url]