0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #680 -: Април 05, 2012, 00:25:57 am »
Дъщеря ми не  яде месо от няколко месеца и на своя глава  днес й пуснах ПКК  за да видя хемоглобина.  Той се оказа ок, но другите показатели малко се  разминават. Лекарката не намери нищо обезпокоително, но  аз  като се разрових да видя стойностите за деца се пооплаших. Левкоцитите са   завишени и попаднах на различно инфо - от нормални стойности до левкемия  :( Ето ги  и стойностите, които са извън  норма:
WBC левкоцити - 13.1  (3.5-10.5)
PLT тромбоцити - 501  (150-450)
LYM (лимфоцити  абс.стойност) - 5.7 (жени - 0.9-2.8)

Детето от няколко  дни е с лека хрема, а днес  се оказа  и  червено гърло.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #681 -: Април 05, 2012, 07:47:21 am »
според доктора при деца е съвсем нормално левкоцитите да са повишени, дори до стойности от порядъка на 15-17
естествено при инфекция се повишават
моите деца след последния вирус например имаха левкоцити под 10, но пък утайката беше много завишена- и това било нормално
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #682 -: Април 05, 2012, 12:27:56 pm »
Аз знам, че при деца тази стойност на левкоцитите е в норма - около 13.

Мини, на мен пулмолог ми е казвал при бронхоспазъм да не давам силно втечняващи секретите сиропи като Мукосолван и АЦЦ, а гледам, че на вас е изписан. Как й понася? При нас се влошава пристъпа с подобен сироп.  :(
Яна от есента не ми е правила пристъп, но е заради Сингулара. От януари обаче го намалихме и го даваме през ден, защото й действаше много на поведението и настроението. Засега не е правила пристъпи, но съм на тръни вече, защото обикновено действа около 3 месеца след спиране/разреждане и после не е уж толкова ефективен.
« Последна редакция: Април 05, 2012, 12:29:30 pm от Жабче »
  09.11.2007
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #683 -: Април 06, 2012, 14:25:54 pm »
Здравейте
Имам няколко въпроса и не знам дали точно тук трябва да пиша, но прочетох сходен на нашия проблем в тази темичка в част 4. Питането ми е към доктор Бърди, но и към всеки, който се е сблъсквал с този проблем.
Дъщеря ми е на 11г. и имаше болки в краката от доста време. ЛЛ казваше, че са растежни болки. При посещението ни на ортопед ни назначиха кръвни изследвания, а от там излезе завишено АСТ-435. Гърления секрет излезе чист, а в нослето – бактерия Staphylococcus coa./-/-St.haemolyticus/MRS+/ (пиша го както е на изследването). Ортопеда и УНГ-то казаха, че не може да има само в носа и искат да пуснем нови гърлен и носов секрети. Дадените медикаменти в антибиограмата не били подходящи при детето, защото е на 11г.
Искам да попитам при АСТ-435 може ли да се смята, че инфекцията е скорошна? Няма ли да се забавим с лечението като чакам за втори натривки и резултати? Как може да се разбере в какъв стадии е инфекцията? Може ли и малката ми дъщеричка да се зарази от кака си и какво да и пусна като изследване-кръвна картина или направо носен и гърлен секрет?
От изчетените материали в нета съм се наплашила доста :( Моля помогнете!
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #684 -: Април 06, 2012, 14:48:31 pm »
Благодаря Ви, момичета!  :) Борим  хремата все още, да видим докога...
Св.Иванова, дано всичко се  оправи   бързо!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #685 -: Април 06, 2012, 15:09:23 pm »
Св.Иванова, къде точно са болките на детето?
Не искам да те обърквам допълнително с това което ще напиша, но аз като дете имах ужасни болки в коленете периодично, през няколко месеца и траеше седмици. Болките се появяваха когато държа свити краката от коленете дълго време, след което при опит да ги изправя изпитвах непоносима болка.... сякаш някой ми чупеше краката. След като успеех да изправя краката, болката отшумяваше постепенно. Моментна болка имах и при изкачване на стълби например, но не беше толкова непоносимо.
Спомням си, че ме водиха на какви ли не специалисти- травматолози, ортопеди и т.н., но никой не успя да разбере от къде е проблема. Един познат лекар на баща ми го беше посъветвал да ми връзват коленете с бинт, за да не ги свивам и респективно да няма болка  :lol: Доста години си го влачех това нещо, до момента в който не започна на стари години да ми се появява ужасно акне :) Тогава случайно, след като си самоназначих някои изследвания се оказа, че имам Стафилокок. Лекарката, която в последствие ме лекува, твърдеше, че проблемите с краката ми са били причинени от въпросната бактерия. В интерес на истината, след като излекувах бактерията, нямаше и помен от болките в коленете /да чукам на глава/. Минаха поне 5-6 години от тогава.
Според мен при всички положения лекувайте бактерията, защото тя може да ви донесе много проблеми ако не сега, то след време. Всички контактни може да са носители също. Не мога да кажа обаче дали при вас има връзка с болките в краката. Това може би ще се разбере по метода на изключване- след като излекувате бактерията ще си проличи.


Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #686 -: Април 06, 2012, 16:54:06 pm »
raiS   благодаря! Аз също се надявам този ад да свърши по-бързо и с малко последици.
джиджи   болките са непостоянни, появяват се по различно време и с различна продължителност. Ту са в колената, после са в глезените или високо горе в тазобедрието. Ортопеда и откри и висок свод на стъпалото-предписа ни стелки и с тях детето се чувства по-комфортно при стъпване, но болката по краката си остава.
Преди месец получи и замъглено зрение...уплаши ме много и я заведох на очен. Прегледа е положителен...детето няма нарушения, но това замъгляване си остана. ЛЛ смята че е пролетна алергия и ни изписа Фларекс. Аз лично свързвам нещата с бактериите които ни откриха. Плаша се от това, че бактерията е от по-гадните и труднолечими :(. На изследването пише: Щамът-Staphylococcus/-/-St.haemolyticus/MRS+/e Метицилин резистентен/МРС+/. Групата стафилококи/МРС+/ е резистентна на Пеницилин, цефалоспорини,Карбапенеми.
« Последна редакция: Април 06, 2012, 16:55:47 pm от Св.Иванова »
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #687 -: Април 06, 2012, 17:00:03 pm »
Според мен, специалист трябва да назначи лечението с подходящ АБ. Мисля, че може да се изиска от лабораторията точно какви антибиотици да се включат в антибиограмата. Това ще ви посъветва обаче лекуващия. Не мисля, че е проблем да каже кои 5 /примерно/ АБ според него са успешни в борбата с тая бактерия и същевременно са подходящи за деца на тази възраст. Все един от тях ще бъде чувствителен. Успех! Дано се оправи детенце!


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #688 -: Април 06, 2012, 20:57:12 pm »
Преди месец получи и замъглено зрение...уплаши ме много и я заведох на очен. Прегледа е положителен...детето няма нарушения, но това замъгляване си остана.
Според мен заведи я и на невролог, за да е сигурно, че са проверили всичко. Проблеми със зрението може да има от очите или от очният нерв. И понеже ви казват, че очите са добре затова го казва. Това е много много рядко, не бързай да се притесняваш, но е добре да се провери за всеки случай.


  
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #689 -: Април 07, 2012, 10:54:38 am »
джиджи ние имаме изготвена антибиограма, но лекарите настояват за втори натривки и нова антибиограма. Аз така се надявам да е станала някаква грешка и да ги няма тия бактерии :( .
Bobbie не съм се замисляла над това проблема да е неврологичен. Аз самата наскоро получих възпаление на троичния нерв и симпромите бяха тикове на лявото око, непостоянни болки в лявото ухо, болки в главата пак в ляво...сега съм с шепа лекарства. Ще я заведа на моя невролог...да изключим наистина и това като възможност :(
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #690 -: Април 07, 2012, 21:52:30 pm »
Докторе отдавна не съм ви срещала тук, надявам се сте добре с детенце.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #691 -: Април 08, 2012, 19:26:21 pm »
Здравейте,момичета да попитам-синът ми е от вчера с Т 38,3 бяхме три пъти на лекар казват че има зачервено гърло и нищо повече освен това вади три зъба два кучешки и един дъвкателен има сополки от седмица.Предписаха аугуметин,давам нурофен през 4 часа и лепенки за температурата .Въпроса ми е дали мога да давам Калпол вместо нурофен защото май вече недейства,ако някой го е ползвал?
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #692 -: Април 08, 2012, 23:53:37 pm »
Аз ползвам калпол, това е парацетамол. Според възрастта и килограмите се дозира.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Час
« Отговор #693 -: Април 09, 2012, 04:35:28 am »
Здравейте,момичета да попитам-синът ми е от вчера с Т 38,3 бяхме три пъти на лекар казват че има зачервено гърло и нищо повече освен това вади три зъба два кучешки и един дъвкателен има сополки от седмица.Предписаха аугуметин,давам нурофен през 4 часа и лепенки за температурата .Въпроса ми е дали мога да давам Калпол вместо нурофен защото май веченедейства,ако някой го е ползвал?
Детския Нурофен се дава през 6 часа, поне тук са такива указанията. Какви лепенки, как се казва лекарството?
Аз лично не давам лекарство до 38.5 освен ако не се чувства зле от температурата.
« Последна редакция: Април 09, 2012, 04:37:08 am от Bobbie »


  
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #694 -: Април 09, 2012, 11:14:24 am »
Момичета лепенките които ползвам са кол-пач са сваляне на Т.Детето е зле чувства се като "парцал4при положение че при нормално състояние не се спира сега само мрънка и иска на ръце не се храни само плаче затова мисля че е важно да сваля Т.Днес пак сме на лекар  и ще видим.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #695 -: Април 09, 2012, 13:56:27 pm »
Момичета лепенките които ползвам са кол-пач са сваляне на Т.Детето е зле чувства се като "парцал4при положение че при нормално състояние не се спира сега само мрънка и иска на ръце не се храни само плаче затова мисля че е важно да сваля Т.Днес пак сме на лекар  и ще видим.
Е, тогва ще сваляш естествено. Тези лепенки са просто студен компрес, не са лекарство, така ли? Мислех, че е някакво лекарство затова попитах.


  
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #696 -: Април 09, 2012, 19:27:46 pm »
Не не са лекарство миришат на камфор  и са като гел,бяха ни ги изписали след първата ваксина да поставим на мястото където е боцнато за всеки случай да не вдигне Т и отогава ги знам.За сега сме по добре ,на преглед не можахме да отидем, но утре живот и здраве.Благодаря ви момичета.Приятна и спокойна вечер.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #697 -: Април 10, 2012, 22:41:12 pm »
Лепенките са много ефикасни. Същата работа обаче върши и компрес от вода и оцет.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #698 -: Април 12, 2012, 16:35:59 pm »
Момичета, да попитам нещо... Трябва да пуснем задължителните профилактични изследвания на кръв и урина, които се правят на 3 годишна възраст. Едната щерка обаче скоро беше на антибиотик, а в момента и двете са леко хремави.
Колко време трябва да изчакам след като е спрян антибиотика и трябва ли да има някакъв период, в който са били здрави? Второто ми е много трудно постижимо предвид постоянните им настинки...  :(
  09.11.2007
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #699 -: Април 12, 2012, 19:13:42 pm »
Мисля,че ако е лека настинка не би трябвало да дадат отклонения стойностите..друго е ако са  си болни.Иначе на мен са ми казали седмица поне да са били здрави ,за да са ок стойностите..от към антибиоткика сам по себе си не би трябвало да ги повлиява,но веднага сле дстоп на приема му все пак още има остатъчно влияние върху бактерии и техни продукти и може би също е хубаво да мине седмица  и тогава да се пуснат ,даже аз бих изчакала две..освен ако не е спешно разбира се.
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!