0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #560 -: Март 21, 2012, 11:16:52 am »
възмутена съм от просташкия изказ по отношение на лекари!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #561 -: Март 21, 2012, 11:24:34 am »
Лиско,  :good_post:

Всеки има право да вярва в когото и каквото си поиска, но съм сигурна, че ако nikolina-pikolina си направи труда да отдели малко от свободното си време и прочете само част от няколко хилядите постове на д-р Бърди, ще си промени мнението.

Аз също съм една от многото майки, които сме безкрайно благодарни на доктора за съветите и насоките.
Преди половин година синът ми започна да куца. Нашият педиатър предположи ужасна диагноза- реактивен артрит. После местен ортопед реши съвсем друго, накрая стигнахме до небезизвестен Софийски корифей, който се оказа, че изобщо не е на правилния път. През цялото това време, д-р Бърди поддържаше връзка с нас и ни даваше насоки. Благодарение на него стигнахме до вярната диагноза, като в последствие тя се потвърди от друг лекар. Не знам дали на теб Николина ти се е случвало да изпаднеш в такова състояние, в което бяхме изпаднали ние- да не знаеш кой път да хванеш и как да помогнеш на детето си. И колкото повече лекари посещаваш, толкова повече пътища се появяват, а ти имаш чувството, че нито един от тях не е верният.
След това доктора ни помогна да излекуваме една бактерия, от която слава Богу за сега сме се отървали, но тук никой не ни обърна внимание за това както е било при Лиско. Сега детето ми се чувства добре и е щастливо. Какво повече може да иска една майка?

П.С: Да не забравя да се отчета за снощните ни премеждия. Малкия спа доста неспокойно. Сутринта се събуди рано, Леко му беше спаднала температурата и все още беше омалял и вял. Лежа в леглото около час. Питах го дали му е лошо и той каза ДА. Къде- показа главата. Изпи 200-300 мл. студен чай /това пожела/ почти на един дъх. След още около половин час, все едно нищо не е било. Пак си стана онова весело, щураво дете :) Не мога да си обясня какво се случи. Единственото, което ми идва на ум е, че е бил слънчасал  8O


*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #562 -: Март 21, 2012, 11:47:46 am »
възмутена съм от просташкия изказ по отношение на лекари!

възмутена е меко казано, исках да напиша доста неща, но нали съм модератор ще ми скочи половиния форум, за това се ограничих само с поста си в червено :x

иначе и аз уважавам изключително много д-р Масларска и д-р Масларски. Децата ми ги лекува той при нужда, но Николина, никога не ми е изписвал изопринозин, защото му е пределно ясно, че не работи, а струва 40 лв., които за мен са много и не бих дала ей така за спорта...
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #563 -: Март 21, 2012, 11:49:42 am »
Да, може би слънчасал и леко дехидратиран. Би могла да му даваш днес повече течности и да го наблюдаваш и съм сигурна, че няма да изпуснете щурите игри навън пре този хубав ден. Но...непременно с шапка на главичката. :wink:
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #564 -: Март 21, 2012, 11:54:11 am »
Да, може би слънчасал и леко дехидратиран. Би могла да му даваш днес повече течности и да го наблюдаваш и съм сигурна, че няма да изпуснете щурите игри навън пре този хубав ден. Но...непременно с шапка на главичката. :wink:

Благодаря за съветите! Така ще е. Преди малко го пратих с баба му навън- екипиран с шапка и зареден с бутилка чай и термометър :), че днес ми е единствения "свободен ден" и трябва да посвърша някои неща... Надявам се да няма проблеми.


*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #565 -: Март 21, 2012, 13:11:59 pm »
Лиско, да ти кажа тук много изписват Изоприназина и аз вярвам доста повече на д-р Масларска и нашето педи, отколкото на този д-р Бърди. не знам какво са се вкопчили толкова мами в него и дава мнения и лечение по снимков материал. На мен това ми се струва малко абсурдно.

Аз както писах, освен това, давам и Умникор, имуностимулант.

Вярвам безрезервно на д-р Бърди, съжалявам единствено че е толкова далече! Както и другите момичета вече са писали, той не веднъж е излекувал децата ми от разстояние и снимков материал, когато не един педиатър тук не е успявал. Като започна още от първия месец на дъщеря ми, когато с негова помощ преборихме обрив по лицето и главата и, а в Бг други 3-ма педиатри поставяха грешни диагнози и така и не успяха да я излекуват. Скоро нашата лекарка ни прати в болница, но пак Доктора и момичетата от форума помогнаха със съвети и преодоляхме обезводняването в къщи. През всички тези години не веднъж е доказвал професионализма и голямото сърце което има! Така че моля те, имай уважание към труда му! Като ти е абсурдно просто не пиши, лесно е!

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #566 -: Март 21, 2012, 13:30:52 pm »
ОХХ!!!
Лисано, Лисано, къде водиш децата???? 8O
Миличките, как може 3 АБ, егати!!! :(

Честно казано, всеки път като вземам рецептата  купувам само 1 или 2 неща от нея!!!
Дори моята педиатърка не иска да изписва тоя изопринозин! Детето ми при опита си да го пие се превиваше от стомах! :oops:

Няма читави лекари и това е! Много ме боли, особено като го отнасят децата! :(
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #567 -: Март 21, 2012, 13:40:12 pm »
Аз за имунната система давах пчелен прашец, след като два месеца подред лекувахме стафилокок с аб. Да чукам на глава 3 месеца нямахме никакви проблеми след като започнах прашеца. Не мога да кажа на 100 %, че това е помогнало, но съм склонна да вярвам. Мисля, че съм поствала "рецептата" в една специална тема, но ако не я намериш по-късно обещавам да ти я пратя, че сега ми е доста спечено и мисля да си лягам до пилето... май нещата не вървят на добре

 Джиджи, ако не те затруднявам, ще кажеш ли рецептата, че не я намирам? Благодаря!!!


*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #568 -: Март 21, 2012, 13:45:28 pm »
ОХХ!!!
Лисано, Лисано, къде водиш децата???? 8O
Миличките, как може 3 АБ, егати!!! :(

Да не споменавам имена но единият е прехвален частен педиатър (сигурна съм, че се сещаш):) Той и за панадол скоро ше започне да слага "абокатче" на децата. И него го ползвам като резервен вариант (събота, неделя) и като второ мнение когато ме е страх, че децата се влошават.

Важното е, че мина всичко и този път.

Благодаря за идеята за пчелния прашец. и понеже изобщо не зная за какво говорите и как изглежда ще прочета в и-нет:)
Приемам още "народни" закалявания за децата.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #569 -: Март 21, 2012, 14:00:50 pm »
Ох, Лисе, добре, че са се оправили малките (2 дни като не те чух и се притесних).
А Д-р Бърди за мен е уникален лекар - професионалист и Човек. Ако всички бяха като него, щяха да спрат от производство изопринозини, калции и т.н.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #570 -: Март 21, 2012, 14:20:40 pm »
"Начин на съхраняване и употреба на пчелния прашец /полен/.

Съхраняването на пчелния прашец /полен/ за по-продължително време трябва да бъде на тъмно, студено и сухо място. Най-добре това става в хладилник. Прашецът /поленът/ трябва да бъде в стъклен или пластмасов съд с плътно затваряща се капачка.

Има различни описани начини на употреба. Най-добре е вечер 1 чаена лъжичка прашец /полен/ да се разбърка в половин-една кафена чашка кисело мляко. Добре е към млякото да се добави и 1 чаена лъжичка нектарен пчелен мед. Чашката с млякото и прашецът се оставят в хладилник. Сутринта сместта се разбърква и се приема на гладно /20-30 мин. преди храна/. Тази доза се приема с профилактична цел веднъж дневно. При необходимост от по-интензивно въздействие е необходимо дозата да се увеличи до 2 - 3 пъти дневно.

Друг добър начин на употреба е чрез разтваряне на прашеца в мед. За целта от буркан с 1 кг. мед се изважда известно количество мед, така че да се освободи място. Към остатъка се добавят 100 гр. пчелен прашец. Разбърква се и бурканът се допълва с мед. Разбърква се отново. Необходими са около 7-10 дни медът да проникне в прашецовите зърна и да ги направи меки и разтворими. Добре е сместта да се разбърква ежедневно 1 - 2 пъти. Приема се 3 пъти дневно по 1 чаена - 1 супена лъжичка преди храна.

Курсът, който трябва човек да провежда, за да има ефект е 2 - 3 месеца. Наскоро имах среща с баща на момче, което учи в гимназия. Той сподели, че всичките му съученици преболедували от нещо грипоподобно, а синът му - не. Бащата беше твърдо убеден, че това е в резултат на редовния прием на пчелен прашец по 1 чаена лъжичка дневно. Това е особено важно през есенно-зимния период.

Не се препоръчва начукване, смилане с мелачки и миксери, разтваряне на прашеца във вода. Това води до намаляване на силата на въздействие на продукта поради окисляване на част от съставките му."


Ето от къде взех рецептата за приготвяне на пчелен прашец с мед:
http://abiconic.dir.bg/bees/prashez.htm

Между другото, Лиско, в линка може да намериш и как изглежда този прашец. Аз лично го купувам от аптеката или от пчеларски магазин от по 100 гр. разфасофки в бурканчета. Пчеларя, който ми доставя мед миналата година не бил слагал капан /така го нарече/ за прашец. Този сезон уж ми обеща да сложи :)
Първата вечер, в която купихме прашеца реших да пробвам да го разтворя в кисело мляко, за да не чакам 7-10 дни да се разтвори в меда. Нещо ужасно е на вкус :) Детето отказа да го яде. След като направих рецептата с меда обаче си го хапва с удоволствие всяка сутрин по 1 лъжица с киселото мляко :)
Не забравяйте само, че не бива да се разтваря в течност!!!
Дано съм ви била полезна...

П.С: Между другото всяка сутрин давам и пчелно млечице. Дават го уж за апетит. Не съм забелязала да помага в това отношение, но пък в упътването прочетох че има хиляди полезни неща, та реших да продължа да давам. Осен това малкия с охота си го хапва сам :)
« Последна редакция: Март 21, 2012, 14:22:56 pm от джиджи »


*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #571 -: Март 21, 2012, 14:54:03 pm »
Джиджи, много ти благодаря.

Мими, веднага се поправям.вдигни си телефона:)))))))))))
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #572 -: Март 21, 2012, 14:55:44 pm »
"Начин на съхраняване и употреба на пчелния прашец /полен/.

Съхраняването на пчелния прашец /полен/ за по-продължително време трябва да бъде на тъмно, студено и сухо място. Най-добре това става в хладилник. Прашецът /поленът/ трябва да бъде в стъклен или пластмасов съд с плътно затваряща се капачка.

Има различни описани начини на употреба. Най-добре е вечер 1 чаена лъжичка прашец /полен/ да се разбърка в половин-една кафена чашка кисело мляко. Добре е към млякото да се добави и 1 чаена лъжичка нектарен пчелен мед. Чашката с млякото и прашецът се оставят в хладилник. Сутринта сместта се разбърква и се приема на гладно /20-30 мин. преди храна/. Тази доза се приема с профилактична цел веднъж дневно. При необходимост от по-интензивно въздействие е необходимо дозата да се увеличи до 2 - 3 пъти дневно.

Друг добър начин на употреба е чрез разтваряне на прашеца в мед. За целта от буркан с 1 кг. мед се изважда известно количество мед, така че да се освободи място. Към остатъка се добавят 100 гр. пчелен прашец. Разбърква се и бурканът се допълва с мед. Разбърква се отново. Необходими са около 7-10 дни медът да проникне в прашецовите зърна и да ги направи меки и разтворими. Добре е сместта да се разбърква ежедневно 1 - 2 пъти. Приема се 3 пъти дневно по 1 чаена - 1 супена лъжичка преди храна.

Курсът, който трябва човек да провежда, за да има ефект е 2 - 3 месеца. Наскоро имах среща с баща на момче, което учи в гимназия. Той сподели, че всичките му съученици преболедували от нещо грипоподобно, а синът му - не. Бащата беше твърдо убеден, че това е в резултат на редовния прием на пчелен прашец по 1 чаена лъжичка дневно. Това е особено важно през есенно-зимния период.

Не се препоръчва начукване, смилане с мелачки и миксери, разтваряне на прашеца във вода. Това води до намаляване на силата на въздействие на продукта поради окисляване на част от съставките му."


Ето от къде взех рецептата за приготвяне на пчелен прашец с мед:
http://abiconic.dir.bg/bees/prashez.htm

Между другото, Лиско, в линка може да намериш и как изглежда този прашец. Аз лично го купувам от аптеката или от пчеларски магазин от по 100 гр. разфасофки в бурканчета. Пчеларя, който ми доставя мед миналата година не бил слагал капан /така го нарече/ за прашец. Този сезон уж ми обеща да сложи :)
Първата вечер, в която купихме прашеца реших да пробвам да го разтворя в кисело мляко, за да не чакам 7-10 дни да се разтвори в меда. Нещо ужасно е на вкус :) Детето отказа да го яде. След като направих рецептата с меда обаче си го хапва с удоволствие всяка сутрин по 1 лъжица с киселото мляко :)
Не забравяйте само, че не бива да се разтваря в течност!!!
Дано съм ви била полезна...

П.С: Между другото всяка сутрин давам и пчелно млечице. Дават го уж за апетит. Не съм забелязала да помага в това отношение, но пък в упътването прочетох че има хиляди полезни неща, та реших да продължа да давам. Осен това малкия с охота си го хапва сам :)


Благодаря, Джиджи!!!


*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #573 -: Март 21, 2012, 15:53:45 pm »
отчитаме ли евентуалния риск от алергизиране, когато даваме на малки деца пчелен прашец?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #574 -: Март 21, 2012, 16:02:43 pm »
Джаме, до каква възраст е опасен пчелния прашец! Вики яде мед, но си имаме алергична находка към киви, ехинацея!!! :(
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #575 -: Март 21, 2012, 16:03:27 pm »
отчитаме ли евентуалния риск от алергизиране, когато даваме на малки деца пчелен прашец?

jam, това е интересно да се разбере и аз поради тази причина още не съм давала, но иначе купих!!! Ще е полезно да има мнения по въпроса!!!


*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #576 -: Март 21, 2012, 16:10:47 pm »
аз дадох на почти 5 навършени
Преслава е яла само мед с ванилия
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #577 -: Март 21, 2012, 16:28:46 pm »
Момичета, не съм искала да обидя някой, ни най малко д-р Бърди,
Чела съм доста негови мнения и не съм казала, че не са адекватни.
Съжалявам, ако съм вкарала смут в темата, не е било нарочно.

Просто за мен, признавам, че не позмавам като вас този човек, ми е странно да се доверявам по интернет, по форум, без да ни види човек на място. Не, че като ни види, винаги има адекватно решение.

Всеки от нас има право на избор и решава как да лекува децата си. Радвам се, че сте намерили такъв човек, на който да се доверите.

Моля ви да ме извините, ако съм наранила някой. Не е нарочно. Просто неподходящи думи.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #578 -: Март 21, 2012, 16:32:19 pm »
Яна, понеже писа, че имате алергия към киви (ние също) и след нашата последна алергия от сок, в който има passion fruit (пасифлора), се разрових из нета и с 2 думи открих: При зреенето на плодовете (екзотичните - киви, пасифлора и др) се отделят цианиди и това е вероятния алерген.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #579 -: Март 21, 2012, 17:18:19 pm »
Доверието се изгражда, заслужава. Докторът по интернет "вижда" неща, които повечето педиатри, при които сме били на живо да им ги навреш в очите - не биха ги забелязали, да не говорим колко вероятно е да навържат логически нещата.
Докторе, благодарим Ви и се надявам да сте добре!

Пчелен прашец съм давала малко пъти, бяха ми казали с мед. Правих и бърканицата с мед и орехи /от мъжкия форум/ - също хапват децата. Но не съм системна и не мога да кажа колко е било ефективно при нас.
Последното бабешко нещо, което изпитах на себе си, понеже ме беше хванал синузита е мед и сок от лук в съотношение 3:1, хапва се и от изпаренията на лука се отпушват синусите. Е, не ще да е от най-приятните неща, но се понася... миризмата също.
Май пак се отклоняваме от идеята на темата?