0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #320 -: Февруари 21, 2012, 08:50:29 am »
Изключително интересна тема...
Докторе, ще си принтирам постовете Ви.
Благодарение на Вас, съм започнала да мисля като Вас  :D
Това за "градинския стерилен сопол" като го чуя и ми се изправя косата. Има ли едно такова дете, ние след това сме на инхалатора, с лекарства и т.н.
И двамата ми са с АД (не само, защото лекар казва така, а имаме кръвни изследвания) и с астма, но такова нещо като 4 месечен сопол не знам. Има ли сопол - има проблем!
Боби, и за мен това, което пишеш не трябва да е така, най-малкото защото не живееш в БГ - в нашия климат, в нашите условия, а този сайт е български все пак и се чете основно от българи, най-вече тези теми. Доктора винаги взима предвид нашите условия, независимо дали са добри или лоши, а ти - никога. Имай едно на ум винаги  :wink:
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #321 -: Февруари 21, 2012, 09:39:09 am »
... Ама, това е лекар, не приятелка, да ми каже, ако искам... :? Само ден и половина прием на АБ и кашлицата значително намаля и най накрая успя да спи детето. Мога много примери да дам, с лекаря ми каза ...

Нашата педиатърка сега ще е на хомеопатично обучение, защото много майки вече не искали с антибиотици да им лекува децата. Направо се втрещих, че трябва да сме модерни, спрямо изискванията на майките.

Едно мнение ми се е запечатало, прочетено в бг-мамма, беше във връзка с ендна дискусия ЗА/Против антибиотици и защо си тъпчем децата с АБ и им сриваме имунитета: "Моята дъщеря е здрава, в момента е с жълти секрети от носа и кашля влажно. Но аз съм спокойна, защото тя се чисти така и си ходи на градина. Сама ще се пребори".
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #322 -: Февруари 21, 2012, 09:49:25 am »
Вера, аз се втрещих също от едно изказване на майка, която ми обясняваше как лекува детето си с хомеопатия, а детето е с отит, та в какво се изразява лечението - капане на затоплен зехтин в ушите 8O
Та, същото дете лекувано с хомеопатия за последния вирус, който изкараха сега децата, милото се влачи 10 дни с Т, а моите лекувани с панадол и нурофен, физиологичен разтвор и олинт в носа го изкараха за 2 дни :wink:
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #323 -: Февруари 21, 2012, 10:02:27 am »
В нашата градинка има т.н. "филтър". Застава сестрата на вратата и при всяко покашляне на дете, казва: "Недей така моето момче/момиче". На родителската среща казват, лекарствата да са надписани и дозите да са написани. Е не се сдържах. Има обективни състояния при, които се налага прием на лекарство, но детето не е заразно- това да. Но да си ги носят със сополи до брадичката, е недопустимо.

[/url]
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #324 -: Февруари 21, 2012, 10:04:58 am »
Тази хомеопатия мисля трябва да се забрани за деца. Това лечение ми се струва повече от престъпно и толкова се ядосвам, като слушам майките около мен, че не се побирам в кожата си. :x Точно заради този вид "терапия", децата така масово са със сополи, кашлици и си менкат всичките вируси и бактерии нон стоп. Омръзна ми след всяка хрема да правим отит и да пием АБ до следващият път. Как един пък не изкарахме вирусна хрема, която да мине за няколко дни с физ.разтвор и капки за нос. Масово в нашата група по този метод си "лекуват" децата. Вече не знам какво да си мисля, освен че сме прогресивно оглупяваща и безхаберно наивна нация.  :x :?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #325 -: Февруари 21, 2012, 10:18:26 am »
Не исках темата да се измести на За/Против Хомеопатия. Факт е, че много майки са доволни. По моему на самите деца може би по-лесно им минава и са по-здрави по принцип, та за това се приписват тези магични сили на препаратите.
Да си призная давала съм хомеопатични препарати, защото като добра и заинтересувана майка не искам да тъпча децата си с химия. Ходихме на специалист хомеопат, преподавател в тяхното дружество, бла бла.
Дадохме ужасно много пари за "интервю", което правят за характера на детето, как протичат заболяванията и т.н. Като накрая за дъщеря ми някак припряна стана докторката и заключи, че по принцип тя ми е по-здравата и това е.
Тръгнахме си с по три рецепти на дете и аз чинно накупих каквото трябваше.
След около седмица се провлачиха сополи и всеки ден се чувахме с хомеопата /лекар по диплома междувпрочем, защото има и такива немедици/. Какъв е секрета, киха ли, температура и прочие. Всеки ден купувах по нови два препарата и сменяхме, защото ходът на заболяването се променял. Естествено воднистата хрема преминава след някой ден в слизеста. Хайде нов препарат.
На третия ден отивам на преглед, защото синът ми се влоши и започна да кашля - първият ни бронхоспазъм.
Тръгнахме си с рецепта за антибиотик, вентолин и пет други шишенца с гранули.
Е, не - не е за мен.
Този хомеопатичен опит ми струваше в пари около 150 лв в рамките на десет дни,  емоционалните последствия и тези за детето не могат да се оценят.
Други майки ме нападнаха, че докторката хомеопат, не била никакъв хомеопат, а трябвало да си заведа децата при "истински" - да, бе!
И сега като ходим на УНГ и на педиатър ни дават рецепти и наред с ксилометазолин, флавамед, дори антибиотик да давам и някакво такова. Кое ще свърши работа, отговорът за мен е ясен. И нито споря с лекарите, нито ги купувам.
Отново казвам целта ми не е нападка към хората, позоваващи се на нея, стига да ги лекува.

Онзи ден ми се обажда госпожата от групата в ДГ да ме пита защо толкова време ги няма децата. И не ме разбра, че ги държа в къщи и не ги пускам защото кашлят, а сме свършили антибиотика. :?
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 10:22:04 am от *vera »
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #326 -: Февруари 21, 2012, 11:45:41 am »
Не искам да се нападате и вазаимно обиждате.
Всеки има право на мнение, и то е такова, каквото го пише. Това не може да се промени.
Съгласни или не, толерантност е нужна.

Моля да не "цапаме" темата.

В заключение ще кажа нещичко.
Всеки симптом или болестна проява при деца си има причина, независимо ясна ли ни е на нас в момента, или-не. Може би да е нужно време за да разберем ставащото. Може би повече мисъл, за да осъзнаем ставащото. Но това не променя нещата. Здравият човек нито кашля, нито е сополив. Следователно- всеки болестен симптом е проява на ненормално, отличаващо се от "здравето" състояние, и като такъв трябва да се интерпретира. Да се игнорира е най-лесното. Но не и най- доброто.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #327 -: Февруари 21, 2012, 11:48:45 am »
В нашата ясла от 25 деца 15 са с алергична хрема. Моето е от тези, които за 3 дни на ясла се заразява от "алергичните" и след още 3 е на антибиотик. Вече ми е ясно, че няма да спрат 15, за да ходи моето и си е основно в къщи.
Директорката последния път ми каза, че го изнежвам и затова продължава да боледува и втората година, защото след оздравяване го държа по седмица, две у дома, а не го пускам веднага на ясла. Никакъв контрол няма и няма да има  :x
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #328 -: Февруари 21, 2012, 13:18:23 pm »
Мира от петък вечерта е на АБ, но не Цедакс както първоначално беше казала лекуващата лекарка, а Панцеф. Миналия четвъртък и петък изчакахме, но температурата не падаше под 37,5, като през повечето време беше даже над 38-39. Докторката в петък вечерта я прегледа още веднъж и предложи да не чакаме повече. Гърлото и било по-червено...
Започнахме Панцеф 2 х 3 мл. /Мира е 13,5 кг./ В съботата пак имаше висока Т, в неделя падна под 37 през деня. Вчера /понедлник/ започнахме без Т, но след следобедния сън отново 37,4 до 38 вечерта. Тъкмо бях решила, че сме преборили температурата и отново :( От вчера и кашля. В началото беше по-леко, но днес вече има моменти, в които няма спиране. Нослето тече, бистър секрет.
Днес ми продължиха болничния, та пак прегледаха Мира.
Гърдите чисти, гърлото малко по-добре, но все още червенко.
Продължаваме си АБ 7-10 дни, Олинт по 3 пъти на ден+ физиологичен разтвор за почистване /докторката казва, че от този секрет кашля още повече/, ЕнТиТус каза да пие вече само 2 х 2,5 мл, а не по 3 пъти , като го пиеше от събота насам. Това много ме учуди, защото тя сега кашля повече. Мислех даже , че сиропчето ще бъде сменено. Казано ми беше да давам Нурофен или Калпол само когато вдигне към 38. Тя тази сутрин пак беше с 37,9, вече шести ден.  8O :(
От двете страни на вратлето й се напипват лимфни възли. Това много ме притеснява. При някои от децата, карали грипа, имало ли е такива?
Докторката каза, че това от вируса, след като се оправела и мине седмица, ще пуснем ДКК.
В ПКК от миналия четвъртък имаше раздвижване ногоре-надолу в DIFF. Д-р Бърди, ще помоля да коментирате тази ПКК /от предишните ми постове/ и имат ли връзка тези ст-сти с увеличените лимфни възли и вируса, който борим в момента?
 
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 13:21:02 pm от pgzenga »
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #329 -: Февруари 21, 2012, 13:48:45 pm »
Писах преди няколко страници и отново подновявам питането си към Бърди. Детето ми тази зима има 2 епизода на бронхоспазъм в рамките на 2 месеца. Първият път в хода на инфекциозно заболяване с температура. Вторият път - само с кашлица + уртикария. Свиркането продължи 10-тина дни. Чувах го само при дълбоко дишане с ухо на гърба при издишване. И двата пъти не е имало затруднено дишане.

От тук нататък явно трябва да се потвърди/изключи астма или друго заболяване. Като начало искат да направят кожни тестове за алергии. Единият ми въпрос е рискови ли са, особено с оглед на уртикарията? Какви други изследвания да си поискам, защото явно няма да ми предложат - примерно изследване на азотен окис, еозинофили, рентген, ГЕР (има запек) и т.н. В момента ни е предписан Сингулер.



За 2 епизода за 2 месеца, Сингюлер не се изписва.
Честотата, за която пишете, не налага засега особени мерки или куп изследвания.
Още повече че единият епизод е бил в рамките на вирусно заболяване.

На каква възраст е детето? - май месец става на 5

Цитат
От тук нататък явно трябва да се потвърди/изключи астма или друго заболяване.

За честотата, за която пишете- едва ли.
Няма дете което да не е правило до 2-3-4 г по 1 или 2 епизода на бронхоспазъм по време на вирусно заболяване през зимния/пролетен/есен сезон. Е, по един епизод на сезон, или през сезон, или с малко по изразен бронхоспазъм.

Благодаря за отговора. Мен по-скоро ме кара да бъда нащрек алергичния ход при 2-рия спазъм (липсата на Т и уртикарията + силна хрема имаше) и продължителността (над 10 дни бяхме на Вентолин). Докторът-алерголог, на който попаднахме, явно е решил, че детето е предразположено - АД в кърмаческа възраст, мин. зима - чести ринити с отити, баща с неустановени екземи по ръцете от време на време, баба по бащина линия - астматик.

Другото, което забравих да спомена е, че и след 2-те обструкции остана едно покашляне - много кратко, единично и сухо по 2-3-4 пъти на ден. Първият път не му обърнаха внимание. При втория път изписаха Ксизал за 10 дни, от който още след първия прием покашлянето спря.

Подновявам си питането. Според вас на какво се дължи това покашляне (не е кашлица, а съвсем единично и сухо), но го има и се повлия от Ксизал. Сега не пием Ксизал и поне по веднъж на ден го има. Хрема няма, но я чувам как шмърка назад секрети към гърлото. Посявки ли да направим и аз не знам вече?
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #330 -: Февруари 21, 2012, 14:08:57 pm »
*vera моят опит с хомеопатията е следният:
- първо ми изписваха Осцилококцинум на общо основание при кашляне, който дадох два пъти и спрях
- после започнаха пристъпите и след 3 седмици напразно лечение със Зиртек, Синекод, някакви гръцки капки, непоставена диагноза, Ники все още имаше пристъпи. Обадих се на хомеопат, който обаче първо е завършил и специализирал педиатрия и дълги години в практикувал. Даде ми необходимия разтров след интервю и пристъпите спряха в рамките на 3 дни. Предупреди ме, че на морето ще се влоши - така и стана. Предупреди ме, че ще получи пристъп ако го нахапят насекоми - така и стана. Изнесох го на планина за една седмица - спряха пристъпите (като давах неговото лекарство).
- втори път като се разболя детето и започнаха пристъпи, първо отидохме при него на преглед, след като личната изписа Зиртек. Даде необходимите неща и държахме връзка. След като видя, че кашлицата не се успокоява си каза "вирус е, само с хомеопатия няма да се излекува, давайте Синекод по еди-каква си схема+Хамомила по еди каква си схема". Спахме спокойно същата нощ.

Така че всичко е до мярката,както е казал д-р Бърди. Същия хомеопат ме направи на г**, че съм давала и съм приемала Осцилококцинум без да се посъветвам с хомеопат.
В момента както чуя пристъп (не се е случвало от месеци, слава Богу) давам Апис. Ако е вирусно - хомеопатията помага заподислване на имунитет предполагам, но е се изключва АБ, ако се наложи.
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #331 -: Февруари 21, 2012, 15:43:49 pm »
Тази хомеопатия мисля трябва да се забрани за деца. Това лечение ми се струва повече от престъпно и толкова се ядосвам, като слушам майките около мен, че не се побирам в кожата си. :x Точно заради този вид "терапия", децата така масово са със сополи, кашлици и си менкат всичките вируси и бактерии нон стоп. Омръзна ми след всяка хрема да правим отит и да пием АБ до следващият път. Как един пък не изкарахме вирусна хрема, която да мине за няколко дни с физ.разтвор и капки за нос. Масово в нашата група по този метод си "лекуват" децата. Вече не знам какво да си мисля, освен че сме прогресивно оглупяваща и безхаберно наивна нация.  :x :?

И не само за деца, а по принцип да се забрани да се продават тези неща в аптека, все едно са официални лекарства и да се забрани на тези хора да се наричат доктори,защото е объкващо. Въпреки че си казват че са по хомеопатия, това ги прави да звучат едва ли не равни на другите доктори, а не са. Да са си ги пие който иска, но да има разграничение от лекарствените вещества и лекари, че да е по-ясно.

Сега да не каже някой, че си давам мнението ( горното беше мнение), ще напиша фактите за хомеопатията.

Хомеопатията лекува като изпозлва билки и други вещества, като теорията е, че ако една билка или друга субстанция предизвиква някакви симптом в здрави хора, то тя се дава за боелст, която предизвиква подобни симптоми, но в много разреден вид. И така ги групира по симптоми, не по причини за заболяването.  Също разчита на нещо в което те вярват, а именно, че водата има памет. Следователно, ако разтвориш  нещо във вода и започнеш да го разреждаш, може да стигнеш разтвори от 1 на 100 000 и пак ще има ефект. В тази вода може да не е останала и една молекулка от съответната билка или каквото там слагат ( оксилококсиъм има гъши или патешки, не помня,черен дроб ) но поради паметта на водата това лекува. 

Още един факт ( подчертавам,че това не е мое мнение) - до сега, всички независими изследвания на хомеопатични лечения са показвали, че е не по-ефективна от плацебо.

Сега моето мнение - не ми се влиза в спорове и затова искам да кажа, че тук сме големи хора, всеки може сам да си направи изводите от горното. Но според мен нямам как да си направиш мнение, ако не си поне информиран не от кой какво казал,  а от какви всъщност са методите и резултатите.


 Много бих искала да чуя мнението на д-р Бърди по въпроса.

 
 


  
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #332 -: Февруари 21, 2012, 15:47:42 pm »
Birdie Докторе, може ли за вашето мнение. След като откриха, че в носния и гърления секрет на детето ми няма бактерии, лекарката ни изпрати рецепта за антибиотик - Азитромицин - да се приема, цитирам, "3.5 ml od for 3 days". (не знам какво ще значи "od"). Също така ни дава направление за УНГ, и каза, че ако искам да прегледа детето за астма, трябва пак да отидем при нея. Нека да уточня, че тази лекарка е титулярката, която трябваше да прегледа дечко, но миналия понеделник я нямаше, и го прегледа една много млада лекарка, която, освен че взе секретите и го преслуша, не ни каза нищо друго. Титулярката изглежда много по- в час с нещата, защото (по телефона) изказа предположения като вашите - че въпреки, че гърдите са били спокойни при прегледа, това не изключва наличието на възпаление, и затова ни дава антибиотика.

Моля ви, ако може, коментирайте относно този антибиотик. Каза да го давам 3 дни само, и че бил с продължително действие във времето. Аз погледнах за информация онлайн, и ми се струва доста широкоспектърен ... Питах дали ще даде пробиотици, но каза, че в UK не предписвали такива неща на рецепта, а били без. Но не ми каза какво да взема. Аз си имам от Бг, да му давам ли Линекс бейби?

Последните няколко нощи детето спеше по-добре, но последните двe кашля (винаги между 3 и 4:30 сутринта) и много му свири носа пак. Тази нощ даже си мислех, че се влошава малко... Но сега през деня изглежда ок, само нослето му бълбука от време на време и рядко накашля. Сутринта се разплака за нещо, и успях с помпичката да извадя едно сополче - белезникаво, имам чувството че високо зад носа му е пълно с такъв секрет и бълбукането и свиренето идва точно от това.

Благодаря предварително.
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 16:54:54 pm от Tria »
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #333 -: Февруари 21, 2012, 16:50:08 pm »
Здравейте Д-р Бърди !
Моето дете е на 1г и 3 м днес бяхме на консултация и педиатъра ни даде направление за детски ендокринолог !
До тук се стигна заради бавния растеж на детето ми !
Тя е родена 47 см и растеше по 1 см на месец по някога 1,5 см ,а сега за 3 месеца е пораснала само 1 см и е достигнала едва 73 см .
Педиатъра гледа някакви таблици скали и каза, че 73 см е доста под нормалното за тази възраст и даде направление за детски ендокринолог !
По принцип не мислех ,че това може да е проблем ,защото ние сме дребни и аз и моите родители и мъжа ми не е кой знае колко висок .
Когато педиатъра обаче заговори за това се притесних !
Моля за вашето мнение !Може ли това да е проблем ? И ако да -  към ендокринолог ли трябва да се насочим ?
Какво ще се изследва ? И въз основа на какви други показатели може да се постави диагноза или да се отхвърли такава ?
Благодаря ви предварително !
[/url]
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #334 -: Февруари 21, 2012, 20:55:43 pm »
viviq, разгледай това:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45411.msg889091#msg889091

Преди известно време д-р Бърди даде този линк с таблици, които ще са ти полезни.
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 21:06:51 pm от pgzenga »
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #335 -: Февруари 22, 2012, 00:20:27 am »
Боби, плацебо ефект не би ли трябвало да има, когато пациентът има осъзнато мислене?
На бебе под една година няма как да му внуша, че с ей тази водичка ще спре да се задушава, нали?

Методите и резултатите ги знам, Боби (предполагам, че визираше мен, след моят пост за хомеопатията), но също така знам и мярката. Не бих си тъпкала детето безразборно с лекарства на принципа "все нещо ще му подейства, ама няма диагноза".

Права си, имам си глава на раменете и мога да преценя, кога хомеопатията не действа. Не действа при вирус, не действа при инфекция, не действа при жълти сополи.

Обаче подейства тогава, когато трябваше. Може би защото лекарят беше достатъчно умен за да ми каже кое да спра, кое да избягвам и от какво да пазя детето. Супер елементарни неща, но съчетани с Апис (което е на пчелна основа) пристъпи няма.
Знам, че напролет и лятото ще се започне отново, но сега се надявам да са кратки и не толкова продължителни като времетраене.

Апропо, ефекта на Арниката е отдавна признат и се ползва при хомеопатията, напоследък както разбрах и при раждане.

По логиката на плацебо ефекта би трябвало всички тук, които я ползваме да се замислим дали не ни внушаваме, че не се появяват синини и че отоците и болките бързо отминават.

Научих се да не отхвърлям категорично това, което ми изглежда нелогично и неразумно, недоказано от науката. Защото вярата е нелогична и неразумна сама по себе си, но всички вярваме в нещо/някой, нали?
Е, виж не бих тръгнала на операция с гранулки от Арника :lol:
[/url][/url]
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #336 -: Февруари 22, 2012, 07:50:45 am »
Не действа при вирус, не действа при инфекция, не действа при жълти сополи.

Е тогава на какво действа? не се заяждам, просто ето и ти сама си стигнала до този извод, ама защо продължават родителите да се "омагьосват" с тези неща, просто не знам, наистина.

И да за Апис си права, когато Тони беше бебе, есента и зимата ми правеше ларингити и тъй, като при толкова малко дете, това изглежда драматично, опитах с това. И да има ефект, както и още едно Дросера за лаещата кашлица. Но те не лекуват, това са симптоматични лекарства. Давала съм ги в пикът и да, ларингоспазъм не сме имали тогава.  С възрастта ларингита не е толкова драматичен и плашещ, но за бебе и малко дете верно си е.

 
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #337 -: Февруари 22, 2012, 08:23:52 am »
Мира от петък вечерта е на АБ, но не Цедакс както първоначално беше казала лекуващата лекарка, а Панцеф. Миналия четвъртък и петък изчакахме, но температурата не падаше под 37,5, като през повечето време беше даже над 38-39. Докторката в петък вечерта я прегледа още веднъж и предложи да не чакаме повече. Гърлото и било по-червено...
Започнахме Панцеф 2 х 3 мл. /Мира е 13,5 кг./ В съботата пак имаше висока Т, в неделя падна под 37 през деня. Вчера /понедлник/ започнахме без Т, но след следобедния сън отново 37,4 до 38 вечерта. Тъкмо бях решила, че сме преборили температурата и отново :( От вчера и кашля. В началото беше по-леко, но днес вече има моменти, в които няма спиране. Нослето тече, бистър секрет.
Днес ми продължиха болничния, та пак прегледаха Мира.
Гърдите чисти, гърлото малко по-добре, но все още червенко.
Продължаваме си АБ 7-10 дни, Олинт по 3 пъти на ден+ физиологичен разтвор за почистване /докторката казва, че от този секрет кашля още повече/, ЕнТиТус каза да пие вече само 2 х 2,5 мл, а не по 3 пъти , като го пиеше от събота насам. Това много ме учуди, защото тя сега кашля повече. Мислех даже , че сиропчето ще бъде сменено. Казано ми беше да давам Нурофен или Калпол само когато вдигне към 38. Тя тази сутрин пак беше с 37,9, вече шести ден.  8O :(
От двете страни на вратлето й се напипват лимфни възли. Това много ме притеснява. При някои от децата, карали грипа, имало ли е такива?
Докторката каза, че това от вируса, след като се оправела и мине седмица, ще пуснем ДКК.
В ПКК от миналия четвъртък имаше раздвижване ногоре-надолу в DIFF. Д-р Бърди, ще помоля да коментирате тази ПКК /от предишните ми постове/ и имат ли връзка тези ст-сти с увеличените лимфни възли и вируса, който борим в момента?
 


Първо искам да ме извините за невежеството, но защо се изписва антибиотик при грип? Нали се води вирусна инфекция?

pgzenga дано се оправи скоро детето.
Малката на моя приятелка е с висока темп и кашлица от няколко дни и е също на Панцеф. Ами не се повлиява особено за съжаление  :(
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #338 -: Февруари 22, 2012, 08:32:36 am »
защото се смята, че след определен часови интервал /обикновено около 72 часа/ след като сме поддържали температура вирусната инфекция преминава в бактериална
естествено се следи за появата на такава и по-рано
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #339 -: Февруари 22, 2012, 09:04:00 am »
ileini, вече ти отговориха, но и аз да кажа. Грипа верно не се лекува с АБ, но понякога се налага, според причините които Mini е писала. Не се повлиява от Панцеф, защото може би е избран не правилният АБ. Ние с тези симптоми сме на Зинат и детето чудесно се повлиява само от ден прием. Е верно има леки секрети в нослето, след 5-ият дена от АБ, но мога да кажа, че сме здрави вече. Дали е необходим АБ да се подбере правилният, зависи от лекаря. Аз горе долу научих вече по неволя разбира се, кой АБ за какво се предписва и на кое повлиява, та Панцефа ми се струва не много удачен. Много го харесват и предписва този, както и Азитромицин. на мой въпрос защо точно тези, отговора е "защото е по щадящ за децата". Приема е в 1 доза на 24 часа. . Много има изписано по темата, но АБ най ефективно е да се приема в 3 дози за 24 часа или както често в БГ предписват 2 за 24 ч.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!