Много ми оспамихте веселата тема за въпроси, които дискутирахме 100 пъти във Фейса, но и тук да си кажа.
На предпоследната софийска зачатска среща, която организирах (последната беше прощалната ми), за първи път при резервацията ме попитаха салон за пушачи или непушачи (обикновено ни пращаха на целия последен етаж и се спасявахме). Прецених, че тъй като има и бременни сред нас ще запазя в салон за непушачи. Говоря за Дон Домат, зимата. Ей Бога ми, 30 минути след пристигането си се заричах, че аз повече на нито една среща няма да отида. Почти всеки, който пристигнеше влетяваше с думите "И чия беше тази 'гениална' идея да запази маса в салон за непушачи, сега навън ли трябва да излизам?". Не им го показах тогава, но останах изключително огорчена. и за прощалната ми среща напук запазих отново в салон за непушачи. Да се усетят малко. В което се съмнявам....
Категорично против съм заведенията със салони за пушачи и салони за непушачи, защото и аз като Маги досега не съм попадала на компания, в която пушачите се 'жертват' да седнат в зала за непушачи. Винаги ние сме ощетените, защото сме малцинство.
А вчера водих спор с едно момиче от Разград с малко дете, което беше изпраскало геройски статус, че никой не можел да я принуди да стои 2 часа на детската площадка с дъщеря си без да запали цигара и така само се чудели как да пълнят хазната. Отговорих и, че мен за хазната не ми пука, но ако някой си позволи да пуши в непосредствена близост до моите деца на площадката, не хазната, а главата му ще напълня със шамари. И то при условие, че се докопам до този човек преди моя мъж! Той е бивш пушач и е дори по-краен от мен - той е за категорична забрана за пушене изобщо на открито.
Единствената критика, която имам към този закон е, че можеше да се допуснат малки помещения в заведенията, 2 на 2 примерно, или нещо подобно, в които пушачите да влизат зимата, за да не излизат навън. Без маси и столове разбира се, защото доколкото познавам пушачите около себе си, те ще си придърпат чашките там и ще прекарат вечерта там...