0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Чумска тема - vol. 1
« Отговор #760 -: Май 20, 2012, 22:51:46 pm »
Дони, много неща се решават на местно ниво в Немско. Пушенето също. Факт е, че почти във всички провинции има пълна забрана. Много малко са тези, които разрешават пушенето по барове и дискотеки, и то в обособени помещения. Такива, които да го разрешават напълно, няма.

Сега не знам как е, но докато бях в Бг, и при мен беше същото както и при Маги. Все сядахме при пушачите.  :( Преди 4 г. бях на една сватба. До мен седеше бременна жена, а на съседната маса, т.е. на 50 см от нас, си пафкаха и изобщо на никого за нищо не му пука.

Понеже каза Южна Европа, в Португалия всички пушеха пред заведението. Свидетел съм.

И един за непушачките (на португалска вълна съм в момента):

« Последна редакция: Май 20, 2012, 22:54:42 pm от blue_sky »

*
« Отговор #761 -: Май 20, 2012, 23:01:20 pm »
Деси, не съм била, това чета в уикипедията, не знам как се обновява и попълва тази база. Може би не всички заведения правят това. Има и нещо друго - тези зали вентилирани да са просто невидими за непушачите, както и би било добре да е. Безразборно не би трябвало да се пуши и тук, и по-горе писах. Ако няма зала за пушачи - то следва да е само за непушачи. Но сега и допълнителна зала се забранява. Мисля, че точно това означават светло червената и оранжевата зони на картата. Четох, че две от страните предвиждали да облекчат забраните си, но кои точно бяха не обърнах внимание. Мен не ми пука особено, ходя на кръчма три пъти в годината предимно отвън, на нощен бар не помня откога не съм ходила, така че изобщо пряко не ме вълнува, и сега излизаме пред заведенията. Но пък много заведения хвърлиха толкова пари за тези прегради и инсталации, които да осигурят и изсмукване и разлика в наляганията между двете помещения - а сега - за какво? Да покриват външни площи с найлони, да няма тази хубава вентиалция, и после същия проблем...
« Последна редакция: Май 20, 2012, 23:28:38 pm от cygnus »
*
« Отговор #762 -: Май 20, 2012, 23:02:53 pm »
Много ми оспамихте веселата тема за въпроси, които дискутирахме 100 пъти във Фейса, но и тук да си кажа.

На предпоследната софийска зачатска среща, която организирах (последната беше прощалната ми), за първи път при резервацията ме попитаха салон за пушачи или непушачи (обикновено ни пращаха на целия последен етаж и се спасявахме). Прецених, че тъй като има и бременни сред нас ще запазя в салон за непушачи. Говоря за Дон Домат, зимата. Ей Бога ми, 30 минути след пристигането си се заричах, че аз повече на нито една среща няма да отида. Почти всеки, който пристигнеше влетяваше с думите "И чия беше тази 'гениална' идея да запази маса в салон за непушачи, сега навън ли трябва да излизам?". Не им го показах тогава, но останах изключително огорчена. и за прощалната ми среща напук запазих отново в салон за непушачи. Да се усетят малко. В което се съмнявам....

Категорично против съм заведенията със салони за пушачи и салони за непушачи, защото и аз като Маги досега не съм попадала на компания, в която пушачите се 'жертват' да седнат в зала за непушачи. Винаги ние сме ощетените, защото сме малцинство.

А вчера водих спор с едно момиче от Разград с малко дете, което беше изпраскало геройски статус, че никой не можел да я принуди да стои 2 часа на детската площадка с дъщеря си без да запали цигара и така само се чудели как да пълнят хазната. Отговорих и, че мен за хазната не ми пука, но ако някой си позволи да пуши в непосредствена близост до моите деца на площадката, не хазната, а главата му ще напълня със шамари. И то при условие, че се докопам до този човек преди моя мъж! Той е бивш пушач и е дори по-краен от мен - той е за категорична забрана за пушене изобщо на открито.

Единствената критика, която имам към този закон е, че можеше да се допуснат малки помещения в заведенията, 2 на 2 примерно, или нещо подобно, в които пушачите да влизат зимата, за да не излизат навън. Без маси и столове разбира се, защото доколкото познавам пушачите около себе си, те ще си придърпат чашките там и ще прекарат вечерта там...

« Последна редакция: Май 20, 2012, 23:06:51 pm от Змимка »
« Отговор #763 -: Май 20, 2012, 23:05:24 pm »

Лично аз много го харесвам този сладур(май е пушач)
Участва в един сериал Supernatural  :wink:

Ако посоката, в която си се запътил ти носи радост, не питай какъв ще е пътят, просто върви!
*
« Отговор #764 -: Май 20, 2012, 23:10:12 pm »
Абе, Мимка, можеше ама кой да мисли, можеше и да е зад прозрачна стена под плътен абсорбатор и така да се извърти въздуха че грам дим да не идва. Технически всичко може. Ама кой да мисли. Фрас, прас - най-лесно. И като чета - нищо им нямало на заведенията в страните със забрана, ами да няма им, на 60% от тях им няма нищо, другите 40% ги няма. Статистика за Белгия.
За детската площадка не ми се коментира, някои се бутат с цигарите и между децата в пясъчника :( Дано сега това поне престане.
« Последна редакция: Май 20, 2012, 23:13:05 pm от cygnus »
*
« Отговор #765 -: Май 20, 2012, 23:12:44 pm »
Тук е бая по-студено, но си пушат хората навън. Има печки-гъби и одеала и така се топлят.

Дони
, в Германия съм чувала само за едно фалирало кафене, а то беше само за пушачи.

« Отговор #766 -: Май 20, 2012, 23:14:28 pm »
Напълно съм съгласна с Цигу.
Мимка, и с теб също ;) Спомням си как малкия току беше проходил когато на една детска площадка си изгори пръстите с незагасен фас. Идеше ми да удуша идиотката, която го беше хвърлила /бяха само майки с деца/.
Според мен няма значение какъв е манталитета. Живяла съм в щатите 2 години и съм имала наблюдения над голям брой балкански субекти. Ми трябва да ви кажа, че всички до един си спазваха правилата...нито пушеха където не трябва, нито караха без колани, да не говорим пък да седнат пили зад волана....

*
« Отговор #767 -: Май 20, 2012, 23:14:45 pm »
Е, то едва ли всяко кафене прави прессъобщение като затвори. Мярна ми се като статистика в една от новините тия дни.
*
« Отговор #768 -: Май 20, 2012, 23:15:06 pm »
И ако искате да знаете, ТОЙ не пуши! ПЪК!

« Отговор #769 -: Май 20, 2012, 23:16:51 pm »
Мимка, стига де, само за пушачките ли го направи видимо :( Нищо не виждам...ослепях  :lol:

*
« Отговор #770 -: Май 20, 2012, 23:17:11 pm »
Милър ли това?

Да си призная - само веднъж съм била с пушач. Няма да повторя. Мъжът ми също твърди, че ако бях пушачка, нямаше да сме заедно. И аз си мислех, че нямало как да устои на моя чар!  :lol:

джиджи, когато има закони и кой да следи за спазването им и като им тръснат солени глоби, ще си кротуват. Така е.

И да ви кажа - голямо пенене беше, но според мен няма да се спазва забраната. Не че съм доволна от този факт, но сигурно съм песимист.
« Последна редакция: Май 20, 2012, 23:19:18 pm от blue_sky »

*
« Отговор #771 -: Май 20, 2012, 23:19:14 pm »
Мимка, стига де, само за пушачките ли го направи видимо :( Нищо не виждам...ослепях  :lol:
За непушачките :) Не се вижда :) Ама преподлагам кой е ;)
*
« Отговор #772 -: Май 20, 2012, 23:19:46 pm »
За непушачките :) Не се вижда :) Ама преподлагам кой е ;)

И аз нищо не виждам, Дони. Успокой се!

*
« Отговор #773 -: Май 20, 2012, 23:20:10 pm »
И да ви кажа - голямо пенене беше, но според мен няма да се спазва забраната. Не че съм доволна от този факт, но сигурно съм песимист.
Ами точно това е големия проблем :(
*
« Отговор #774 -: Май 20, 2012, 23:23:27 pm »
Видимо е бе, не знам защо не го виждаш. За да няма ощетени пускам друга :))) (ама аз продължавам да си го виждам на предната снимка....)

Да призная нямах против преди, когато Димитър пушеше. Т.е. не му мрънках. Но да, като Деси - няма такъв отврат да си лягаш с пепелник. Но пък нали си го обичах, а и той се стараеше да не пуши чак много, излизаше на терасата задължително. След това спря цигарите заради мен, в деня в който ме оперираха и ми прекъснаха тръбите. Сега като се събираме с приятели и винаги казва, че добре, че е спрял цигарите, за да може отново да усеща истинския вкус на храната, която яде.
Но аз май се отклоних от темата. И ако не престанете да се дръвчите, ще пусна 10 поредни поста с Милър!
« Отговор #775 -: Май 20, 2012, 23:25:24 pm »
Аз нямам нищо против 10-те поста  :lol:

*
« Отговор #776 -: Май 20, 2012, 23:27:32 pm »
 :jump12: :jump12:

Забравих, че не съм му единствената фенка в Зачатие :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #777 -: Май 20, 2012, 23:27:48 pm »
Абе той се разхубавил сякаш като пораснал :)
« Отговор #778 -: Май 20, 2012, 23:30:44 pm »
А най-хубавото е, че все по-голям ще става  :lol:

*
« Отговор #779 -: Май 20, 2012, 23:38:06 pm »
Абе, разхубавил се той.

Мимке, дай нещо друго, стига си ни го пробутвала тоя!

И така ме разсеяхте с вашите спорове, че пуснах да пера без да съм сложила прах. Добре, че се усетих навреме.  :lol: