0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Чумска тема - vol. 1
« Отговор #780 -: Май 20, 2012, 23:43:39 pm »
.....пуснах да пера без да съм сложила прах.....

:D :D :D

*
« Отговор #781 -: Май 21, 2012, 01:19:27 am »
Джей, вече има такава забрана в Германия. Дори и баварците въведоха преди няколко месеца.

Блу, те баварците въведоха това още през 2009-а. ;) И понеже именно там "имах удоволствието" една седмица да усетя как "няма проблем" да пушнеш навън в началото на март месец - никак не съм очарована. Самите баварци - бяха още по-малко очаровани да ти кажа аз.
И понеже се твърди из нета, че това не било пречело на бизнеса... Когато аз ходих в ето това прекрасно градче http://pochivka.com/zamaci/n22-12676-%D0%97%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA%D1%8A%D1%82_%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B3%D1%85%D0%B0%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%BD /линкът неслучайно е от сайт за почивки/ и ни разведоха домакините вечерта в стария град - с очите си видях затворените бивши заведения. В най-хубавата зона при това, до крепостта, на самата река. Попитах естествено защо така, все пак това е най-богатата провинция, градчето е и туристическо и отговорът беше кратък и ясен: заради въведената тотална забрана. Жената каза, че около 40% от местните заведения са хлопнали кепенците, откакто "това чудо" е в сила и се очаква още да ги последват. Тя живее там, не аз, та предполагам беше по-наясно от теб и мен кое до какви щети води. И естествено - веднага бяха намерили начини и там да заобикалят забраната както могат. Нас ни водиха на обяд в един голф-клуб, ресторантът му се води частна собственост /един вид не е със статут на заведение/ - ядохме си, пушихме си и така. Доста хора станали "голф-любители", покрай въпросната забрана ми казаха.  :lol: За вечеря - бяха запазили една отделна зала в някакво заведение, водеше се частно парти, пак пушихме... Давам ти тези примери, за илюстрация, че с подобни крайни мерки - само се вреди на бизнеса, а желаещите да пушат по кръчми - само се маймунят излишно, ама ей на пак се намира начин било и в Бавария. Понеже нали то у нас не се спазвало, защото сме идиоти и простаци, ама свестните германци - безропотно се примирили и бла-бла. Даже във Върховния съд се внесоха жалби през 2009-а, той пък ги уважи и се Олаби положението за някои провинции...тя сагата е много дълга. Не боравя с немски, но ако те интересуват детайли - ти го владееш, лесно ще намериш инфо по тези казуси. /да не кажеш, че си фантазирам нещо  :wink:/. А и щом пишеш това, което си написала, а сега е 2012 - значи след моето посещение там, все пак е имало преосмисляне на позицията им и ако взема да ида сега - "тоталната забрана", ще вземе да се окаже пак не толкова тотална, както и миналия път. Ама сега с някаква друга шмекерия. Предполагам с тази, която Гането сподели - тентички, печки, одеалца т.е.пак закрито помещение, много по-некомфортно и невентилирано, ама водещо се открито. Каквито ударно се градят и по нашите заведения в момента апропо, таман оня ден видях. И целта им е ясно каква - никой ресторантьор с акъла си няма да си осакати разкошната открита градина с винкели и ПВЦ-завески, ако не е принуден.

Случай две - тръгваме за Холандия. Мъкна 2 кутии филтри за електронна цигара и се моля за поносимо топло време. И там тотална забрана, изрядно се информирам преди да тръгна - тотална бе, никакви изключения. Дори в заведенията за пушене на марихуана е забранено да се пушат нормални цигари. Това по закон и няма мърдане! Уж. Пристигнахме...емии още в хотелския бар пуших. "Бест Уестърн" в Ротедрдам,огромен хотел, не е някой двустаен пансион, скатан някъде, че айде изключение някакво и клинчат. И в тоя бар - подобна версия на нещата. Ми то се водело градина...ама закрита.  :lol: За седмица в Ротердам почти не видях заведение с нужната площ, което да не е снабдено с подобна "градина" и да пуша на открито ми се наложи единствено докато бяхме в местния експо-център /за там да не пуша - намирам за повече от нормално/. В заведение - така и не ми се наложи.

Спирам дотук с "пътеписите", надявам се стана ясно какво и защо разказвам.  :lol: Крайните решения - никога не са добри решения. Това е доказано исторически и то неведнъж, няма нужда аз да го доказвам тепърва. Мнението ми не е на "пушач" в случая, то се основава на здрав разум и разбирането, че право на избор трябва да имат всички, независимо какви са им "кривиците", АКО с тях не вредят на други хора по своя воля.

Абсолютно споделям мнението на Фуси и колкото на някои от вас това да изглежда нереалистично - бизнесът загази от този закон. Пресен пример - един от най-големите нощни клубове в Стара Загора затвори врати с идея за ремонт наскоро. Близки са ми собствениците. Та откакто е захванала кризата - трудничко върви бизнеса, това е голямо заведение, много разход, много персонал, за да върви - трябва ремонт през година-две, че да е интересно на клиентите, а те все по-кът станаха... Ами след приемането на въпросния закон - решиха просто да затворят. Окончтелно. Както и да смятат и с ремонт и без - на печалба няма да излязат, като си изгубят клиентите-пушачи. Още не са си избили инвестицията в сепарирането на другото си заведение - и там са набутани. Ако това са вашите заведения, дали е все тая, че фалирате заради глупав закон? ;)

На около 40 души персонал - пресни безработни в тази криза, дали им е все едно? И не са хлапетии това, а хора със семейства за гледане. Една от жените е пациентка на моя Док /лично я пратих при него, аз се обадих за час и при Мели аз запазих час на мъжа й/. Д-р Даскалов й спаси тръбата наскоро след извънматочна бременност /да е жив и здрав!/. И преди трудно беше с парите за изследвания, сега вече е и безработна. И мъжът й - не е баровец. И тази жена е една от нас/вас, при това е и непушач. Чудесно й е защитено здравето вече, да не я мислим.  :?

Съжалявам, ако развалям веселбЪтЪ с последните си думи, но от подобен тъп закон - страдат реални хора и ми се ще да ви го кажа все пак, да се позамислите като се радвате за какво точно се радвате. И аз се радвах и за себе си и за вас, когато се приеха предишните мерки, защото точно с тях - вие бяхте напълно защитени от моя дим. А много хора си запазиха работните места, които и без това са кът. И хич не ми се вижда справедливо да си ги губят, понеже някои непушчаи не можели да кажат НЕ на приятелите си пушачи. Понеже затова е целия панир сега. Никой пушач не пледира да се пуши къде да е, край деца пък изобщо, става дума единствено да си останат сепарираните заведения, а където не може да се сепарират - само за непушачи. А когато става дума за бизнес пък - хич не е уместно прокъсаната ни икономика, във време на световна икономическа криза при това, да бъде сравнявана с мощните икономики на САЩ, Германия, Франция - понеже нямат НИЩО общо.

П.П. И понеже ме ядосахте ся /което рядко успявате/ - и аз чакам "поредните 10 снимки" на тоя момък, да оплакна окото и да сЪ кротна.  :lol: Ако не може днес - тия дни ще тръпна в очакване...Ако не този и Брад ВИ Пит стааа за мен.  :D :D :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #782 -: Май 21, 2012, 07:58:07 am »
Jbrul, по-точно не може да се каже!
Последно да вметна, че в същия ден в който се гласува този закон и се вдигна пушилката на непушенето по всички медии, като достигна топ брой на коментари и привличане на общественото внимание - та в точно този ден се приеха и поправки в мораториума за добив на шистов газ, които практически го обезмислят. Само, че много малък процент забелязаха това, а и съвсем набързо мина през медиите. Мимсе, ти живееш точно в този район, а всички ядем хляба от Добруджа и темата е важна. Много по-притеснително е това, защото нито избор има, нито обществен отпор, а рисковете за водата и здравето са големи, последствията за водоносните хоризонти непоправими. Много познат манипулативен медиен похват се оказаха тези две решения в един и същи ден.

http://www.facebook.com/#!/events/300972103321799/ - всъщност можем да направим нещо
« Последна редакция: Май 21, 2012, 08:10:42 am от cygnus »
*
« Отговор #783 -: Май 21, 2012, 08:24:31 am »
И ако не престанете да се дръвчите, ще пусна 10 поредни поста с Милър!

*
« Отговор #784 -: Май 21, 2012, 08:26:23 am »

*
« Отговор #785 -: Май 21, 2012, 08:27:27 am »

*
« Отговор #786 -: Май 21, 2012, 08:29:09 am »

*
« Отговор #787 -: Май 21, 2012, 08:30:30 am »

*
« Отговор #788 -: Май 21, 2012, 08:31:51 am »

*
« Отговор #789 -: Май 21, 2012, 08:33:19 am »

*
« Отговор #790 -: Май 21, 2012, 08:34:51 am »

*
« Отговор #791 -: Май 21, 2012, 08:36:12 am »

*
« Отговор #792 -: Май 21, 2012, 08:37:28 am »

Мога и още 10..... ;)
*
« Отговор #793 -: Май 21, 2012, 09:12:16 am »
мимс, давай, давай, аз съм доволна :lol:
готин си е пича :wink:
 Иначе напълно споделям на Фани последни пост, и мен не ме грее дали ще се пуши или не, но самия закон е безумен....
« Отговор #794 -: Май 21, 2012, 10:31:39 am »
Готин пич ,готино задниче  :lol: :lol: :lol:

Ако посоката, в която си се запътил ти носи радост, не питай какъв ще е пътят, просто върви!
*
« Отговор #795 -: Май 21, 2012, 11:34:50 am »
Ей това се казва сериозна змия, напраУ анаконда!  :D  :D  :D Така се зазяпах по "10-те поредни", че си изпих половината кафе без да се сетя да си запаля цигара... къде по-цивилизован начин да не пуша  :lol:

cygnus , права си и не само в този случай се процедира така.  :? Вдигне се пушилка за нещо по медиите, хване се народеца да се дръвчи по форуми и по фейса и междувременно "ония горе" му нахлузят един голям еди какво си тихомълком. И никой не разбрал даже. За шистовия газ конкретно, ми прави впечатление, че когато и да хвана предаване в което въпроса се обсъжда, все има някой виден специалист по темата, който уверява как нищо, ама ниииищо опасно нямало в тази работа. И да си призная, ако не се бях поровила в нета, понеже нищо не ми говореше "шистов газ" когато за сефте чух да се говори за него - щях да съм убедена, че наистина няма нищо опасно. Все пак темата е специфична и повечето хора, точно като мен - нямат понятие аджеба за какво иде реч, трябва да се поинтересуват специално... А не мисля, че много хора си правят този труд честно казано.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #796 -: Май 21, 2012, 11:39:36 am »
Е вчера британците имаха временна мярка за спиране на фракинга (технологията за добив на шистов газ), вече тотално го отменят. Нека ги последваме и там, а. Французите отдавна са го забранили. Понеже стана дума за британци:

*
« Отговор #797 -: Май 21, 2012, 11:44:23 am »
Боже, ама те продължават!

Ако продължавате ще пусна 10 поредни поста с ето този мъж:

Натурално българско, от София :)

*
« Отговор #798 -: Май 21, 2012, 11:53:43 am »
е мимс, сега вече стъпи на криво, още една на този левент и ти слагам 3 дни бан :lol: :lol:

донкееее, тоз британец ми е любим :D
*
« Отговор #799 -: Май 21, 2012, 12:00:22 pm »
Леле.
Отличника.
Е не .
Отивам си лея куршум, че и снощи изкочи по тв-то. Повече от веднъж на 24 часа ...
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.