0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации януари, февруари, март 2012
« Отговор #200 -: Март 19, 2012, 12:54:59 pm »
Joly, дано наистена третия път ти донесе успех!
Момичета, имате ли представа дали е по добре да се правят инсета едно след друго на два последователни цикъла или да има почивка?
*

Stassi

• *
  • 6
  • Чудесата се случват на тези, които вярват в тях!
« Отговор #201 -: Март 19, 2012, 23:27:28 pm »
Аз доколкото знам е добре, да се правят последователно, като всяко следващо увеличава с малко шанса от предходното.
Ако обаче греша, нека някой ме поправи  :)
*
« Отговор #202 -: Март 21, 2012, 11:32:10 am »
Anelino,благодаря ти.Desita_r,съжалявам да прочета това,което ти се случва,но нали знаеш-щом сме се хванали на хорото ще го играем до край.Няма как с точност да знам кога ще ми е третото инсе,защото съм с дълъг цикъл,но мога да предположа.Можеби на31.03.Днес приключвам с клостила.В петък съм при Димитрова(Владимиров)Знаеш ли някое момиче да ходи там?Аз отскоро съм във форума и не познавам никого.Обикновено ходя там сама,а чакането за сам човек е неприятно.
« Отговор #203 -: Март 21, 2012, 11:45:33 am »
Здравейте,
записвам се за темичката. Ние след 3 години най-после добутахме нещата до инсета. Уж в събота ще ми е първата- още не мога да повярвам. Четох доста неща(което май не е много хубаво, защото разбираш колко много неща могат да се или не се случат и объркат), но исках да попитам, за да знам- колко пъти ви следят с УЗ преди и след инсе. Аз имам час утре и лекарят ми каза, че ще ми бие прегнил 5000, и в събота или неделя ме праща за инсеминация, но аз нали съм тома неверни (понеже на мен проблемът ми е липса на овулация, или много късна такава, или правя преклаено големи фоликули, които соре док.са негодни...)та как ще се разбере, че нещо се е случило? В клиниката ли те преглеждат преди това?
« Отговор #204 -: Март 21, 2012, 13:44:46 pm »
Привет момичета! Честита първа пролет и дано хубавото време донесе радост и за нашите души  :lol:
anelino, и аз мисля, че е по-добре да са последователни цикли, нооо... След първия неуспех, доки беше готова да правим веднага ново инсе, но пък се спряхме заради фоликула, който беше пак от ляво.
Joly с големият фоликул  ;), за съжаление се наложи да си приема АБ и сега ще чакам да видим дали пък не се е случило нещо този месец и без чужда намеса  8O На тръни съм - всъщност не знам на кое ще се радвам повече  :? За съжаление не знам нищо за клиниката на Владимиров, аз лично съм в Щерев.
afrodita279, прегледите преди инсе са почти през ден, за да се следят фоликулите, а след инсе ме гледаха на следващия ден и видяха, че Ф се е спукал. Ако не се е спукал може би ще те гледат пак. И да, преглеждат в клиниката. Желая ти успех!

*
« Отговор #205 -: Март 21, 2012, 14:17:25 pm »
Десита при кой лекар си в Щерев?
П.С. Извинявай ако си споменала, но не съм запомнила  :)

« Отговор #206 -: Март 21, 2012, 16:25:43 pm »
Десита при кой лекар си в Щерев?
П.С. Извинявай ако си споменала, но не съм запомнила  :)
При д-р Тимева съм. И аз не помня дали съм споменала  :ask:

« Отговор #207 -: Март 23, 2012, 10:10:48 am »
Здравейте момичета! Имам въпрос: вие пиете ли аспирин протект? Колко време се пие, трябва ли да има прекъсване? И всъщност не знам за какво точно се пие аспирин  :oops:
На мен още на първия преглед Док ми изписа аспирин протект по 1 на ден, заедно с фолиевата. След инсеминацията ми каза да започна пак да го пия, ама аз всъщност изобщо не бях го спирала. Този месец като не съм в процедура спрях аспирина. Та затова се зачудих защо и как се пие.

*
« Отговор #208 -: Март 23, 2012, 10:34:22 am »
Аз не съм пила Аспирин Десита. Ти да не би да имаш разширени вени? По принцип доколкото знам /не е много сигурно дали е вярно / аспирина се пие, когато има тромбофилия и аспирина разрежда кръвта. Мисля, че повечето момичета, които правят ин-витро го пият, но нека някой по-запознат да се включи.

« Отговор #209 -: Март 23, 2012, 11:32:06 am »
Вестичкааа, ти ме хвърли в джаза  8O За разширени вени не знам да имам  :) На едни от изследванията единия от показателите не беше съвсем в норма (не помня кой, а и изсл. са ми в къщи), но и двамата ми лекари ми обясниха, че не усвоявам добре фолиевата киселина и при настъпване на бременност трябва да я пия в много големи дози. Друго за което се сещам - имам две бременности със спонтанен аборт в 7-9 г.с. - да не би затова да ми изписват аспирин протект  :ask:
Съвсем се обърках  :? Довечера ще си видя изследванията пак, а още при следващото посещение в клиниката ще питам (дано не забравя пак  :oops:)

*
« Отговор #210 -: Март 23, 2012, 11:41:45 am »
Vesta, тромбофилията и разширените вени едно и също ли са ?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #211 -: Март 23, 2012, 12:18:28 pm »
Здравейте момичета!
И аз да се отчета. Така и не стигнахме до инсе. Фоликупът беше от правилната страна, но .... не искаше да порастне. Док ми каза да пусна хормони и се оказа че там е проблемът и да си запиша час за другия месец на 7-8 ден.
Desita на мен от имунологията също ми изписаха аспирин протект и разни други хапчета. Няколко пъти питах док. да продължавам ли да ги пия и тя каза да си ги пия. Вече няколко месеца не съм ги спирала.

*
« Отговор #212 -: Март 23, 2012, 12:51:42 pm »
Vesta, тромбофилията и разширените вени едно и също ли са ?
Аааа не знам дали е едно и също  :D. Знам, че тромбофилията е предразположение към образуване на тромб/съсирек на кръвта/, а за разширените вени знам, че е голяма вероятността който ги има да образува тромби.Затова например преди да ми изпише противозачатъчни моята док пита дали имам разширени вени. А аспирина разрежда кръвта и намалява тази опасност от съсирване. Толкова знам, ама не претендирам че е вярно пак казвам  :wink:

« Отговор #213 -: Март 23, 2012, 13:15:24 pm »
Здравейте момичета, записвам се и аз при вас. Ние правим опити за бебе от около 3 години. На 17.03. направих първата си инсеменация, без стимулация.Имаше един фоликул, който беше спукан и док каза че шанса е голям. Ние сме с мъжки фактор, намален брой и подвижност на сперматозоидите. Сега пия утрогестан и фолиева киселина и чакам и се надявам чудото да се е случило.
« Отговор #214 -: Март 23, 2012, 13:35:42 pm »
Здравей Doli_1, желая ти успех, след една седмица да ни зарадваш и да се прехвърлиш в бременната тема  :lol:
sisi_08, съжалявам...и при мен се получи така при първия ми опит. Решихме да е на ЕЦ, но Ф не порасна достатъчно, затова следващия цикъл направихме стимулация.
Аз досега четох, четох и реших  :o Започвам пак аспирин протекта, а фолиевата киселина не съм я спирала вече няколко години. От близо две години приемам Неофолик мета - 2x2, а указанията при пол.тест е да вземам 2x5. А като отида на преглед ще разпитам подробно кое за какво и как пия  :P
Vesta, ти още си почиваш, нали? Дано ти се отрази добре почивката и да продължиш напред с нови сили и положителен резулат  :)

« Отговор #215 -: Март 23, 2012, 14:29:46 pm »
Здравейте момичета!
Аз също пия Аспирин протект наред с фолиевата киселина и сега утрогестан след инсето.
когато доки ми препоръча аспирин протект каза че повлиявал добре на автоимунни фактори предизвикващи спонтанни аборти в ранни седмици.
Доли стискаме ти силно  палци!
Момичета утре стискайте здраво и за мен,утре ми е теста!
А днес съм с болки в кръста и като ,че ли се разболявам едно ми е отпаднало!
« Отговор #216 -: Март 23, 2012, 14:49:41 pm »
Вестичка, Десита, тромбофлибията, тромбофилията и разширените вени са различни понятия.Поразровете се из нета, има достатъчно инфо за тези понятия. Аспирин протект действа като антикуаголант, понеже доколкото ми е известно лекартсвата, които се приемат  при стимулация, сгъстяват кръвта. Аз лично пих Аспирин протект през цялата си бременност и дори няколко дни след това.Надявам се да съм била полезна.
« Отговор #217 -: Март 23, 2012, 15:58:47 pm »
anelino, дръж се мила, сега не е момента за болести...устискай още 9 месеца пък после си боледувай колкото си искаш  :D Стискам силно палци и се моля да е пол. резултата. Кръвен ли ще пускаш?
Аз вчера се бях замислила, че никой не чакаме за тест, и ето, че ти ме изненада :) Това кое инсе е (извинявай, ако си писала, ама нещо паметта ми вече изневерява  :oops: ) УСПЕХХХХ!!!!
katrin_sl, благодаря за инфото! и ЧЕСТИТО за бебоците, да растат здрави и мнооого щастливи!
Аз днес цял ден се ровя из нета и твърдо тази вечер започвам пак Аспирин протекта :) Всъщност кога е най-добре да се пие - сутрин, вечер, преди или след храна?
« Последна редакция: Март 23, 2012, 16:00:47 pm от desita_r »

« Отговор #218 -: Март 23, 2012, 16:33:52 pm »
Деси благодаря за стиснатите палци! И аз се надявам да не се разболея.
Това ми е втори опит инсе инаистена се надявам да е успешен!!!
А относно аспирина аз го пия вечер преди да си легна.
« Отговор #219 -: Март 23, 2012, 17:58:24 pm »
Благодаря за стиснатите палци :)
Анелино стискам палци утре да видиш положителен резултат на теста!!!