Здравейте момичета!
ами днес ми беше теста (на 1ви ми беше инсеминацията и според указанията на доки днес тест+преглед). Ами отрицателен. А като отидох на преглед, всъщност не разбрах защо трябваше да ходя. Само си говорихме. Според него няма шанс да съм бременна.
Обаче като си говорих с приятелка, която е доста вряла и кипяла в процедури (предстои й може би трето инвитро) и ми каза, че в нейната клиника указанията са за СЛЕД 16тия ден от процедурата) независимо дали инсеминация или инвитро се прави КРЪВЕН тест, а не уринен. И че уринния по никакъв начин не може да хване някакви хормони преди деня, след който трябва да ми дойде (което ще е между 19ти и 21ви март ако не съм бременна, цикъла ми варира между 26 и 28 дни), т.е. поне ден закъснение трябва да има. Аз след разговора направо се бях отписала. Въпреки надеждата умира последна и докато не видя менструацията, ще си мисля, че може и да съм бременна.
Малко се подразних от това, че доктора даже не е сигурен, че не съм бременна, а започна да ме пита какво смятаме да правим по-нататък, да ми разказва за възможността за инвитро, икси и пр... И откъде може да е сигурен, че нищо не е станало... Или предварително знае, че нищо не е направено?! Това последното не искам да си го мисля.
И даже в унеса си забравих да питам доки дали да продължавам с утрогестана и докога? Дали да го спра в деня, когато се очаква да ми дойде, или преди това? Не ми се звъни да го питам... той така или иначе ме "отписа"
Някой има ли мнение по въпроса?
Ще съм ви благодарна за изказани мнения, на хора, които имат повече опит от мен. Все пак съм съвсем начинаеща в тази област.