0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации януари, февруари, март 2012
« Отговор #140 -: Февруари 29, 2012, 19:51:44 pm »
Здравейте момичета!
Да се включа и аз. Моята история не много различна от вашата. Накратко - аз съм на 42, имам син на 22 и един спонтанен аборт в 10та седмица преди година и 2 месеца. сина ми е от първия мъж, а с втория много дълго отлагахме и ето ни тук. След аборта "почивахме" 3-4 месеца и подновихме опитите. Но безуспешно. Миналия месец пуснахме всякакви изследвания - кръвни, хормони, спермограма. Според лекарите няма никаква видима причина за несупеха, изследванията са си съвсем в норма. Лекаря, при когото ходих сега в неделя за консултация/преглед в една клиника за АРТ каза че вероятно причината е банална (техническа). Предположи, че може "запушалката" ми да е много стегната (цервикалния секрет) и да не пропуска плувци достатъчно. Аз и предишните два пъти забременях трудно (и когато бях на 20, и когато бях на 40) - повече от 6-8 месеца ми трябваха, за да "хвана". Но сега предвид възрастта ни, ни посъветваха да не чакаме повече, а да пробваме инсеминация. Утре съм на контролен, защото в неделя имах доминиращ фоликул, а около 10-12тия ден (който е в петъка-неделя)ми е обичайната ову. Та и ако и другите излседвания - микробиология и вирусология са ни чисти, ще правим процедурата тия дни. Радвам се, че ви открих и изчетох цялата тема. Вълнувам се заедно с вас за упехите и неуспехите ви.
Стискам палци на тези, които чакат двете чертички и успех на всички, които са в очакване на щъркела ;-)
Дописане!
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
« Отговор #141 -: Февруари 29, 2012, 21:30:37 pm »
Аз и предишните два пъти забременях трудно (и когато бях на 20, и когато бях на 40) - повече от 6-8 месеца ми трябваха, за да "хвана".

Това изобщо не е "трудно" или "бавно" забременяване - 85-90% от опитващите двойки забременяват в рамките на една година и това е напълно нормален срок.
А и в този форум хвалби коя колко бързо "хванала" с едното лягане не са уместни и не се срещат.

Късмет с инсеминацията!
« Отговор #142 -: Март 01, 2012, 09:13:44 am »
Здравейте момичета. Вече нямам търпение и нерви, до теста в неделя. То време не остана, въпреки, че нямам никакви симптоми на бременност, така, че малко се отчайвам. След инсето, доктора ми изписа Дуфастон 2 по 1 т. от 15 до 25 ден. А теста е на 27 ден, като чета във форума дуфастона не трябва да се спира до теста и това малко ме притеснява. Според Вас да го пия ли още два дни, или да го спра както каза доктора . Благодаря Ви. И успех на всички.
*
« Отговор #143 -: Март 01, 2012, 10:21:52 am »
Пий го докато не направиш теста и ако той е  :bfp: /което най-искрено ти пожелавам/ продължаваш докато не каже доктора да го спреш. Успех!!!
Десита какво става с теб миличка, свърза ли се док?

« Отговор #144 -: Март 01, 2012, 10:42:15 am »
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Healthy ,Daisy, много,много стиснати палци и от мен!
Десита какво става  с теб?
Аз започнах Клостила от трети до седми ден и после при доки да погледнем как са фоликулите.
Толкова ми се иска този път да успеем....
« Отговор #145 -: Март 01, 2012, 11:01:24 am »
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! И да си пожелаем това да е НАШИЯТ месец!
Аз не можах да се свържа с док :( След инсето ми каза "Правиш теста на 14 ден, ако е отр. спираш лекарствата и идваш като дойде МЦ".
Нооо, аз още не съм спряла лекарствата, утре ще направя още един тест в друга лаборатория и тогава ще ги спра. А тъпите болки и прилошаването все още си ги имам  :?
Може ли да дойде МЦ, докато пия дуфастона?
daisy86, стискай зъби още малко и искрено ти желая УСПЕХ в неделя!!! И според мен не трябва да спираш дуфастона поне до теста.
vesta, anelino, avallon  :bighug: :bighug: :bighug: и ви пожелавам УСПЕХ!!!
healthy и на теб Успех!!!

*
« Отговор #146 -: Март 01, 2012, 16:31:03 pm »
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! :*
« Отговор #147 -: Март 01, 2012, 20:05:57 pm »
Здравейте момичета!
Честита Баба Марта!
Живи и здрави, бели и червени и хайде, вече ще идват щъркелите, дано и на нашатава/вашата улица изгрее по едно(може и повече) слънчице!!
Балгодаря за съпрочасността цигу, anelino, desita_r!
Стискам палци на daisy86 да има 2 черти !
Днес при прегледа се оказа че съм на ръба на овулацията и направихме инсем. 24 часа по-късно ще правим контролен преглед, за да установим дали все пак фоликула нещо се бави със пускането на яйцето. Според доктора спукването на фоликула ще е тази вечер (и ако бяхме оставили за утре инсем, може би щеше да е късно, той каза че след като се спука фоликула, яйцеклетката е годна за оплождане до 3 часа), но за по-сигурно - ще ме погледне утре пак.
Които са правили инсем - има ли и са малко зацапване след процедурата? при мен имаше малко, надявам се да е само толкова и да е от механичното вкарване на катетъра ...
Чао засега!
Стискам палци на всички, които са тръгнали по този път!!
« Последна редакция: Март 01, 2012, 20:16:19 pm от healthy »
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #148 -: Март 02, 2012, 12:57:41 pm »
Healthy, силно стискам палци да е била успешна!
Аз също имах зацапване след инсето,от самата манипулация.
*
« Отговор #149 -: Март 05, 2012, 11:05:34 am »
Ей момичета къде се изпокрихте  :ask:
Дейзи хайде не ни дръж в напрежение кажи какъв е резултата.
Десита направи ли втори тест, той какво показа?
Хелти, Анелино,Сиси, Керита хайде момичета кажете какво става с вас.

« Отговор #150 -: Март 05, 2012, 14:58:13 pm »
Засега чакаме,вчера беше последния ден в ,който трябваше да пия Клостила и на 8-ми март съм на преглед за да видим има ли и как са фоликулчетата.
Това е от нас! :D
« Отговор #151 -: Март 05, 2012, 15:15:28 pm »
Здравейте!
в петъка (24 часа след инсеминацията) ходих да провери доки дали се е спукал фоликула, за да видим дали ще правим повторение. Да, както предния ден той предположи се е спукал вероятно още вечерта. Зацапването наистина беше само сле процедурата, но съвсем слабо.. след това всичко си беше чистичко. Каза ми да си слагам по 2 капсулки Утрогестан и да си пия фолиевата. След 2 седмици ми записа час за контрола, като каза сутринта преди прегледа да направя уринен тест... и така... чакамеееее... чакамее... опитвам се да не броя дните... ама ... взех много цветно и шарено да сънувам.
та да видим...
Анелино, защо се налага стимулация при теб? а предишната инсем преди колко време правихте, предишен цикъл или по-отдавна? И един тъп въпрос - за инсеминация поемат ли се разходите от Фонда ?!
*
« Отговор #152 -: Март 05, 2012, 15:39:11 pm »
И един тъп въпрос - за инсеминация поемат ли се разходите от Фонда ?!
За съжаление не се поемат от никъде освен от нашия джоб   :(
А ти Хелти на естествен цикъл ли беше? По принцип стимулация се прави за да се увеличи шанса, тъй като могат да станат повече от един фоликул /аз на една от стимулациите имах 6 8O , но тогава не стигнахме до процедура по други причини/, казват и че при стимулация се подпомага узряването на яйцеклетката.
Ти къде прави инсеминацията?

« Отговор #153 -: Март 05, 2012, 16:21:36 pm »
Здравейте момичета  :D Желая на всички ви скоро да видите двете чертички.Аз съм нова тук и както се досещате и ние имаме проблем с забременяването.При нас обаче проблема е малко по специфичен.При една интервенция на съпруга ми която му правих преди 1 година и уж безобидна и рутинна след имаше много дълъг период на възстановяване и малко усложнения...та от тога той има еректилна дисфункция.Подлага се на лечение но по скоро проблема е психологичен и ще отнема повече време а ние много искаме детенце.Заедно сме от 5 год. а сега той е притеснен от това че и причината за това да нямаме е в него и нещата се задълбочиха малко повечко.Та исках да попитам дали при такъв случай може да се направи инсеминация? И ако може някой да ми препоръча клиника в Пловдив където можем да се консултираме.А също ако може да споделите и колко като сума излиза процедурата с всички изследвания които я съпътстват.Благодаря ви :)
« Отговор #154 -: Март 05, 2012, 17:21:39 pm »
Хелти ,стискам палци скоро да се похвалиш с положителни резултати! :)Предишната инсеминация правихме ноември,а както каза и Веста,стимулация правим за увеличаване на шансовете.
Пипилота не съм наясно дали с такъв проблем,можете да хаправите инсеминация,а като цена при нас предишната излеза около600-700 лв.
*
« Отговор #155 -: Март 05, 2012, 17:39:51 pm »
Пипилота, най добре се посъветвайте със специалист. Ако е проблем направи първата консултация сама. Мъжете са малко деликатни. За инсеминаця са нужни хормони ЛХ, ФСХ, естрадиол на 3-ти ден от МЦ - това минимума (около 55лв, същите и преди овулация (или поне естрадиол). Фоликулометрия - също, цените са различни за узи , да кажем приблизително около 30 лв, поне два пъти. По преценка на доки лека стимулация - грубо и там около 20 лв. Трябва ти да знаеш дали са проходими тръбите ти (200лв). На съпруга ти спермограма, естествено най важното е да може да отдели материал, в същност от това зависи. До колкото съм запозната при еректилна дисфункция не значи, че това му е невъзможно. Самата процедура  инсеминация е около 400 лева - може малко повече може и малко по-малко да е, зависи от клиниката.
По принцип може да си гадаем тук .... специалиста е човека, който най правилно може да ви насочи най-правилно. Ако е проблем отделяне, тогава метода е ин витро.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #156 -: Март 06, 2012, 16:26:30 pm »
Ей момичета къде се изпокрихте  :ask:
Дейзи хайде не ни дръж в напрежение кажи какъв е резултата.
Десита направи ли втори тест, той какво показа?
Хелти, Анелино,Сиси, Керита хайде момичета кажете какво става с вас.

Дейзииии, къде си? Хайде разкривай положителния резултат, че да дадеш надежда и на нас :)
Вторият тест се знаеше какво ще покаже, но нали сте чували онова за надеждата дето уж умирала последна... Дойде ми и днес бях на преглед. За съжаление са тръгнали фоликули пак от грешната страна. Не мога да разбера как така левия ми яйчник уж е склерозирал, дори един лекар се изказа изобщо да не разчитам на него, а вече втори месец само той произвежда фоликули  8O В крайна сметка се разбрахме да не рискуваме с левия и да чакаме десния яйчник "да се събуди" и тогава да направим втора инсеминация. Но дотогава ще направим хидротубация най-вече за да раздуе док един балон в матката, защото има съмнения за сраствания вътре. Така че сега пък затова се втрисам  :( Ей такива неща при мен...

« Отговор #157 -: Март 06, 2012, 21:38:14 pm »
Благодаря момичета за бързите отговори.Утре ще се обаждам да запазя час за консултация в клиника Бора в Пловдив и ще видим какво ще кажат от там
« Отговор #158 -: Март 06, 2012, 22:48:42 pm »
Здравейте,
Днес бях на преглед и имам фоликул отляво т.е. от правилната страна :). В четвъртък пак съм на преглед. Кога се пускат хормони, защото док не ми е казвала да пускам още, а днес ми беше 12-ти ден. :ask:

*
« Отговор #159 -: Март 07, 2012, 11:29:26 am »
Момичета,минавам да ви пожелая успех и да ви кажа,че стискам палци на всички! :)

Сиси,на мен не ми пускаха хормони преди инсеминацията ..зависи в коя клиника си,различно е!
Пипилота-чувала съм много добри отзиви за д-р Даскалов в Пловдив,ако искаш провери как седят нещата там!
« Последна редакция: Март 07, 2012, 11:30:57 am от jolie16 »