0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации януари, февруари, март 2012
« Отговор #180 -: Март 12, 2012, 13:38:24 pm »
Здравейте!
Нещо беше блокирал форума (или отвкъщи не можех да вляза)
Влизам чак днес.
Останаха ми 3 дни до теста - на 15ти март... не остана!
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
*
« Отговор #181 -: Март 12, 2012, 13:45:46 pm »
Авалаон ти хидротубация или цветна снимка прави ?

*
« Отговор #182 -: Март 12, 2012, 14:35:38 pm »
Авалаон ти хидротубация или цветна снимка прави ?
Олеле. Чета хидротубация а си мисля за хидросалпингография. Моля, моля за извинение. Че и споря даже . :oops:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #183 -: Март 12, 2012, 15:13:19 pm »
Ей момичета, разсмяхте ме...нищо спорете си, пък аз ще се опитам да се стегна и да не припадна от страх както стана при цветната ми снимка  :oops:
Резултата от утайката на кръвта е 6 mm/h (при реф. ст-ст <25), което май значи че всичко е ОК :) Радвам се и че това означава, че при сегашното ми здравословно състояние нямам някаква по-сериозна инфекция.
При мен всъщност целта на хидротубацията е раздуването на балона в матката, за да се установи има ли сраствания вътре, които да пречат.
Благодаря за стиснатите палчета...утре съм на отчет  :wink:

« Отговор #184 -: Март 12, 2012, 16:19:21 pm »
Браво Десита ние продължаваме да стискаме палци и за утре!
« Отговор #185 -: Март 13, 2012, 13:16:28 pm »
Ехоо, ето ме на отчет  :lol:
Най-после направихме пустата хидротубация и резултата е: Няма сраствания в матката, които да пречат за забременяване, а док през цялото време повтаряше "супер, много съм доволна"  :D Накрая като се освестих ми разкри, че очакванията й са били трудно да вкара катетъра и изобщо да не може да раздуе балона (това според резултата от цветната снимка). Явно това, което се вижда на снимката не са сраствания, а по-груба маточна стена, което може да се е получило от кюретажите и перфорацията.
А за болката - МНОГО МЕ БОЛЕШЕ, като при много, много болезнен цикъл. Докато катетъра беше вътре усещах остра болка, а като разду балона се прибави и една тежест...едва издържах. Прилоша ми, падна ми кръвното, но за кратко. Според док това било нормална реакция и да си кажа, когато ми стане лошо, а не да се правя на мъжко момиче :? Но издържах и то заради вашите стиснати палци :) БЛАГОДАРЯ!!!
Много дълго стана...извинявам се  :P

*
« Отговор #186 -: Март 13, 2012, 13:27:00 pm »
Браво Десита - страхотен резултат. Герой си ти аз си знаех.  :) Хайде сега напред и  :bfp: Как продължавате сега?

« Отговор #187 -: Март 13, 2012, 14:49:57 pm »
vesta, благодаря ти :)
Този месец ще действаме сами ;) А другия ако има фоликул от дясно ще го стимулираме допълнително и ще направим втора инсеминация. Нямам доверие на левия си яйчник, а вече два поредни месеца все той прави фоликули  :x
Доки иска другия месец да отида при нея вече бременна  :D То и аз искам, амааа
А при теб до къде стигнаха нещата?

*
« Отговор #188 -: Март 13, 2012, 15:00:26 pm »
Аз съм в почивка. Ще си почина месец- два още и тогава ще го мисля.

« Отговор #189 -: Март 15, 2012, 19:14:14 pm »
Здравейте момичета!
ами днес ми беше теста (на 1ви ми беше инсеминацията и според указанията на доки днес тест+преглед). Ами отрицателен. А като отидох на преглед, всъщност не разбрах защо трябваше да ходя. Само си говорихме. Според него няма шанс да съм бременна.
Обаче като си говорих с приятелка, която е доста вряла и кипяла в процедури (предстои й може би трето инвитро) и ми каза, че в нейната клиника указанията са за СЛЕД 16тия ден от процедурата) независимо дали инсеминация или инвитро се прави КРЪВЕН тест, а не уринен. И че уринния по никакъв начин не може да хване някакви хормони преди деня, след който трябва да ми дойде (което ще е между 19ти и 21ви март ако не съм бременна, цикъла ми варира между 26 и 28 дни), т.е. поне ден закъснение трябва да има. Аз след разговора направо се бях отписала. Въпреки надеждата умира последна и докато не видя менструацията, ще си мисля, че може и да съм бременна.
Малко се подразних от това, че доктора даже не е сигурен, че не съм бременна, а започна да ме пита какво смятаме да правим по-нататък, да ми разказва за възможността за инвитро, икси и пр... И откъде може да е сигурен, че нищо не е станало... Или предварително знае, че нищо не е направено?! Това последното не искам да си го мисля.
И даже в унеса си забравих да питам доки дали да продължавам с утрогестана и докога? Дали да го спра в деня, когато се очаква да ми дойде, или преди това? Не ми се звъни да го питам... той така или иначе ме "отписа" :-(
Някой има ли мнение по въпроса?
Ще съм ви благодарна за изказани мнения, на хора, които имат повече опит от мен. Все пак съм съвсем начинаеща в тази област.
Животът не свършва днес... нито утре... той продължава. Важно е как ние го възприемаме :-)
« Отговор #190 -: Март 15, 2012, 21:34:06 pm »
Съжалявам healthy за "-" резултат, но както каза ти - Надеждата умира последна.След моето 1-во(неуспешно) инсе доктора ми каза Утрогестана да се приема до деня на идването на цикъла и в деня на цикъла ми каза да се направи уринарен тест за бременност и ако е "-" тогава вече се спира и до 3-4 дни ти идва.Надявам се наистина да е било рано за тест.  :crossfingers:
« Отговор #191 -: Март 15, 2012, 22:27:46 pm »
О, благодаря ти scorpy за бързия отговор. Ето това не ми каза доктора... А защо не ми го каза?! Бързаше да си изрецитира плеядата за инвитрото!!! Значи има резон да си направя и кръвен тест... утре или вдругиден, за някаква ориентация. Мммм при инсеминация на 1 март, дали на 16ти март ще има ясен резултат (положителен или отрицателен, но ясен) кръвния тест? И на практика (доколкото разбирам) утрогестана ме държи в състояние на "неидване", независимо има или няма бременност... ами да, като се замисля именно спадането на нивото му в края на цикъла е причина да започне следващ (и съответно пада и базалната температура)...дааааа.. "топлия хормон", както още му казват на прогестерона.
Ами още нещо научих днес :-)
Благодаря ти отново :-)
*
« Отговор #192 -: Март 15, 2012, 23:02:18 pm »
Пусни утре кръвен! Ще покаже със сигурност. Тогава можеш да спреш лекарствата, ако е отрицателен тестът.
А менструацията ще ти дойде въпреки утрогестана.
Доколкото знам след 3 до 6 инсеминации се препоръчва да се пристъпи към ин витро (в зависимост от възрастта на жената и проблемите на двойката).

Успех!

*
« Отговор #193 -: Март 16, 2012, 08:42:36 am »
Хелти пусни кръвен тест, на 16 ден от инсеминацията, той ще е категорично верен. Ако е отрицателен спирай лекарствата. По принцип и при мен на първата инсеминация док беше казала да направя тест на 14 ден след инсето с първа сутрешна урина. Той беше отрицателен и като й се обадих тя категорично каза спирай лекарствата. На втората каза да не правя тест и чак когато /и ако/ ми закъснее чак тогава, а на третата направих уринарен на 14 ден, но като й се обадих да кажа, че е отрицателен тя каза не спирай лекарствата пусни кръвен. Та иди им се сети кога какво искат  :)

« Отговор #194 -: Март 16, 2012, 11:29:25 am »
Хелти, много съжалявам миличка за този резултат :bighug:Въпреки, че все още има мъничка надежда,пусна ли кръвен тест?
Моята докторка и на първото инсе и сега ми каза на 14 ден след инсето задължително кръвен и дотогава никакво спиране на утрогестана.
Стискам ти силно палци и дано кръвния покаже + резултат :)
« Отговор #195 -: Март 16, 2012, 11:47:39 am »
Момичета, здравейте!
При мен пак се появи проблем...явно съм изкарала на крак пневмония и сега ми изписват АБ  :? Как мислите, ще има ли проблем ако сега започна да пия АБ?
Този месец работим сами за бебе след хидротубация (тези дни съм в ову) и не се знае дали вече нещо е станало. А април, ако има фоликул отдясно ще направим инсе. И сега не знам какво да правя с тоя АБ  :?

*
« Отговор #196 -: Март 16, 2012, 12:41:16 pm »
Щом се налага пий си антибиотика. Аз веднъж даже правих инсе в процес на пиене на антибиотик и според док нямало проблеми. Ама за по-сигурно можеш да се обадиш на своя лекар. Скорошно оздравяване.

« Отговор #197 -: Март 16, 2012, 12:54:40 pm »
Благодаря ти Веста!
Записах си час за пулмолог, за още едно мнение. Искам да съм сигурна, че АБ който ще пия е точното лекарство и да не се окаже после, че пак съм неизлекувана.
Не стига другото, ами сега и през това трябва да мина  :x

*
« Отговор #198 -: Март 18, 2012, 12:24:32 pm »
Здравейте,аз съм Joly с големият фоликул(31мм).Когато питах доки, защо чакаме да расте още ми обясни,че лигавицата ми била тънка.Е,и този път не се получи,но сега пия клостил и се готвя за трето инсе.Пак ще се включа,когато стане ясно какъв е следващият резултат,а можеби и по-рано.До тогава пожелавам,да видя много положителни резултати!
« Отговор #199 -: Март 19, 2012, 09:32:57 am »
Здравей Joly с големият фоликул  :lol: Готино представяне  :) Нали знаеш - три пъти за щастие! Желая ти успех! Явно наистина големината на фоликула не е от значение. Кога ще ти бъде манипулацията?